Portakallı Sütlü Tatlılar Portakal, kış mevsiminin vazgeçilmez meyvelerinden biridir ve yüksek C vitamini içeriğiyle bilinir. Biraz asidik bir yapıya sahip olduğu için çiğ olarak tüketildiğinde bazı kişilerin mide asidini artırabilir. Ancak, sütlü tatlılar içerisinde kullanıldığında bu asidik etkisi azalır ve mide hassasiyeti olan kişiler için daha uygun hale gelir. Portakallı sütlü tatlılar, günün her saatinde keyifle tüketilebilir ve hazırlanması da oldukça pratiktir. Lezzet bakımından damakta iz bırakacak bu tatlılar, sevdiklerinizle, ailenizle veya dostlarınızla birlikte hoş sohbetler eşliğinde tüketebileceğiniz mükemmel bir seçenektir. Portakallı Muhallebi İçin Gerekli Malzemeler Portakal Sos İçin
Muhallebi İçin
Portakallı Muhallebi Nasıl Yapılır? Öncelikle taze portakalların suyunu sıkıp bir kâsenin içerisine alın. Portakal suyunun içerisine toz şeker ile nişastayı ekleyip çırpma teli ile karıştırın. Ardından bu karışımı bir pişirme kabına alarak sürekli karıştırarak pişirin. Portakallı karışımın kısık ateşte ve sürekli karıştırarak pişirilmesi oldukça önemlidir, çünkü içinde nişasta olduğu için pütür olabilir. Koyu bir kıvama gelen portakal karışımını kek kalıbına veya şekilli bir kalıba dökün ve her tarafa eşit şekilde yayılmasını sağlayın. Soğuması için buzdolabına kaldırın. Muhallebiyi hazırlamak için verilen malzemeleri bir tencereye alarak karıştırın. Tencereyi ocağın üzerine alıp sürekli karıştırarak pişirin. Bir taşım kaynayan muhallebiyi ocaktan alıp biraz ılık hale gelmesi için bekletin. Ilık hale geldikten sonra çırpıcı ile karıştırın ve kalıptaki portakal sosunun üzerine bir kepçe yardımıyla gezdirerek dökün. Eğer tek seferde tencereyi portakal sosunun bulunduğu kalıba dökerseniz alt katmandaki portakallı sos dağılabilir. Dikkatlice dökün. Muhallebiyi de ilave ettikten sonra tatlıyı buzdolabına alıp bir saat kadar bekletin. Sürenin sonunda tatlıyı bir servis tabağına ters çevirip dikkatlice çıkartın. Kalıbın şeklinde dilimleyip servis yapın. Portakal Soslu Sütlü İrmik Tatlısı İçin Malzemeler
Portakal Sosu İçin
Portakal Soslu Sütlü İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır? Portakal soslu irmik tatlısının hazırlanmasına irmikli krema ile başlayalım. Yağ hariç verilen malzemelerin hepsini bir tencereye alarak karıştırın. Kremayı kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra içerisine tereyağını ekleyin ve birkaç dakika çırpın. Hafif ıslatılmış bir borcam tepsisine dökün ve yayın. Portakal sosunu hazırlamak için nişasta ile suyu bir tencerede karıştırın. Nişastanın kıvamı açıldığında portakalların suyunu sıkarak karışıma ekleyin. Portakal suyunu da ilave ettikten sonra kaynayana dek pişirin. Kaynadıktan sonra sürekli karıştırarak ılıtın. Sos ılık hale geldiğinde irmikli muhallebinin üzerine eşit şekilde dökün. Tatlıyı buzdolabına kaldırıp soğuması için bekletin. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun. |