Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Kek

Portakallı kek, hemen hemen tüm annelerin eski tarif defterlerinde yer alan ve genç kızların denediği ilk tariflerden biridir. Çoğumuz için beş çaylarının ve aniden gelen misafirlerin çaylarının vazgeçilmez lezzetidir. Çikolatalı, limonlu, portakallı, kremalı gibi birçok çeşidi vardır. Şimdi, sürekli yaptığım ve herkesin beğenerek yediği bir portakallı kek tarifini paylaşmak istiyorum. Şimdiden kolay gelsin.

Portakallı Kek için Gerekli Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker (Tatlı sevmeyenler için 2 parmak azaltılabilir)
  • 1,5 su bardağı buğday nişastası
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi ve suyu

Üzeri İçin

  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 portakalın suyu

Portakallı Kek Nasıl Yapılır?

Öncelikle, birkaç saat öncesinden buzdolabından çıkardığınız yumurtaları karıştırma kabına kırın. Üzerine toz şekeri ilave edin ve derin bir kap içerisinde mikser yardımıyla çırpın. Ardından sıvı yağ, vanilya, portakal kabuğu rendesi ve portakal suyunu ekleyip el yardımıyla çırpın. Daha sonra un ve nişastayı eleyerek mikser yardımıyla kıvamlı hale gelene kadar çırpın. En son olarak kabartma tozlarını ekleyin ve kaşık yardımıyla hafifçe karıştırın. Kabartma tozları eklendikten sonra fazla karıştırmamak, kekin daha iyi kabarmasını sağlar.

Yuvarlak borcamı, fırça yardımıyla kuru yer kalmayacak şekilde iyice yağlayın. Bu işlemi kek hamuruna kabartma tozunu ilave etmeden önce yaparsanız, kek hamurunuzun bekleyerek çürümemesini sağlarsınız. Portakallı kek hamurunun tamamını yağlı borcama boşaltın. (Kesinlikle pişirme kağıdı kullanmayın) Önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika boyunca pişirin. Pişme süresi boyunca fırın kapağını açmamaya özen gösterin. Piştikten sonra fırın kapağını 10 dakika açmayın, ardından biraz aralayarak 10 dakika daha bekletin ve kekinizi fırından çıkararak soğumaya bırakın. Soğuduğuna emin olduktan sonra 12 eşit parça olacak şekilde üçgen dilimleyin.

Kekin üzerine dilerseniz sadece pudra şekerini çay süzeği ile eleyerek süsleyebilirsiniz. Ayrıca, pudra şekeri ve portakal suyu ile hazırlayacağınız sosu da kullanabilirsiniz. Bunun için pudra şekeri ve portakal suyunu karıştırın ve kek soğuduğunda henüz dilimleme aşamasına geçmeden önce her yerine eşit olacak şekilde yayın.

Ekstra Bilgiler

Portakallı kekin lezzetini artırmak için birkaç püf noktasına dikkat edebilirsiniz:

  • Yumurtaları oda sıcaklığında kullanmak, kekin daha iyi kabarmasını sağlar.
  • Un ve nişastayı mutlaka eleyerek ekleyin. Bu, kekin daha hafif ve pürüzsüz bir dokuya sahip olmasını sağlar.
  • Kek hamurunu hazırlarken, hamurun kıvamını kontrol edin. Çok koyu ya da çok sıvı olmamalıdır.
  • Fırının kapağını pişme süresi boyunca açmamak, kekin çökmemesini sağlar.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni