Portakallı Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Portakallı Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı kremalı kek, özellikle kış mevsiminde taze portakalların bolca bulunduğu dönemde favori tarifler arasında yer alır. Hem grip ve soğuk algınlığından korunmak için harika bir seçenek hem de nefis tadıyla aklınızı başınızdan alacak bir lezzet. Kremalı ve portakallı bu tarif, mutlaka denemeniz gerekenler arasında. Hemen not alın ve hiç zaman kaybetmeden sevdiklerinizle birlikte keyifle yiyin. Şimdiden afiyet olsun.

Portakallı Kremalı Kek İçin Gerekli Malzemeler
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir portakal kabuğu rendesi
  • Aldığı kadar un

Kreması İçin
  • 3 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 su bardağı süt
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 50 gram margarin
  • 1 paket vanilya

Islatmak İçin
  • Bir su bardağı taze sıkılmış portakal suyu veya bir su bardağı süt

Üzeri İçin
  • İnce dilimlenmiş portakal dilimleri
  • Fındık
  • 1 paket krem şanti
  • Yarım su bardağı soğuk süt

Portakallı Kremalı Kek Nasıl Yapılır?

Öncelikle keki yapmak için, geniş bir kap alın ve içine yumurtaları kırın. Üzerine şekeri koyup mikser ile yüksek devirde 4-5 dakika kadar iyice beyazlaşana kadar çırpın. Beyazladıktan sonra sırayla süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı bir süzgeç yardımıyla eleyerek yavaş yavaş karışıma ekleyin ve karıştırın. Son olarak da portakal kabuğu rendesini ilave edin ve biraz daha karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serilmiş borcam veya yağlanmış fırın tepsisine kek karışımını dökün ve fırına sürün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık olarak 25-30 dakika kadar pişirin. Fırınınız farklı ise üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen kekinizi fırından çıkarın ve biraz havalandırın. Bir kürdan veya çatal yardımıyla kekte delikler açın. Keki fırından çıkarıp bir iki dakika bekledikten sonra üzerine taze sıkılmış portakal suyunu dökün. Her yerine eşit gelmesine dikkat edin. Kek portakal suyunu çekene kadar kremasını yapmaya başlayın.

Öncelikle orta boy bir tencere alıp ocağın üzerine koyun ve altını açın. İçine portakal suyunu, unu, şekeri ve sütü koyup iyice topak kalmayacak şekilde çırpın. Orta ateşte koyulaşana kadar sürekli olarak karıştırın. Krema koyulaştıktan sonra ocağın altını kapatın ve tencereyi ocaktan alın. İçine margarin ve vanilyayı ilave edin. Eriyene kadar karıştırın. Krema ılıyınca ıslak kekin üzerine her tarafına eşit miktarda gelecek şekilde yayın ve keki soğuması için bekletin. Başka bir tarafta krem şanti ve sütü iyice çırpıp bir krema haline getirin. Bu arada kek soğuduysa krem şanti ile süsleyerek servis yapın. Portakallı Kremalı Kek tarifimiz hazır. Hepinize şimdiden afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları
  • Kekinizin daha yumuşak olmasını istiyorsanız, un miktarını kontrollü ekleyin ve karışımı çok fazla çırpmamaya özen gösterin.
  • Kremayı daha yoğun bir kıvamda seviyorsanız, un miktarını bir miktar artırabilirsiniz.
  • Portakal kabuğu rendesini eklerken beyaz kısmını almamaya dikkat edin, aksi takdirde kekinizde acı bir tat olabilir.
  • Krem şantiyi sıkma torbası yardımıyla kekin üzerine dekoratif bir şekilde sıkabilirsiniz.
  • Portakal dilimlerini kekin üzerine yerleştirirken dilimlerin ince olmasına ve eşit kesilmesine özen gösterin.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kabuklu Portakal Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kabuklu Portakal Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Anne Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Anne Kurabiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Küçük Portakal Türleri ve Özellikleri

Küçük Portakal Türleri ve Özellikleri

Portakallı Lorlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Lorlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri