Elmalı Portakallı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Elmalı Portakallı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Portakallı Kurabiye

Elmalı portakallı kurabiye, elma ve portakal aromalarının mükemmel birleşimiyle ortaya çıkan benzersiz bir lezzettir. Bu iki baskın aromanın uyumunu ve kurabiyeye kattığı taze ve zengin tatları anlatmak neredeyse imkansızdır. Üstelik, yapımı son derece basit olan bu kurabiye hamurundan birçok küçük kurabiye elde edebilirsiniz. Bu nedenle, özellikle kalabalık misafir grupları için ideal bir ikramdır. Elmalı portakallı kurabiyenin en büyük özelliği, her iki meyvenin de yoğun aromalarına rağmen kurabiyeye ağır bir tat vermemesidir. Kurabiyeyi yerken, iki farklı tadın birbirine karışmasına rağmen ayrı ayrı hissedilmesi mümkündür. Ayrıca, akışkan lezzeti ile kurabiyeyi ısırırken hamurun ağızda dağıldığını ve marmelatın ise hızlıca yayıldığını hissedeceksiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Elmalı Portakallı Kurabiye Malzemeleri

  • 3 yemek kaşığı margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Aldığı kadar un

Marmelat İçin

  • 2 adet orta boy yeşil elma
  • 1 adet orta boy portakal
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı iri doğranmış ceviz

Üzeri İçin: Pudra şekeri

Elmalı Portakallı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Elmalı portakallı kurabiye için öncelikle marmelat hazırlanır. Kurabiyeler hazırlanırken marmelatın soğuması sağlanır. Elmalar iyice yıkanarak rendelenir. Portakalların kabukları soyulup küp küp doğranır ve elma rendesi ile harmanlanır. Daha sonra üzerine tarçın, ceviz ve toz şeker eklenir ve ocakta kaynatılır. Marmelat kıvamına gelince ve suyu çekince ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.

Ayrı bir yerde yoğurma kabı alınarak içine margarin ve sıvı yağ koyulur ve iyice karıştırılır. Böylelikle kurabiyeler daha gevrek olur. Daha sonra pudra şekeri eklenip yoğrulur. Ardından yoğurt, un, kabartma tozu ve şekerli vanilin eklenerek hamur toparlanır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp elde yuvarlanır ve daire şeklinde açılır. Ortasına marmelat koyularak kenarlardan bastırılıp yanlar açık kalacak şekilde kapatılır. Diğer hamurlar da aynı işlemden geçirilir ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılan 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika kadar, üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Pişen kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz, ilk sıcağı geçmeden üzerine pudra şekeri serpilir. Kurabiyeler soğuduktan sonra bile pudra şekeri dökülmez.

Bu tarifin detaylarına dikkat ederek, misafirlerinize ve sevdiklerinize unutulmaz bir lezzet sunabilirsiniz. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni