Zeytinyağlı Enginar Portakallı Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Zeytinyağlı Enginar Portakallı Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Enginar Portakallı

Enginar, en besleyici ve sağlıklı sebzelerden biridir. Bu değerli sebzenin sağlık açısından faydaları oldukça fazladır. Doğal bir antioksidan olan enginar, kalp ve damar sağlığı için önemli bir besindir ve yüksek kolesterol için de faydalıdır. Enginar, karaciğer dostu olup safra akışını kolaylaştırır ve karaciğeri temizler. Ayrıca lifli yapısıyla sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olur. Enginarın içeriğindeki A vitamininin vücutta yeterli derecede emilebilmesi için zeytinyağlı olarak tüketilmesi daha faydalıdır. Bu nedenle, vereceğimiz tarif enginarın bu özelliklerinden tam olarak faydalanmanızı sağlayacak.

Zeytinyağlı Enginar Portakallı Malzemeleri

  • 5 adet enginar
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yemeklik kuru soğan
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1.5 tatlı kaşığı un

Üzeri İçin

  • İnce ince kıyılmış 6 sap dereotu

Zeytinyağlı Enginar Portakallı Nasıl Yapılır?

İlk olarak havuçlar daha sert olduğundan dolayı küp küp doğranmış havuçları ve yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağı ile birlikte bir tavada soteleyin. Sotelenmiş olan havuç ve soğan karışımına 1 su bardağı sıcak su ekleyin ve 6-7 dakika kadar pişirin. Daha sonra karışıma patates ve bezelyeleri ekleyerek 5 dakika daha pişirin. Karışım suyunu çekince ocaktan alın. Enginarları geniş bir tencereye yerleştirin. Enginarların içini havuçlu, patatesli ve bezelyeli karışımla doldurun.

Bir kabın içinde toz şeker, tuz, un, limon ve portakal suyu karışımını güzelce çırpın. Bu karışımı doldurulmuş enginarların üzerine dökün. 1.5 su bardağı sıcak suyu da ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yarım saat kadar pişirin. Enginarlara çatal batırdığınızda rahatlıkla deliniyorsa pişmiş demektir. Pişen enginarları güzel bir servis tabağına alıp buzdolabında 1 gün dinlendirirseniz lezzeti daha da artacaktır. Servis etmeden önce kıyılmış dereotu ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Portakallı Sünger Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Sünger Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakalı Kek Tarifi Nelerdir?

Portakalı Kek Tarifi Nelerdir?

Haşhaşlı Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Soslu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Soslu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Reçeli Tarifi ve Malzemeleri