Portakallı Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Portakallı Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Bisküvi

Bisküvi, Fransızca kökenli bir kelime olan "biscuit" kelimesinden Türkçeye çevrilmiştir. Anlamı ise "iki kez pişirilmiş" demektir. Tahıl unları içerisine kabarmasını sağlayıcı maddeler, yani yağ, şeker, tuz gibi ürünler ilave edilerek veya içerisine taze süt, toz kakao, süt tozu, glikoz şurubu, fruktoz, peynir altı suyu tozu gibi ürünler eklenerek yapılan ve su ile yoğurularak tekniğine uygun bir biçimde işlenmesi ile meydana gelen bisküvi, unlu bir mamuldür. Bunların dışında meyveli olarak yapılanları veya daha değişik bitkilerden yapılanları da vardır. Günümüzde ara öğünler gibi tüketilen bisküviler, anlık açlıklarda sıkça kullanılan bir besindir. Bu nedenle hazır üretimi çok fazla sayı ve çeşit içermektedir. Her isteğe veya damak tadına uygun bir bisküvi bulmak günümüzde hiç de zor değildir.

Portakallı Bisküvinin Malzemeleri

  • Bir çay bardağı toz şeker
  • 100 gr oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
  • İki yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • Bir tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 200 gram un

Portakallı Bisküvi Nasıl Yapılır?

Bisküvi yapımına başlamak için öncelikli olarak derin bir kap temin edilir ve içerisine şeker, oda sıcaklığında bekletilmiş ve yumuşamış tereyağı ve portakal kabuğu rendesi ilave edilir. İstenilen krema kıvamına gelebilmesi için mikser yardımı ile iyice çırpılır. Daha sonra içerisine kalan malzemeler olan kabartma tozu ve un ilave edilerek homojen bir kıvam alana kadar karışım el ile yoğurulur. Hamurun olduğunu elinize yapışmamasından ve topak topak bir görüntü oluşturmamasından anlayabilirsiniz.

Daha sonra hamurdan çok küçük olmayacak şekilde parçalar kopartılarak biraz el içerisinde yuvarlanıp şekillendirilerek önceden yağ ile iyice yağladığımız fırın tepsisi içerisine belli aralıklarda dizmeye başlarız. Dilerseniz yağlı kâğıt da kullanarak bu işlemi yapabilirsiniz. Hamur bitene kadar bu işlem tekrar edilerek tepsiye yerleştirilir. Bu işlem bittikten sonra tepsi buzdolabına konularak on beş dakika kadar dinlenmeye alınır. Kendini toplayıp dinlenen hamurlar süre dolduğunda önceden 180 derecede ısınmaya bırakılmış fırına pişmesi için yerleştirilir. Ortalama on beş dakikada pişmesi beklenen portakallı bisküvilerimiz artık pişmiş ve hazırdır. İstediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Portakallı bisküviyi daha da lezzetli hale getirmek için üzerine pudra şekeri serpebilir veya eritilmiş çikolata ile süsleyebilirsiniz. Ayrıca, hamurun içerisine ince kıyılmış ceviz veya fındık ekleyerek bisküvilere farklı bir dokunuş katabilirsiniz. Bu tür eklemeler, bisküvilerin besin değerini artırırken, lezzetini de çeşitlendirecektir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni