Portakallı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Portakallı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Havuçlu Kek

Günümüzde en çok tercih edilen ve en çok tüketilen kekler arasında yer alan portakallı havuçlu kek, hem lezzetli olması hem de havucu sade tüketmeyen çocuklara havucu sevdirebilmek adına annelerden ilham alınarak ortaya çıkmıştır. Yediden yetmişe birçok kesimin beğenisini kazanan bu tarif, havuç ile portakalın mükemmel uyumunu gözler önüne serer. Ayrıca, kadınların gün yemeklerine bakıldığında en çok aranan ve en çok sevilen kek türlerinden biri olduğunu da görebiliriz. Kekin içerisinde buluşan iki lezzet, keke bambaşka bir damak tadı kazandırmıştır.

Portakallı Havuçlu Kek Malzemeleri

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet havuç rendesi
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • Bir çimdik tuz

Üzeri İçin:
  • 1 çay bardağı pudra şekeri

Portakallı Havuçlu Kek Nasıl Yapılır?

Portakallı Havuçlu Kek hazırlarken, öncelikle oda sıcaklığında bekletilmiş yumurtaların beyazını toz şeker ile köpürene kadar mikserin düşük devrinde başlayarak, sonra yüksek devrinde iyice çırpın. Daha sonra sıvı yağı ve sütü ekleyerek iyice çırpın. Unu, kabartma tozunu ve şekerli vanilini de ekleyip karışıma iyice yedirin.

Başka bir kapta, yumurta akını ve bir çimdik tuzu kar beyazı olana kadar çırpın. Krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin. İyice köpürdükten sonra bu karışımı kek hamuruna ekleyip bir kaşık yardımıyla nazikçe karıştırın. Mikser kullanmamaya özen gösterin, çünkü mikser köpüğün sönmesine neden olabilir.

Bir portakalı iyice yıkadıktan sonra kabuğunu rendeleyin. Ardından bir adet havucu rendeleyin ve kek karışımına ekleyin. Silikonlu bir spatula yardımıyla keki harmanlayın. Kelepçeli bir kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin ve kenarlarını yağlayıp unlayın.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kekin kokusu çıkana ve üstü kızarana kadar, yaklaşık 25 dakika pişirin. Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için bir çubuk kullanarak keke batırın. Çubuk temiz çıkarsa kek pişmiş demektir. Özellikle kekin ortasını kontrol etmeye özen gösterin.

Fırından çıkardıktan sonra kekin ilk sıcaklığı geçtikten sonra kelepçesini açın ve dilimleyin. Bir süzgeç yardımıyla her tarafına pudra şekeri serpin. Şık bir servis tabağına alarak servis edin. Afiyet Olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni