Portakallı Ördek Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Portakallı Ördek Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Ördek:

Kültürümüzde portakallı ördek dendiğinde, hemen aklımıza zor ve karmaşık bir yemek gelir. Bu sebeple, pek çok kişi bu yemekten uzak durmayı tercih eder. Ancak, bu yazıda sizlere, aslında o kadar da zor olmayan ve lezzetiyle sofralarınızı şenlendirecek portakallı ördek tarifini anlatacağım. Tarifimiz, 6 kişilik bir servis içindir.

Portakallı Ördek Malzemeleri

  • 1 adet 1,5 kiloluk yaban ördeği
  • 2 adet portakal
  • 1 adet limon
  • Çeyrek su bardağı üzüm sirkesi
  • 150 gram toz şeker
  • 50 gram tereyağı
  • 2 adet defne yaprağı
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Damak tadınıza göre tuz ve karabiber

Portakallı Ördek Nasıl Yapılır?

Öncelikle yaban ördeğinin tüyleri temizlenir ve iç organları çıkarılır. Daha sonra ördek tütsülenir ve yıkanır. Tereyağının ve zeytinyağının yarısı bir tavaya konur ve ördek güzelce kızartılır. Ördeğimiz kızardıktan sonra içi ve dışı tuzlanır. Ördeğin ciğerleri, yüreği ve diğer iç organları da kızartılır. Kızartılmış ördek ve iç organlar bir kaba konur ve üzerine kızartma yağı sürülür. Orta sıcaklıkta fırında, hazırlanan sos ile birlikte pişirilir.

Ördek fırınlanırken, portakalların kabukları beyaz kısımları kalmayacak şekilde soyulur ve ince şeritler halinde doğranır. Hazırlanan portakal şeritleri bir tencerede haşlanır. Diğer tarafta, bir tavaya toz şeker konur ve üzerine su eklenir. Şeker eriyip karamelize olana kadar karıştırılır ve üzerine çeyrek bardak sirke eklenir. Karışıma, 1 limon ve 2 portakalın suyu da eklenir ve yarıya ininceye kadar kaynatılır.

Başka bir tavada, 1 çorba kaşığı un ile yağ kavrulur ve rengi değişinceye kadar karıştırılır. Üzerine sıcak tavuk suyu eklenir ve karışım koyulaşana kadar pişirilir. Bu karışım, portakallı sos ile birleştirilir ve yaklaşık 10 dakika ocakta ısıtılır. 1 kaşık nişasta ve haşlanmış portakal kabukları sosa eklenir ve karışım 2 dakika daha pişirilir. Sosun üzerinde bulunan yağlı kısım alınır ve sos, fırından çıkan ördeğin üzerine sürülür. Son olarak, portakallı ördek servis edilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Portakallı Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Mozaik Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Portakal Nergisi Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Nergisi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Portakalı Kek Tarifi Nelerdir?

Portakalı Kek Tarifi Nelerdir?