Portakallı Turta Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Portakallı Turta Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Turta

Mutfağınıza yeni bir lezzet getirecek olan portakallı turta, tatlı ve biraz da ekşi aromasıyla oldukça güzel ve iç açıcı bir tarif. Soğuk havalarda birçok hastalık ile savaşmak zorunda kalırken, bol miktarda C vitamini içeren portakallı turta tarifi tam da bu mevsime uygun bir tatlı tarifi. Genellikle elmalı yapılan turta, portakallı haliyle de inanılmaz lezzetli oluyor. Alt kısmı oldukça gevrek, içi ise yumuşacık olan bu enfes tatlı, beş çaylarının yanında harika bir seçim olacak. Aynı zamanda misafirlerinize ikram ettiğinizde birçok övgü toplayacağınızdan emin olabilirsiniz. Haydi, damaklarımızı şenlendirecek olan portakallı turta tarifimizi hazırlamaya başlayalım.

Portakallı Turta Tarifi İçin Malzemeler

Keki İçin
  • 2 adet yumurta
  • 125 gram margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Alabildiği kadar un

Sosu İçin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı portakal suyu
  • 1 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası

Üzeri İçin
  • Dövülmüş Antep fıstığı

Portakallı Turta Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle keki hazırlamak için geniş bir kabın içinde yumurta ve toz şekeri ilave edin. Yumurtalar beyazlaşıp köpürene kadar yaklaşık 5 dakika çırpın. Daha sonra erimiş margarin, süt ve portakal kabuğu rendesini ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek karışıma ilave edin ve bir tahta kaşık yardımıyla iyice karıştırın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış tart kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık yarım saat pişirin.

Turta hamuru pişerken, portakal sosunu hazırlamak için portakal suyu, toz şeker ve nişastayı bir tencereye alın. İyice karıştırdıktan sonra ocağın altını açın ve kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Sos kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatın ve ocağın altını kapatın. Üzerinin kabuklanmaması için arada bir karıştırın. Portakal sosu ılındığında kekin üzerine dökün ve her yerine eşit miktarda yayın. Portakallı turta buzdolabında yaklaşık bir saat bekledikten sonra üzerine dövülmüş Antep fıstığı serpin ve dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni