Elmalı Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Elmalı Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Portakallı Kek

Elmalı portakallı kek, hem lezzetli hem de besleyici olması bakımından oldukça tercih edilen kek tarifleri arasında yer almaktadır. Bu kek tarifini kullanarak beş çaylarınızı değerlendirebileceğiniz gibi çocuklarınıza lezzetli ve sağlıklı atıştırmalıklar hazırlayabilirsiniz. Bu bakımdan sık kullanılan tarifleriniz arasına bu kek tarifini de mutlaka eklemelisiniz. Hem ailenize hem de misafirlerinize enfes tatlar sunabilmek için bu tarifi denemelisiniz.

Elmalı Portakallı Kek Malzemeleri

  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yumurta
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı maden suyu
  • 1 orta boy portakal
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Alabildiğine un

Üstü için

  • 1 orta boy ince dilimlenmiş elma
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Portakal kabuğu rendesi

Elmalı Portakallı Kek Nasıl Yapılır?

İlk olarak karıştırma kabımıza şeker ve yumurtayı alıyoruz. İkisini iyice beyaz ve köpüklü bir karışım elde edene kadar çırpıyoruz. Daha sonra yoğurt, sıvı yağ ve tarçını ekleyerek tekrar homojen bir karışım elde edene kadar çırpıyoruz. Bu aşamada mikser kullanmanız daha iyi olacaktır. Böylelikle karışımı daha iyi çırpabilirsiniz, ancak bundan sonraki aşamalarda mikser kullanmamanız gerekmektedir.

Mikseri bıraktıktan sonra karışımın içine maden suyunu ekleyin ve biraz karıştırın. Daha sonra karışıma vanilin ve kabartma tozunu ekleyip yavaş yavaş unu eklemeye başlıyoruz. Çok cıvık olmayan bir kek hamuru elde ediyoruz ve içerisine kabuğunu başka bir yerde rendelemiş olduğumuz portakalı küçük küpler halinde doğrayarak ekliyoruz.

Hamurumuz hazır hale geldiğinde bir borcamı yağlayıp içine elmalı portakallı kek karışımını döküyoruz. Daha sonra üzerine portakal kabuğu rendesini serpiştirip incecik dilimlediğimiz elmaları yerleştiriyoruz. Son olarak da üzerine şekeri serpiştirip önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırında pişirmeye başlıyoruz. Kekimizin üzeri kabarınca fırının derecesini 170 dereceye düşürüyoruz. Kekimiz piştiği zaman soğuması için biraz bekletiyoruz ve dilediğimiz şekilde dilimleyerek servis ediyoruz.

Ekstra Bilgiler

Bu tarifin daha da lezzetli hale gelmesi için birkaç ipucu:

  • Portakal kabuğu rendesini kekin içine koyarken biraz da üzerine serpiştirebilirsiniz. Bu, kekin daha aromatik olmasını sağlar.
  • Kek piştikten sonra isteğe bağlı olarak üstüne pudra şekeri serpebilirsiniz.
  • Keki pişirirken fırının kapağını ilk 20 dakika açmaktan kaçının, aksi takdirde kekiniz kabarmaz.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Hamilelikte Portakal Tarifi ve Malzemeleri

Hamilelikte Portakal Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Çikolata Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Çikolata Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Ağacı Türleri ve Özellikleri

Portakal Ağacı Türleri ve Özellikleri

Portakallı Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Kremalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Sütlü Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabuklu Portakal Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Kabuklu Portakal Reçeli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Portakallı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri