Portakal Çayı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
15 Mayıs 2024

Portakal Çayı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Portakal çayı, portakal çayı adeta bir C vitamini deposu olan aromatik bir çaydır. Çay kişiye keyif verirken sağlık açısından da inanılmaz fayda sağlar. Portakal, turunçgiller familyasına ait olan bir meyvedir. Yaklaşık 2-10 metre uzayabilen bir ağacın meyvesidir. Kalsiyum, magnezyum, B vitamini, potasyum, organik asitler, şeker ve lif bakımından zengin içeriğe sahiptir. Portakal meyvesi gibi çayı da faydalıdır.

Portakal çayının faydaları nelerdir?
  • Portakal çayı vücuda canlılık verir, morali düzeltir.
  • Enfeksiyon hastalıklarına karşı iyileştirici etkisi vardır.
  • Vücudu erken yaşlanmaya karşı korur.
  • Antioksidan bakımından mükemmel bir kaynaktır. Bu özelliği ile bağışıklık sistemi başta olmak üzere vücutta pek çok organı korur.
  • Portakal çayı sindirim sisteminin aktif bir şekilde çalışmasını sağlar. Lif içeriği ile kabızlığa karşı iyi gelir.
  • Akciğer ve karaciğer sağlığını korur.
  • Metabolizmayı hızlandırıcı etkisi vardır.
  • Şeker hastalığına karşı iyi gelir.
  • Beriberi, yorgunluk ve güç kaybına karşı portakal çayı içilebilir.
  • Kansızlık, eklem ağrısı ve daha birçok hastalığa karşı iyi gelir.
  • Portakal çayı vücutta kanser tarı kötü oluşumlara karşı iyi gelir.
  • Depresyonu geciktirici etkisi bulunmaktadır.
  • Vücudu zararlı maddelerde ve toksinlerden arındırıcı özelliği vardır.
Portakal çayı nasıl yapılır?

Klasik Portakal çayı: Demliğin içine 1,5 çay kaşığı yeşil çay ve siyah çay eklenir. Üzerine kaynatılmış su ilave edilir ve 5 dakika kadar demlenmeye bırakılır. Ardından çay fincana alınır ve içine birkaç dilim portakal eklenir. Portakal çayı içmek için hazır.

Afiyet olsun.

Portakal kabuğu çayı: 1 tane portakalın kabuğu rendelenir, ardından suyu sıkılır. Demliğin içine Üzerine 1 su bardağı kaynamış su ve rendelenmiş portakal kabukları eklenir. 15 dakika demlenir. Demleme süresi tamamlandıktan sonra süzülür ve su tekrar ocağa alınır. Kaynayınca üzerine 1 tatlı kaşığı siyah ve yeşil çay eklenir. 5 dakika demlendikten sonra karışım fincana alınır ve üzerine 1 çorba kaşığı sıkılmış portakal suyu eklenerek içilmeye başlanır.

Karanfilli portakal çayı: 1 tane portakal kabuğu rendesi, 1 yemek kaşığı siyah çay ve 4 tane karanfil demliğe alınarak üzerine yeterli ölçülerde kaynatılmış su ilave edilir. Yaklaşık 15 dakika demlendikten sonra içilmeye başlanabilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Bir Portakal Kaç Kalori?

Bir Portakal Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Güncel

Portakallı Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Portakallı Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Cevizli Kek Tarifi ve Malzemeleri