Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz

Zeytinyağlı portakallı kereviz, hem hafif hem de oldukça lezzetli olan bir tariftir. Yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Diyet yapan kişilerin menüsünde olması gereken bir öğündür. Zeytinyağlı tüm sebzeler, her zaman Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasındadır. İkram sofralarında mutlaka zeytinyağı ile yapılan sebzeler yerini almıştır. Bunlardan biri de zeytinyağlı kerevizdir. Ancak, size farklı bir tarif olan zeytinyağlı portakallı kereviz tarifini sunacağız. Zeytinyağlı portakallı kereviz tarifini vermeden önce kerevizin faydalarından bahsetmekte yarar var.

Kerevizin Faydaları

Kereviz, kendine özgü kokusu ve tadıyla, düşük kalorili sebzeler arasında oldukça tercih edilen bir sebzedir. K vitamini bakımından zengindir. Ayrıca, vücuttaki toksinleri dışarı atma özelliği bulunan kereviz, çeşitli hastalıklara karşı vücut direncini artırır. Eski yıllardan itibaren yüksek tansiyonu düşürmek için tüketilen kerevizin bu faydası, artık bilimsel araştırmalarla da kanıtlanmıştır. Kanser hücrelerinin durdurulması ve tümörün küçülmesinde etkili olmaktadır. Ayrıca yüksek kolesterolü de düşürmeye oldukça faydalıdır. Yüksek miktarda suda çözünebilen besin lifi içerdiği için sindirim sistemini çalıştırarak kabızlık problemini ortadan kaldırır. Vücudu toksinlerden arındırmak ve vücutta bulunan fazla suyun atılmasını sağlamaktadır.

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 adet orta boy kereviz
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet portakalın suyu
  • Yarım limon suyu
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Nasıl Yapılır?

İlk önce, bir adet orta boy kuru soğanı ince ince doğrayalım ve zeytinyağlı portakallı kerevizi pişireceğimiz tencereye koyalım. Üzerine 4 yemek kaşığı zeytinyağını ilave ettikten sonra, ocak üzerinde orta ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra havucu küp küp doğradıktan sonra soğanların üzerine atalım ve rengi dönünceye, yumuşayıncaya kadar kavuralım. Bu arada havuç kavrulurken, patatesi ve kerevizi güzelce yıkayıp temizledikten sonra küp küp doğrayalım. Tüm sebzeleri istediğiniz şekilde doğrayabilirsiniz. Burada en önemli olan şey, tüm sebzelerin aynı şekilde olmasıdır.

Kerevizi kararmaması için yarım limon suyunu üzerine dökerek karıştıralım. Tüm sebzeleri doğradıktan sonra, tencere içerisine kerevizi limon suyu ile, patatesi, bir adet portakal suyunu, şekeri ve tuzunu ilave edelim. Son olarak, sebzelerin üstünü kapatacak kadar sıcak su ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kaynadıktan sonra kısık ateşe alın ve tüm sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına ulaştığı zaman buzdolabına alıp dinlendirebilirsiniz. Eğer vaktiniz varsa, bir gece buzdolabında saklamanız zeytinyağlı portakallı kerevize ayrı bir lezzet katacaktır. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Portakal Suyu Kaç Kalori?

Portakal Suyu Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Güncel

Portakallı Limonata Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Limonata Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Portakallı Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Pasta Tarifi ve Malzemeleri