Portakallı Cevizli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Portakallı Cevizli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Cevizli Kurabiye, enfes tadı ve mis kokusu ile gönüllere taht kuracak bir kurabiyedir. Çay ve kahve yanında güzel gider. Ama soğuk meşrubatların yanında da güzel uyum sağlayacaktır. Herkesin severek yiyeceği bu kurabiyeyi denemenizi tavsiye ediyorum.

Portakallı Cevizli Kurabiye İçin Gereken Malzemeleri
  • İki tane kalın kabuklu portakal,
  • Bir buçuk su bardağı toz şeker,
  • Bir paket margarin veya tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • Bir tane kabartma tozu,
  • Bir çay bardağı iri çekilmiş ceviz,
  • Altı su bardağı un.
Portakallı Cevizli Kurabiye Nasıl Yapılır?

Öncelikle portakalların dışını güzelce yıkayın ve kurulayın. Sonra rendenin ince kısmı ile portakalların turuncu kabuk kısmını rendeleyin. Portakalları rendelerken almamaya dikkat edin acılık verebilir. Rendeleme işlemini bitirince, portakalların dışında kalan beyaz kısımlarını bıçak ile soyun. Portakalların dışı güzel bir şekilde soyulduktan sonra portakalları rendenin iri kısmı ile rendeleyin. Bu işlemi robot yardımı ile de yapabilirsiniz. Daha sonra yoğurma kabına margarini, portakal kabuğu rendesini, rendelenmiş portakalları, kabartma tozunu, toz şekeri ve iri çektiğiniz ya da dövdüğünüz cevizi koyarak güzelce yoğurun. Karışan malzemelere az az un ekleyerek yoğurma işlemine devam edin. Güzelce yoğurduğunuz hamurun üzerini bir kapak ya da streç film ile kapatın, serin bir yerde 20 dakika kadar dinlendirin.

Hamurun dinlenme süresi bitince tepsinizi ister yağlayın ister yağlı kâğıt serin sonra fırını 200 dereceye ayarlayın. Serin bir yerde dinlenip hafif sertleşen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp koparıp yuvarlayın şekil vererek tepsiye yerleştirin. Bu işlemi yaparken ara ara elinizi az yağa sürün. Bütün hamuru bu şekilde yapın ve en son hamur bitince tepsideki şekilli hamurların üzerine toz şeker serpin. Hazır olan tepsiyi bir 20 dakika kadar daha serin bir yerde bekletin. Süre dolduktan sonra iyice ısınmış olan fırına tepsiyi verin. Kurabiyeyi pişmeye bırakın saate bakın 10 dakika sonra 200 derecede olan fırının derecesini 175'e indirin pişirmeye devam edin. Takribi 30-35 dakika kadar daha pişirin. Kurabiyeler pişme süresinde iken sakın fırın kapağını son 10 dakika öncesine kadar açmayın. Eğer fırınınız camlı ise oradan pişme aşamasını takip edebilirsiniz. Pişen kurabiyeleri fırından çıkarın ve tezgâhın üstüne koyun, soğumasını bekleyin.

Not; Kurabiye ilk başta yumuşak görünebilir ama soğuduğunda kendini çekecektir. Bu sebeple pişme aşamasında kontrollü olmanız gerekmektedir. Ayrıyeten bu tarif sert değildir, aksine yumuşak bir kurabiye oluyor bunu yerken anlayacaksınız bu durum sizi yanıltmasın. Yukarıda da belirtildiği üzere portakalların beyaz kısımlarını almamaya dikkat edin ve güzel temizleyin ki kurabiyeniz de acımsı bir tat olmasın.

Portakallı Cevizli Kurabiye Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Portakallı Lorlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Lorlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Kereviz Portakallı Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Kereviz Portakallı Tarifi ve Malzemeleri

Vişne ve Portakal Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Vişne ve Portakal Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Portakallı Çikolata Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Çikolata Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Suyu Kaç Kalori?

Portakal Suyu Kaç Kalori?

Güncel

Portakal Yağı Faydaları Nelerdir?

Portakal Yağı Faydaları Nelerdir?

Güncel

Portakallı Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6