Portakallı Zeytinyağlı Kereviz Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Portakallı Zeytinyağlı Kereviz Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Zeytinyağlı Kereviz

Portakallı zeytinyağlı kereviz, sağlık açısından oldukça faydalı bir yemektir. Kerevizin faydaları herkes tarafından bilinmektedir. Sofralarda fazla yer almayan bu yemek, kişi sağlığı üzerindeki olumlu etkileri göz önünde bulundurularak sofralarda daha sık yer verilmesi gereken bir yemektir. Üstelik lezzet olarak da sıra dışı ve farklı bir tat sunmaktadır. Yapımı zaman almaz, kolay ve pratiktir. Hem tadı hem de görünümü sıra dışı olan bu yemek, sofralarda ana yemek olarak da yer alabilir. Ağırlıklı olarak sebzelerden yapılan bu yemek, vücuda ağırlık vermeyen hafif bir yemek olma özelliği taşımaktadır. Et sevmeyen ve yemeklerinde et kullanmayan kişilerin öğünlerinde ideal bir çeşit olabilir. Özellikle sağlıklı yaşama önem veren kişilerin öğünlerinde portakallı zeytinyağlı kerevize yer vermelerini tavsiye ediyoruz. Mutlaka denemelisiniz. İşte portakallı zeytinyağlı kereviz tarifini sizler için paylaşıyoruz. Şimdiden kolay gelsin.

Portakallı Zeytinyağlı Kereviz İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo kereviz
  • 3 tane havuç
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tane büyük patates
  • 2 su bardağı portakal suyu
  • 1 tutam tuz
  • Sıcak su

Portakallı Zeytinyağlı Kereviz Nasıl Yapılır?

Öncelikle kerevizleri bol su ile yıkayın. Yıkanan kerevizleri küp küp doğrayarak bir kenarda bekletin. Sonrasında soğanları soyun ve küçük küçük yemeklik şekilde doğrayın. Bir tava içerisine doğranan soğanları koyarak ocağın altını açın. Tava içerisine zeytinyağını da ekleyip soğanları kavurun. Soğanlar pembeleşene kadar ara ara karıştırarak kavurun. Bu arada havuçları yıkayarak doğrayın. Soğanlar pembeleşince tuzu ve doğranan havuçları soğan içerisine ilave edin. Biraz soğanla beraber havucu kavurun. Patateslerin kabuklarını soyarak kerevizler gibi küp doğrayın. Yemeği yapacağınız tencereyi ocağın ayrı bir tarafına alın ve ocağın altını yakın. Kavrulmakta olan soğan ve havucu tencere içerisine alın ve doğranan patatesleri tencere içerisine ilave edin. Biraz karıştırdıktan sonra kerevizleri de ekleyin. Tüm sebzeler 1-2 dakika kavrulduktan sonra sebzelerin üzerini biraz geçecek şekilde su ekleyin. Su kaynamaya başlayınca portakal suyunu kaynamakta olan kerevizlerin üzerine ekleyin. Portakallı kereviz yemeğini taşana kadar pişirmeye devam edin. Kereviz yemeği içerisindeki sebzeler yumuşayınca pişmiş sayılır. Sebzelerin yumuşadığını gördüğünüzde ocağın altını kapatın. Pişen yemeği soğumaya bırakın. Portakallı zeytinyağlı kereviz soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Portakal Yağı Faydaları Nelerdir?

Portakal Yağı Faydaları Nelerdir?

Güncel

Portakallı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri