Portakallı Turta Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Portakallı Turta Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Turta, Mutfaklarınıza yeni bir lezzet getirecek olan hem tatlı, birazcıkta ekşi ama oldukça güzel ve iç açıcı bir tarife hazır mısınız. Soğuk havalarda birçok hastalık ile savaşmak zorunda kalırken oldukça faydalı ve bol miktarda C vitamini içeren portakallı turta tarifi bence tam da bu mevsimde göre bir tatlı tarifi. Turta genellikle elmalı yapılır, ancak portakallısı da inanın şahane oluyor. Alt kısmı oldukça gevrek içi ise yumuşacık, aklınızda harika tadı kadar kokusunda kalacağı enfes bir tatlı olan portakallı turta sizin için beş çaylarının yanında harika bir seçim olacak. Aynı zamanda bayan oturmalarında da konuklarınıza ikram ettiğinde birçok övgü toplayacağınıza da emin olabilirsiniz damarlarımıza şenlendirecek olan portakallı turta ye hoş sohbetle tüketmenizi dileyerek tarifimizi hazırlamaya başlayalım.

Portakallı turta tarifi malzemeler

Keki için
  • 2 adet yumurta
  • 125 gram paket margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet vanilin
  • Alabildiği kadar un
Sosu için
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı portakal suyu
  • 1 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
Üzeri için
  • Dövülmüş antepfıstığı
Portakallı turta tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle keki hazırlamak için geniş bir kabın içerisinde yumurta ve toz şekeri ilave edip yumurtalar beyazlaşıp köpürene kadar yaklaşık 5 dakika çırpın. Daha sonra kabın içerisine eritilmiş margarin, süt ve portakal kabuğu rendesini ilave edip çırpmaya devam edin. Ardından kuru malzemeleri un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek kabın içerisine ilave edin ve bir tahta kaşık yardımı ile iyice karıştırdıktan sonra yağlanmış tart kalıbının içerisine hazırladığınız kek harcını dökerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirin. Pişen tart hamurunun soğumasını beklerken bu arada tartın portakal sosu hazırlamak için portakal suyu, tuz şeker ve nişastayı bir tencerenin içerisine alıp iyice karıştırdıktan sonra ocağın altını açın ve kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Sos kaynamaya başladığında 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın ve üzerinin kabuklanmaması için arada bir karıştırın. Portakal sosu ılındığında kekin üzerine dökün ve her yerine eşit miktarda yaydıktan sonra portakallı tartı buzdolabında yaklaşık bir saat kadar beklettin. Buzdolabından çıkardığınız portakallı tartın üzerine dövülmüş Antep fıstığı serpin ve dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Portakallı Turta Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni