Kereviz Portakallı Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kereviz Portakallı Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz portakallı, Kereviz antioksidan özelliğinden dolayı insan vücudu için çok yararlı bir besindir. Ayrıca sindirim sisteminden, sinir sistemine, alerjik rahatsızlıklara ve kan dolaşımına faydalı bir besindir. Kerevizin insan bedenine yan etkisi yok denecek kadar azdır. O nedenle de kereviz gibi bitkilerin düzenli olarak tüketilmesi herhangi bir sağlık sorununa sebep olmaz. Tam tersine insan sağlığına ve kilo problemlerine karşı tüketilmesi gereken bitkilerin başında gelir. Kereviz, maydanozgiller ailesine ait bir bitkidir. Bu bitkinin, kökleri ve de yaprakları yiyecek olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde en çok bilen ve tüketenler ise Ege bölgesi civarında Aydın ilimizdir. Kereviz bitkisinin çeşitli yerlerinden yararlanılmaktadır. Bu kısımlar kereviz bitkisinin kökü, tohumları ve yapraklarıdır. Kereviz bitkisinin köklerinden yemek yapraklarından salata, tohumlarından ise şifa amacıyla yararlanılmaktadır.

Kereviz Portakallı Malzemeleri
  • Bir kilogram kereviz,
  • Bir veya iki adet havuç,
  • İki adet orta büyüklükte patates,
  • Bir iki adet kadar soğan,
  • Bir buçuk su bardağı dolusu su,
  • Bir su bardağı taze olarak sıkılmış portakal suyu,
  • Zeytinyağı ve tuz,
  • Bir adet kesme şeker,
  • Kerevizi bekletmek için limon suyu,
Kereviz Portakallı Nasıl Yapılır?

Kerevizli portakallı yapabilmek için öncelikli olarak kerevizlerin temizlenmesi ve de yıkanması gerekir. Yıkanan kerevizler orta büyüklükte küp şeklinde doğrandıktan sonra bir süre limonlu su içerisinde bekletilir. Diğer taraftan soğanlar küçük küçük, havuçlar da dilim dilim doğranır. Daha sonra tencere içerisine bir miktar zeytin yağ konularak ocak üzerine alınır. Isınan yağın içerisine soğan ve havuçlar atılarak pembeleşinceye kadar yani ölünceye kadar kavrulur. Arkasından da önceden limonlu suda bekletmeye aldığımız kerevizler süzülerek tencerenin içerisine ilave edilir. Daha sonra patateslerde eklenerek bir güzel ölmesi gerçekleşinceye kadar kısık ateşte pişirilir. Yavaş yavaş pişmeye devam eden yemeğimizin içerisine bir adet kesme şeker ilave edilerek, bir su bardağı portakal suyu eklenir. Gerektiği durumlarda bir miktar normal suda eklenebilmektedir. En son tuzu da atıldıktan sonra pişmesi için ocakta bırakılır. Ortalama olarak yemeğin pişme süresi kırk dakika civarındadır. Artık pişmiş olan Kereviz Portakallı yemeği süre sonunda ister sıcak olarak isterseniz de soğuk olarak misafirlerinize servis edilebilir hale gelir.

Afiyet Olsun.

Kereviz Portakallı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kakaolu Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Havuçlu Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6