Portakal Reçelli Kek Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Portakal Reçelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Reçelli Kek

Portakal, familyası turunçgiller (Rutaceae) olup, Türkiye'de daha çok Akdeniz çevresi ve Doğu Karadeniz (Rize çevresi) gibi sıcaklık ortalamasının 23 ila -3 °C arasında olduğu bölgelerde yetişen bir ağaç türüdür. Bu ağaçların meyvelerine portakal adı verilmektedir. Genelde meyvelerin şekilleri yuvarlak veya oval olur. Kabuklarının rengi ise sarımsı turuncu olup reçel yapımında da kullanılır. Hoş kokulu ve suyu mayhoştur.

Portakal Reçelli Kek İçin Gerekli Malzemeler

  • 9-10 yemek kaşığı portakal reçeli
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 portakal kabuğu (rendelenmiş)
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3/2 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yumurta
  • 2 tatlı kaşığı kakao (isteğe göre)
  • 1 su bardağı şeker
  • 500 gram dondurma (arzu edilirse)

Portakal Reçelli Kek Nasıl Yapılır?

Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla köpürene kadar yaklaşık 5 dakika çırpınız. Rendelenmiş portakal kabuğunu, portakal suyunu ve sıvı yağı çırptığınız yumurta ve şeker karışımına ekleyiniz. Ardından vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyerek karıştırınız. Hamurun yarısını kek kalıbına dökünüz. Eğer kakao eklemek isterseniz, kalan hamura 2 tatlı kaşığı kakao ve 4 tatlı kaşığı su ilave ederek karıştırınız. Bu kakaolu hamuru da kek kalıbına ekleyiniz. Mikserin helezon ucu ile kalıptaki kek hamurunu alttan üste doğru dairesel hareketlerle karıştırınız. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişiriniz. Kekinizi fırından çıkarıp bir süre soğutunuz. Kekinizi dilimleyip aralarına portakal reçeli sürünüz ve arzu edilirse dondurma eşliğinde servis ediniz.

Öneri:

Hamuru kek kalıbına almadan önce kalıbı yağlamanız, kekin kalıba yapışmasını önleyecektir.

Alternatif Portakal Reçelli Kek İçin Gerekli Malzemeler

  • 7-8 yemek kaşığı portakal reçeli
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • 1 portakal kabuğu (rendelenmiş)
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2,5 su bardağı un

Alternatif Portakal Reçelli Kek Nasıl Yapılır?

Şeker ve yumurtayı geniş bir kapta şeker eriyene ve yumurta kabarana kadar çırpınız. Süt ve sıvı yağı da karışıma ekleyip düşük devirde çırpmaya devam ediniz. Kakao, portakal kabuğu, portakal suyu ve unu ekleyerek pürüzsüz ve akıcı bir hamur elde edene kadar karıştırınız. En son vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek bir dakika kadar karıştırınız. Kek kalıbınızı yağlayıp hamuru kalıba dökünüz. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişiriniz. Kekinizi soğuttuktan sonra üzerini portakal reçeliyle süsleyerek servis ediniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Portakallı Zeytinyağlı Kereviz Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Zeytinyağlı Kereviz Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Portakallı Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Portakallı Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Şerbetli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Şerbetli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Faydaları Nelerdir?

Portakal Faydaları Nelerdir?

Portakallı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Portakal Reçelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Reçelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Portakallı Limonata Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Limonata Tarifi ve Malzemeleri