Portakal Kabuğunda Kek Portakal kabuğunda kek, farklı tatlar ve sunumlar denemeyi seven kişiler için ideal bir tarif olarak öne çıkmaktadır. Bu lezzetli ve pratik tarif, sevdiklerinize, misafirlerinize ve çocuklarınıza farklı bir lezzet sunmanıza olanak sağlar. Özellikle çocuklar, bu tarifle hazırladığınız keki çok beğenecektir. Portakal Kabuğunda Kek Malzemeleri
Portakal Kabuğunda Kek Nasıl Yapılır? İlk olarak kekimizi koyacağımız portakal kabuklarını hazırlıyoruz. Bunun için öncelikle portakalları ikiye bölüp posasını kaşıkla çıkarabilirsiniz ya da dikkatli bir şekilde kabuklarına zarar vermeden suyunu sıkabilirsiniz. Daha sonra bu portakal kabuklarından hazırladığınız çanakları uygun ebatlardaki bir tepsiye yan yana dizin. Hepsinin bitişik olmasına dikkat etmelisiniz, aksi halde kekinizi koyarken devrilme riski olabilir. Kek için portakal kabuklarınızı hazırladıktan sonra kek hamurumuzu hazırlıyoruz. Bunun için bir sos tenceresi içerisinde tereyağı ve süt kremasını ısıtarak eritiyoruz. Eridikten sonra içine çikolatayı koyup karıştırarak tereyağı ve süt kremasının sıcağında erimesini sağlıyoruz. Daha sonra içine şeker ve yumurtayı koyup iyice çırpıyoruz. Ardından yoğurdu, sıvı yağı, kakaoyu, kabartma tozunu ekleyip iyice çırpıyoruz. Son olarak unu da ekleyerek koyu kıvamlı bir kek hamuru elde edene kadar karıştırıyoruz. Hazırladığımız hamuru tepsiye dizdiğimiz portakal kabuklarının içine eşit bir şekilde dağıtıyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişiriyoruz. Kekin pişip pişmediğini kürdan testi yaparak anlayabilirsiniz. Kek piştikten sonra portakal kabuğunda kek parçalarımızı dilerseniz pudra şekeri serpiştirerek de servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun. |
Nusret
12 Temmuz 2024 CumaBu tarifi denedikten sonra portakal kabuklarının içine koyduğum kek hamuru fırında pişerken taştı ve tepsiye döküldü. Portakal kabukları yeterince derin olmayabilir mi yoksa kek hamurunu fazla mı koydum?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Nusret,
Tarifinizi denediğiniz için tebrikler! Portakal kabuklarının içine koyduğunuz kek hamurunun taşması genellikle iki nedenden kaynaklanabilir. Birincisi, gerçekten de portakal kabukları yeterince derin olmayabilir. Eğer kabuklar çok sığsa, hamur pişerken kabarıp taşabilir. İkincisi ise, hamuru fazla koymuş olabilirsiniz. Hamuru kabukların içine koyarken kabın yarısından biraz fazlasını geçmeyecek şekilde doldurmak iyi bir fikir olabilir. Böylece hamurun kabarması için yeterli alan kalır.
Başarılar dilerim, tekrar denemenizde umarım daha iyi sonuç alırsınız!