Portakallı Pasta Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Portakallı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Pasta

Portakallı pasta, özellikle kış aylarının şifa kaynağı olarak düşünülen ve C vitamini açısından zengin olan portakalı yediden yetmişe herkes tarafından sevilerek tüketilen bir meyvedir. Portakal, meyve olarak tüketilmesinin yanı sıra mutfaklarımızda kek, pasta ve reçel gibi birçok farklı lezzete de katkı sağlamaktadır. Portakalın enfes lezzetinin yanı sıra kendine özgü hoş aroması ve kokusuyla da mutfakların vazgeçilmez meyveleri arasında yerini almaktadır. Siz de portakalın bu eşsiz lezzeti ve aromasından mahrum kalmak istemiyorsanız, sizler için hazırladığımız portakallı pasta tarifimizi denemenizi ısrarla tavsiye ediyoruz. İster doğum günü pastası olarak, isterseniz evde sağlıklı bir pasta hazırlayarak sevdiklerinize ikram edebileceğiniz bir pasta olan portakallı pastamızı arzu ederseniz, buyurun birlikte hazırlayalım.

Portakallı Pasta İçin Gerekli Malzemeler

Keki İçin

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı sıcak su

Kreması İçin

  • 5 su bardağı soğuk süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 6 çorba kaşığı elenmiş un
  • 1 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya

Portakal Jölesi İçin

  • 2 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 5 çorba kaşığı toz şeker

Pastanın Ara Katı İçin

  • 2 adet orta boy portakal

Üzeri İçin

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Portakallı Pasta Nasıl Yapılır?

Portakallı pasta hazırlığına ilk olarak uygun bir çırpma kabında yumurtaları kırarak başlayalım. Ardından kırılan yumurtaların üzerine toz şekeri ilave ederek çırpma teli yardımıyla şeker ve yumurta karışımı krema haline gelinceye kadar çırpalım. Üzerine sıcak su, un ve kabartma tozunu ekleyerek karışım kek kıvamına gelene kadar çırpalım. Hazır hale gelen hamurumuzu yağlanmış ve unlanmış yuvarlak bir cam tepsiye dökerek önceden 175 derecede ısıtılmış fırına verelim ve kekimiz kabarıp pembeleşinceye kadar pişirelim. Kek istediğimiz şekilde piştikten sonra fırından alarak temiz bir mutfak bezinin üzerine ters çevirip çıkaralım ve soğuması için beklemeye bırakalım.

Bu sırada pastamızın kremasını hazırlayalım. Uygun bir tencereye tüm krema malzemelerini ilave edip sürekli karıştırarak kremamız koyulaşıp kıvam alana kadar pişirelim. Üzerine 1 paket vanilya ekleyip birkaç dakika daha karıştırarak kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Soğumaya bıraktığımız keki, ortasından ip veya bıçak yardımıyla ikiye ayıralım. Her iki parçayı da taze sıkılmış 2-3 çorba kaşığı portakal suyu ile ıslatarak alt parçayı kekin piştiği yuvarlak tepsiye yerleştirelim. Daha sonra pişirerek soğumaya bıraktığımız kremanın yarısını tepsiye yerleştirdiğimiz kekin üzerine dökerek güzelce yayalım. Ardından yarım ay şeklinde dilimlediğimiz portakalları kremanın üzerine döşeyelim ve kalan kremayı portakalların üzerine döküp yaydıktan sonra kekin diğer parçasını kremanın üzerine düzgün bir şekilde kapatalım.

Portakallı pastamızın üzeri için 1 paket krem şanti ve 1 su bardağı sütü çukur bir kabın içinde şanti koyulaşıncaya kadar çırpalım. Bir süre dinlendikten sonra pastanın üzerine güzelce yayalım. Ardından pastamızın son aşaması olarak portakal suyu, şeker ve nişastayı ufak bir tencereye alıp sürekli karıştırarak karışım jöle kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Ocaktan alıp soğumasını sağladıktan sonra pastamızı istediğimiz şekilde süsleyerek hazır hale getirelim. Hazırladığımız pastayı buzdolabına alarak en az bir gece beklettikten sonra dilimleyerek servis yapalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Hayati

25 Temmuz 2024 Perşembe

Portakallı pastayı yaparken kekin fırında kabarıp pembeleşmesini beklerken, tam olarak ne kadar süre pişmesi gerektiğini nasıl anlayabilirim? Yani, pişme süresini nasıl kontrol edebilirim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Hayati, portakallı pastanın pişme süresini kontrol etmek için birkaç yöntem kullanabilirsin. Öncelikle, tarifte belirtilen süreyi takip etmek iyi bir başlangıç noktasıdır. Genellikle 180 derecede 25-30 dakika kadar pişmesi gerekir.

Ancak, her fırın farklı çalışabileceği için gözlem de önemlidir. Kekin üstü altın rengi olduğunda ve kenarları kalıbın kenarından ayrılmaya başladığında pişmiş olabilir. Emin olmak için bir kürdan ya da ince bir bıçak kullanarak kekin ortasına batır. Çektiğinde kürdan temiz çıkıyorsa, kekin pişmiş demektir. Eğer kürdan hamurla kaplanmışsa, kekin biraz daha pişmesi gerekir. Bu yöntemlerle kekini kontrol edebilirsin. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Portakal Suyu Kaç Kalori?

Portakal Suyu Kaç Kalori?

Haber Bülteni