Portakallı Tart Portakallı tart, ince bir hamur tabanı üzerinde portakal dilimleri ile hazırlanan hafif ve lezzetli bir tatlıdır. Hamurun ince olması, tartın hafif olmasını sağlar. Tart denildiğinde akla genellikle üstü kafesli ve kafeslerin arasından görünen meyve parçacıkları gelir. Fırında pişerken yayılan portakal kokusu, iştahınızı kabartacak. Portakallı Tart İçin Malzemeler
Üst Krema İçin
Portakallı Tart Üzeri İçin
Portakallı Tart Nasıl Yapılır? Un, mısır unu ve pudra şekerini derin bir yoğurma kabına alıp, tereyağını da ilave ederek parmak uçlarıyla yoğurun. Vanilya ve yumurta sarılarını da ekleyerek hamuru toparlayın. Yağlı bir hamur hazırladığımız için hamuru hızla toparlayıp, streç filme sararak buzdolabında 30 dakika dinlendirin. 28 cm'lik tart kalıbını tereyağı ile yağlayın. Dinlenen hamuru un serpilmiş tezgâha yayarak merdane ile yarım santim kalınlığında açın. Hamuru yağlanmış tart kalıbına serip kenarlarını düzelterek kalıba iyice yapışmasını sağlayın. Pişerken kabarmaması için çatalla üzerine delikler açın. Hamurun üzerine yağlı kâğıt serip, ağırlık yapacak şekilde nohut taneleri koyun. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Nohut tanelerini alıp 5-6 dakika daha pişirin. Pişen tartı kalıptan çıkarıp tel bir ızgara üzerinde iyice soğutun. Krema için, krema hariç tüm malzemeleri pürüzsüz olacak şekilde karıştırıp, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Altını kapatıp kabuk bağlamaması için ara sıra karıştırın. Karışıma soğuduktan sonra kremayı ekleyip mikser yardımıyla 10 dakika çırpın. Soğumuş olan tart tabanının üzerine kremayı döküp yayın. Kremanın üzerine dilimlenmiş portakalları düzgünce yerleştirin. Hazır tart jölesini paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp portakalların üzerine dökün. Afiyet olsun. |