Zeytinyağlı Enginar Portakallı Enginar, en besleyici ve sağlıklı sebzelerden biridir. Bu değerli sebzenin sağlık açısından faydaları oldukça fazladır. Doğal bir antioksidan olan enginar, kalp ve damar sağlığı için önemli bir besindir ve yüksek kolesterol için de faydalıdır. Enginar, karaciğer dostu olup safra akışını kolaylaştırır ve karaciğeri temizler. Ayrıca lifli yapısıyla sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olur. Enginarın içeriğindeki A vitamininin vücutta yeterli derecede emilebilmesi için zeytinyağlı olarak tüketilmesi daha faydalıdır. Bu nedenle, vereceğimiz tarif enginarın bu özelliklerinden tam olarak faydalanmanızı sağlayacak. Zeytinyağlı Enginar Portakallı Malzemeleri
Üzeri İçin
Zeytinyağlı Enginar Portakallı Nasıl Yapılır? İlk olarak havuçlar daha sert olduğundan dolayı küp küp doğranmış havuçları ve yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağı ile birlikte bir tavada soteleyin. Sotelenmiş olan havuç ve soğan karışımına 1 su bardağı sıcak su ekleyin ve 6-7 dakika kadar pişirin. Daha sonra karışıma patates ve bezelyeleri ekleyerek 5 dakika daha pişirin. Karışım suyunu çekince ocaktan alın. Enginarları geniş bir tencereye yerleştirin. Enginarların içini havuçlu, patatesli ve bezelyeli karışımla doldurun. Bir kabın içinde toz şeker, tuz, un, limon ve portakal suyu karışımını güzelce çırpın. Bu karışımı doldurulmuş enginarların üzerine dökün. 1.5 su bardağı sıcak suyu da ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yarım saat kadar pişirin. Enginarlara çatal batırdığınızda rahatlıkla deliniyorsa pişmiş demektir. Pişen enginarları güzel bir servis tabağına alıp buzdolabında 1 gün dinlendirirseniz lezzeti daha da artacaktır. Servis etmeden önce kıyılmış dereotu ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. |