Portakallı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Portakallı Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Kurabiye

Portakallı kurabiye, küçük büyük herkesin severek yiyeceği kurabiye tariflerinden biridir. Portakalın harika aroması ve lezzeti kurabiyeye farklı bir tat katar. Kurabiye, günlük atıştırmalıkların en beğenilen ve en çok tercih edilenidir. Evlerde sıklıkla yapılarak kavanozlarda sürekli bulundurulur. Özellikle çocuklu evlerde vazgeçilmez besinlerden biridir. Çocuklarının sağlıklı beslenmesini isteyen anneler, çeşitli kurabiye tariflerini denemeyi sever. Portakallı kurabiye ise kış aylarında daha fazla yapılır. Kurabiyede portakalın turuncu rengi, lezzeti ve şekerin daha az kullanılması gibi avantajlar sağlar. Kurabiyelerinize böyle farklı lezzetler katmanız herkesin beğenisini kazanacaktır. İnanın dışarıda hazır satılanları hiç beğenmeyeceksiniz. Kurabiyeleriniz öyle doğal olacak ki, bunlardan vazgeçemeyeceksiniz. Artık portakallı kurabiye yapımına geçelim. Herkese kolay gelsin.

Portakallı Kurabiye İçin Gereken Malzemeler

  • Yaklaşık 7 su bardağı elenmiş un
  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı oda sıcaklığında yoğurt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket oda sıcaklığında margarin
  • 1 tatlı kaşığı karbonat

Portakallı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Kurabiyenin hamurunu hazırlamak için, yoğurma kabına önce sıvı malzemeleri koyarak karıştıralım. Yoğurdu, yumurtaları, portakal suyunu ve margarini birbirine iyice karıştıralım. Buna portakal kabuğu rendesini ve toz şekeri ilave edelim. Başka bir yerde elenmiş un ve karbonatı karıştıralım. Bu karışımı sıvı malzemelerin içine azar azar ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayalım. Hamurun kıvamı yumuşak olacak. Bu nedenle verdiğimiz ölçüdeki un bardağınıza göre değişeceğinden gerekirse ilave edebilirsiniz. Hamur kıvamını bulunca 15 dakika kadar dinlendirin.

Bu arada fırın tepsisini ister yağlayın, isterseniz yağlı kâğıt kullanarak hazırlayın. Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar kopararak yuvarlayın. Bunları toz şekere batırın ve fırın tepsisine yerleştirin. Hamur elinize yapışıyorsa, az elinizi ıslatabilirsiniz. Tüm portakallı kurabiyeler hazır olunca, 180 derecede ısıttığınız fırına tepsiyi atabilirsiniz. Kurabiyelerin üzeri kızardığında hemen tepsiyi dışarı alın. Portakallı kurabiye ılındığında çay servisi yapabilirsiniz. Kalan kurabiyeleri de ağzı kapalı kavanozlarda saklarsanız, tazeliğini uzun süre muhafaza edecektir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Limonlu Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Faydaları Nelerdir?

Portakal Faydaları Nelerdir?

Portakallı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Dilimli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Dilimli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Reçeli Yapılışı Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Reçeli Yapılışı Tarifi ve Malzemeleri