Portakallı Zeytinyağlı KerevizPortakallı zeytinyağlı kereviz, sağlık açısından oldukça faydalı bir yemektir. Kerevizin faydaları herkes tarafından bilinmektedir. Sofralarda fazla yer almayan bu yemek, kişi sağlığı üzerindeki olumlu etkileri göz önünde bulundurularak sofralarda daha sık yer verilmesi gereken bir yemektir. Üstelik lezzet olarak da sıra dışı ve farklı bir tat sunmaktadır. Yapımı zaman almaz, kolay ve pratiktir. Hem tadı hem de görünümü sıra dışı olan bu yemek, sofralarda ana yemek olarak da yer alabilir. Ağırlıklı olarak sebzelerden yapılan bu yemek, vücuda ağırlık vermeyen hafif bir yemek olma özelliği taşımaktadır. Et sevmeyen ve yemeklerinde et kullanmayan kişilerin öğünlerinde ideal bir çeşit olabilir. Özellikle sağlıklı yaşama önem veren kişilerin öğünlerinde portakallı zeytinyağlı kerevize yer vermelerini tavsiye ediyoruz. Mutlaka denemelisiniz. İşte portakallı zeytinyağlı kereviz tarifini sizler için paylaşıyoruz. Şimdiden kolay gelsin. Portakallı Zeytinyağlı Kereviz İçin Gerekli Malzemeler
Portakallı Zeytinyağlı Kereviz Nasıl Yapılır?Öncelikle kerevizleri bol su ile yıkayın. Yıkanan kerevizleri küp küp doğrayarak bir kenarda bekletin. Sonrasında soğanları soyun ve küçük küçük yemeklik şekilde doğrayın. Bir tava içerisine doğranan soğanları koyarak ocağın altını açın. Tava içerisine zeytinyağını da ekleyip soğanları kavurun. Soğanlar pembeleşene kadar ara ara karıştırarak kavurun. Bu arada havuçları yıkayarak doğrayın. Soğanlar pembeleşince tuzu ve doğranan havuçları soğan içerisine ilave edin. Biraz soğanla beraber havucu kavurun. Patateslerin kabuklarını soyarak kerevizler gibi küp doğrayın. Yemeği yapacağınız tencereyi ocağın ayrı bir tarafına alın ve ocağın altını yakın. Kavrulmakta olan soğan ve havucu tencere içerisine alın ve doğranan patatesleri tencere içerisine ilave edin. Biraz karıştırdıktan sonra kerevizleri de ekleyin. Tüm sebzeler 1-2 dakika kavrulduktan sonra sebzelerin üzerini biraz geçecek şekilde su ekleyin. Su kaynamaya başlayınca portakal suyunu kaynamakta olan kerevizlerin üzerine ekleyin. Portakallı kereviz yemeğini taşana kadar pişirmeye devam edin. Kereviz yemeği içerisindeki sebzeler yumuşayınca pişmiş sayılır. Sebzelerin yumuşadığını gördüğünüzde ocağın altını kapatın. Pişen yemeği soğumaya bırakın. Portakallı zeytinyağlı kereviz soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Portakallı zeytinyağlı kerevizi yaparken patateslerin küp küp doğranması gerektiğini bilmiyordum, bu şekilde mi daha iyi pişiyorlar? Ve portakal suyu yemekle nasıl bir uyum sağlıyor, tadı farklı bir hale getiriyor mu?
Cevap yazPatateslerin küp küp doğranması: Refref, patateslerin küp küp doğranması, yemek pişerken eşit şekilde pişmelerini sağlar ve yemeğin dokusunu daha homojen hale getirir. Bu sayede hem patateslerin hem de diğer malzemelerin tatları birbirine daha iyi karışır ve dengeli bir lezzet elde edersiniz.
Portakal suyu: Portakal suyu, zeytinyağlı kerevize hafif bir tatlılık ve ferahlatıcı bir aroma katar. Bu, yemeğin klasik zeytinyağlı yemeklerden farklı olarak daha farklı ve zengin bir lezzet profili sunmasını sağlar. Portakal suyu, kerevizin kendine has tadıyla iyi bir uyum sağlar ve yemeğe farklı bir boyut kazandırır. Denemenizi tavsiye ederim!