Zeytinyağlı Kereviz Portakallı Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Zeytinyağlı Kereviz Portakallı Tarifi ve Malzemeleri

Zeytinyağlı Kereviz Portakallı

Zeytinyağlı kereviz portakallı, son derece sağlıklı ve besleyici bir zeytinyağlı çeşididir. Özellikle yaz aylarında zeytinyağlı yiyecekler tüketmek, hem kalp sağlığı için önemlidir hem de vücut hafif kaldığı için kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar. Kerevizin faydaları saymakla bitmez. Özellikle karaciğer üzerindeki olumlu etkileri tartışılmaz. Bu yemeğe portakal eklendiğinde ise ekstra sağlıklı hale gelir.

Zeytinyağlı Kereviz Portakallı Tarifinin Faydaları

Zeytinyağlı kereviz portakallı, ayda 4-5 kez tüketebileceğiniz çok güzel bir tariftir. Dolapta 3 güne kadar saklayabilirsiniz. Akşamları ağır yemekler yerine bu tarifi tercih ederek 1 tabak yemeniz, vücudunuzun dinlenmesine yardımcı olur ve sabahları daha dinç uyanmanızı sağlar. Ağır yemekler yedikten sonra sabahları uyanmak bazen gerçekten çok zor olabilir.

Bu kadar bilgilendirmeden sonra, artık zeytinyağlı kereviz portakallı tarifine geçelim. Öncelikle malzemelerden başlayalım.

Zeytinyağlı Kereviz Portakallı Malzemeleri

  • 6 adet orta boy kereviz
  • 1 adet büyük boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • 2 su bardağı portakal suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Zeytinyağlı Kereviz Portakallı Nasıl Yapılır?

İlk etapta ön hazırlığımızı yapalım. Kerevizleri güzelce soyduktan sonra eşit parçalar halinde dilimliyoruz. Kararma yapmaması için limonlu suda beklemeye alıyoruz. Patatesleri soyuyoruz ve kerevizden biraz daha ince parçalara ayırıyoruz. Patates, kerevize nazaran biraz daha geç pişecektir. Patatesleri de suyun içerisine bırakıyoruz. Havucu da jülyen şeklinde parçalara ayırıyoruz.

Zeytinyağlı kereviz portakallı tarifimizin bu aşamasında soğanları soyup yemeklik şekilde doğruyoruz. Tencereye aldığımız soğanları zeytinyağında hafiften pişiriyoruz. Az kavrulunca su ilave ediyoruz. İçerisine jülyen doğranmış havuçları ilave ediyoruz ve 2-3 dakika pişiriyoruz. Dilimlediğimiz patatesler ve limonlu suda bekleyen kerevizleri de suya ilave ediyoruz. İsterseniz kereviz yapraklarını da içerisine atabilirsiniz. Güzel bir aroma verecektir.

Zeytinyağlı kereviz portakallı tarifimizin son aşamasında portakal suyu, tuz ve şekeri de ilave ediyoruz ve sebzeler yumuşayana kadar pişirmeye bırakıyoruz. Sebzeler piştikten sonra ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Servis ederken yanında bir parça limon verebilirsiniz. Ayrıca üzerine doğranmış maydanoz serperek görselliğini artırabilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Zeytinyağlı kereviz portakallı tarifi, sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda sağlığa olan faydalarıyla da dikkat çeker. Kereviz, düşük kalorili yapısı ve yüksek lif içeriği ile sindirim sistemine yardımcı olur. Portakal ise yüksek C vitamini içeriği ile bağışıklık sistemini güçlendirir. Bu tarif, özellikle diyet yapanlar ve sağlıklı beslenmek isteyenler için ideal bir seçenektir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Portakallı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Havuçlu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Portakal Yağı Faydaları Nelerdir?

Portakal Yağı Faydaları Nelerdir?