Portakallı Tart Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Portakallı Tart Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Tart, Tart alt tabanı ince olan bir hamurun üzerine koyulan meyvelerle tatlandırılmasıdır. Hamuru gayet az olduğundan hafif bir tatlıdır. Tart denilince aklımıza hemen üstü kafesli, kafeslerin arasından görünen meyve parçacıkları gelir. Fırında pişmeye başlarken gelen portakal kokusu aklınızı başınızdan alacak.

Portakallı tart için malzemeler
  • 1 tam bardak+bardağın dörtte biri kadar un
  • Su bardağının dörtte biri kadar mısır unu
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 6 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 7 yemek kaşığı tereyağı
  • Ve tart kalıbını yağlamak için 1 tatlı kaşığı tereyağı
Üst krema için
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 4 yemek kaşığı portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 80 ml krema (Marketlerde satılan küçük paket kremalar tam geliyor)
Portakallı Tart Üzeri için
  • 3adet dilimlemiş ve kabukları soyulmuş portakal
  • Ve hazır tart jölesi
Portakallı Tart Nasıl Yapılır?

Un, mısır unu ve pudra şekerini derin bir yoğurma kabına alıp tereyağı da ilave ederek parmak uçları ile yoğuralım. Vanilya ve yumurta sarılarını da ekleyerek tekrar toparlayalım. Bu aşamada yağlı bir hamur hazırlayacağımız için hamuru çok hızlı bir şekilde toparlayıp, soğuması için streç filme sarıp buzdolabına kaldıralım. 30 dakika dinlendirelim. Yayılan bir hamurla tart yapmak imkânsızdır. 28 cm'lik tart kalıbını tereyağı ile yağlayalım. Dinlenen tart hamurunu un serpilmiş tezgâha yayıp merdane ile yarım santim kalınlığında açalım. Hamuru yağlanmış tart kalıbına serip kenarlarını düzelterek elimizle iyice kalıba yapışmasını sağlayalım. Pişerken kabarmaması için çatalla üzerlerine delik açalım. Hamurun üzerine yağlı kâğıt serip kabarmaması için ağırlık yapacak şekilde nohut taneleri koyalım. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim. Nohut tanelerini alıp 5-6 dakika daha pişirelim. Pişen tartı kalıptan çıkarıp tel bir ızgara üzerinde iyice soğutalım.

Portakallı Krema için, paket krema hariç tüm malzemeleri pürüzsüz olacak şekilde karıştırıp, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Altını kapatıp kabuk bağlamaması için arada sırada karıştıralım. Karışıma paket kremayı da ekleyip mikser yardımı ile 10 dakika çırpalım. İyice soğuduğundan emin olalım.

İyice soğumuş olan tart hamurunun üzerine krema döküp yayalım. Kremanın üzerine dilimlenmiş portakalları düzgünce yerleştirdikten sonra hazır tart jölesini paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp portakalların üzerine dökelim.

Afiyet olsun.

Portakallı Tart Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Portakal Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı İrmik Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Yumuşak Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Yumuşak Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Portakallı Tarifi ve Malzemeleri

Kereviz Portakallı Tarifi ve Malzemeleri