Portakal Çayı Portakal çayı, portakalın aromatik yapısıyla adeta bir C vitamini deposu olan sağlıklı bir içecektir. Bu çay, keyifli bir içim sunarken sağlık açısından da birçok fayda sağlamaktadır. Portakal, turunçgiller familyasına ait bir meyvedir ve yaklaşık 2-10 metre uzayabilen ağaçlarda yetişir. Kalsiyum, magnezyum, B vitamini, potasyum, organik asitler, şeker ve lif bakımından zengin bir içeriğe sahiptir. Portakal meyvesi kadar, portakal çayı da oldukça faydalıdır. Portakal Çayının Faydaları
Portakal Çayı Nasıl Yapılır? Klasik Portakal Çayı: Demliğin içine 1,5 çay kaşığı yeşil çay ve siyah çay eklenir. Üzerine kaynatılmış su ilave edilir ve 5 dakika kadar demlenmeye bırakılır. Ardından çay fincana alınır ve içine birkaç dilim portakal eklenir. Portakal çayı içmek için hazırdır. Portakal Kabuğu Çayı: 1 tane portakalın kabuğu rendelenir, ardından suyu sıkılır. Demliğin içine rendelenmiş portakal kabukları ve 1 su bardağı kaynamış su eklenir. 15 dakika demlenir. Demleme süresi tamamlandıktan sonra süzülür ve su tekrar ocağa alınır. Kaynayınca üzerine 1 tatlı kaşığı siyah ve yeşil çay eklenir. 5 dakika demlendikten sonra karışım fincana alınır ve üzerine 1 çorba kaşığı sıkılmış portakal suyu eklenerek içilmeye başlanır. Karanfilli Portakal Çayı: 1 tane portakal kabuğu rendesi, 1 yemek kaşığı siyah çay ve 4 tane karanfil demliğe alınarak üzerine yeterli ölçülerde kaynatılmış su ilave edilir. Yaklaşık 15 dakika demlendikten sonra içilmeye başlanabilir. Afiyet olsun. |