Portakallı Tarçınlı Kek Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Portakallı Tarçınlı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Tarçınlı Kek

Portakallı tarçınlı kek, öncelikle kokusu ile ön plana çıkan bir kek çeşididir. Portakal ve tarçın kokusunun birleştiği bu kek, birçok kişinin misafir ağırlamalarında tercih ettiği bir tatlı türüdür. Kokusunun yanı sıra görsellik ve tat olarak da eşsiz bir lezzete sahiptir. Yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Kendiniz için bile hazırlayabilirsiniz. Yarım saat içerisinde hemen hazır olan bu kek, bol içerikle yapılmaktadır. İçinde bulunan fındık parçacıkları keke ayrı bir lezzet kazandırmaktadır. Portakallı tarçınlı kek genellikle kış aylarında yapılan bir kek türüdür. Yazın portakal bulunmadığı için özlemi duyulan ve kış aylarında sık sık yapılan bu kek, ani gelen misafirlerinize ikram etmek için ideal bir tercihtir. Mis kokulu ve eşsiz lezzetli bu kek, misafirlerinizin sizden memnun olarak ayrılmasına yardımcı olacaktır. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Portakallı Tarçınlı Kek İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 portakal kabuğunun rendesi
  • 1 portakalın suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı dövülmüş fındık
  • 2 çay kaşığı tarçın

Portakallı Tarçınlı Kek Nasıl Yapılır?

Öncelikle kek hamurunu hazırlamak için derin bir kap alın ve yumurtaları içine kırın. Ardından toz şekeri yumurtaların içine ilave ederek mikserle yaklaşık 3 dakika çırpın. Yumurta ve şeker karışımı beyaz bir renk alıp köpük köpük olunca çırpmayı durdurun. Sonra karışım içerisine yoğurdu ve sıvı yağı ekleyin. Oda sıcaklığında bekletilip eritilmiş tereyağını da ilave ettikten sonra 1 dakika kadar ister çırpıcı ister mikserle çırpın. Sonrasında portakalı bol su ile yıkayarak kabuğunu rendeleyin. Kabuğunun tamamı rendelendikten sonra suyunu sıkarak bir bardak içinde biraz bekletin. Rendelenen portakal kabuğunu karışım içerisine tarçınla beraber ilave edin. Önceden dövülmüş fındık içini de kek hamuruna ilave ettikten sonra malzemelerin geri kalanını hamura ekleyin. Yani son olarak vanilya, portakal suyu, kabartma tozu ve unu ilave ederek 3-4 dakika çırpın. Kek hamuru böylece daha pürüzsüz bir hale gelecektir. Bu arada kek kalıbını yanınıza alarak içine 2 çay kaşığı sıvı yağ koyup iyice yağlayın. Elinizle kek kalıbının iç yüzeyinin tamamına yağı yayın ki pişme aşamasında kek kalıba yapışmasın. Kek kalıbı da hazırlandıktan sonra yapılan kek hamurunu kalıp içine dökebilirsiniz. Önceden 180 derece ısıtılmış fırına keki sürün. Yaklaşık 25 dakika sonra kekin pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra fırını kapatın ve keki çıkarın. Biraz dinlendirdikten sonra portakallı tarçınlı keki dilimleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kuru Portakal Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kuru Portakal Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Portakallı Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Kakaolu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Kereviz Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Kereviz Tarifi ve Malzemeleri