Portakallı Limonata Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Portakallı Limonata Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Limonata

Portakallı limonata, hepimizin tahmin ettiği üzere, geleneksel limonatanın portakalla zenginleştirilmiş bir versiyonudur. Limonatanın birçok çeşidi bulunmaktadır: naneli, sade, portakallı ve meyveli gibi. Günümüzde, özellikle yaz aylarının başlamasıyla, birçok kafede bu tazeleyici içeceği menülerde görmek mümkündür. Limonata yapımı kolay gibi görünse de, lezzetini tam anlamıyla yakalamak emek ister. Her güzel şey gibi, lezzetli bir limonata da özen gerektirir. Orijinal limonata limondan yapılanıdır; portakallı ve nane limonlu gibi çeşitler ise zamanla talepler doğrultusunda geliştirilmiştir. Hepimiz yaz aylarında buz gibi bir limonata ararız, özellikle de ev yapımı olanını. Şimdi, çeşitli yöntemlerle yapılan bu içeceğin portakallı limonata tarifine geçelim. Geleneksel yöntemlerde limon kabukları bir gün önceden ovulur ve bekletilirdi, ancak günümüzde daha pratik tarifler tercih ediliyor.

Portakallı Limonata Malzemeleri

  • 1 limon
  • 1 portakal
  • 3 litre su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
Portakallı Limonata Nasıl Yapılır?

Portakal ve limonu bir gün önceden buzluğa koyup donduralım. Bu işlem, limon ve portakalın kabuğundaki asitli acı tadın yok olmasını sağlar. Limonata yapım aşamasında, buzluktan çıkartıp biraz beklettiğimiz limonları (10 dakika) 4'e bölelim. Kabuğunu soymadan dilimlediğimiz portakal ve limonları robota koyalım ve üzerine 1 su bardağı şeker ilave edelim. Robotla iyice karıştıralım, bu işlem 1-2 dakika yeterli olacaktır. 3 litre suya çektiğimiz bu portakal-limon-şeker karışımını dökelim. Daha seyreltik bir içecek isterseniz, 5 litre su da kullanabilirsiniz. Yoğun bir tat seviyorsanız, 3 litre su yeterli olacaktır. Ekledikten sonra üzerine 1 tatlı kaşığı limon tuzunu ekleyelim. 5-10 dakika bekleyelim ki renk alsın. Ara sıra karıştırarak doygunluk noktasına ulaşmasını sağlayın. Eğer tortusuz bir içecek isterseniz, derin bir kaba tülbent geçirip bu karışımı süzebilirsiniz. Ben tortulu içeceğim, öyle seviyorum derseniz, bu işlemi yapmanıza gerek yok. Tortulu içecek daha da organik bir lezzet sunar. Eğer süzerseniz, tülbentte kalan posayı iyice sıkın ve üzerinde renk kalmayacak hale gelene kadar su ekleyip sıkın. Ancak unutmayın, posa sağlığımız için yararlıdır. İster posalı ister posasız yapın, bu kolay tarifi mutlaka deneyin. Marketlerden aldığınız, içinde hazır gıda maddesi bulunan meyve sularından ve limonatalardan daha sağlıklı ve lezzetli olacaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Portakallı Turta Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Turta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Bir Portakal Kaç Kalori?

Bir Portakal Kaç Kalori?