Portakallı Revani Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Portakallı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Revani

Revani tatlısını birçok kişi mutlaka denemiştir. Ülkemizde revani yapmayan neredeyse yoktur. Malzemeleri hemen hemen her evde bulunabilecek bu masrafsız ve kolay tatlıyı, aniden akşam çayına ya da gündüz beş çayına gelmek isteyen arkadaşlarınıza hazırlayabilirsiniz. Üstelik, portakal aromasıyla zenginleştirilmiş bu revani, hem daha lezzetli olacak hem de sunumu şık bir hale gelecektir. Görünümüyle pastanelerde satılan tatlılara benzeyen ancak evde yapıldığı için daha lezzetli olan bu tatlıyı en kısa zamanda denemenizi öneririz.

Ayrıca, revani deyince akla birçok çeşit gelir. Portakallı revani, sütlü revani, limonlu revani, sade revani, krem şantili revani, haşhaşlı revani gibi çeşitli türleri vardır. Her ne kadar belli bir yöreye ait olmasa da, Osmanlı Türk Mutfağı'na dayanan köklü bir geçmişe sahiptir. Günümüze kadar büyüklerimizden gelen bu tatlı, zamanla üzerine eklemeler yapılarak çeşitlenmiştir. Osmanlı Mutfağı'na baktığımızda, sadece sade revani görmek mümkündür. İrmik, yumurta ve un ana bileşenlerinden oluşan keke yoğun şerbet dökülmesiyle kabaran bu tatlının doyulmaz lezzetinin büyüsüne kapılacaksınız.

Portakallı Revani Malzemeleri
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı portakal kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket şekerli vanilin

Şerbeti İçin
  • 2 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı portakal suyu

Portakallı Revani Nasıl Yapılır?

Şerbet Hazırlığı: Portakallı revaniyi hazırlamaya başlamadan önce, şerbeti hazırlamanız önemlidir. Şerbetin soğuması gerektiği için, ilk olarak şerbeti yapmalısınız. Su ve şekeri geniş bir tencereye alıp, yüksek ateşte kaynatın. Kaynamaya başladığında, portakal suyunu ekleyin ve ocağın altını biraz kısarak şerbet kıvamına gelene kadar pişirin. Ardından ocağı kapatarak şerbeti soğumaya bırakın.

Kek Hazırlığı: Geniş bir kaseye yumurtaları teker teker kırın. Üzerine toz şekeri ekleyip, mikserle önce düşük sonra yüksek hızda çırpın. Ardından sıvı yağı, irmiği, portakal suyunu ekleyip iyice çırpmaya devam edin. Unu, kabartma tozunu, portakal kabuğu rendesini ve şekerli vanilini ekleyerek kek hamurunu hazırlayın.

Pişirme: Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve un serpilmiş bir borcama ya da kek tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika kadar üstü kızarana kadar pişirin. Keki pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kürdan kullanabilirsiniz. Kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiştir. Ancak kekin üstü kızarmadan fırın kapağını açmamalısınız, aksi takdirde kek kabarmaz.

Şerbetleme: Pişen keki tezgahın üzerinde soğumaya bırakın. Kek ve şerbet ılık olduğunda, şerbeti kepçe yardımıyla kekin her yerine eşit şekilde dökün. Şerbetin çekmesi için bir süre dinlenmeye bırakın. Üzerine bir kapak örtmek şerbetin daha hızlı çekmesini sağlar.

Servis: Şerbeti çeken revaniyi dilimlere ayırın. Üzerine fıstık ya da Hindistan cevizi serperek şık bir servis tabağına alabilirsiniz. Tatlıyı süsleyip servis edin. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Portakallı Limonlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Limonlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Portakallı Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Portakallı Sünger Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Sünger Kek Tarifi ve Malzemeleri