Kurabiye Portakallı Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Kurabiye Portakallı Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Kurabiye

Şimdiye kadar birçok farklı kurabiye çeşidiyle karşılaşmış olmalısınız. Peki, portakallı kurabiyeyi hiç denediniz mi?

Bilindiği gibi portakal, güçlü aroması ile tanınan bir meyvedir. Bu nedenle, içine girdiği her yiyeceğe kendine has bir tat ve koku katar. Kurabiye tariflerinde portakal, hem lezzeti hem de rengi açısından önemli bir bileşendir. Ancak, kurabiyeye ekleyeceğiniz portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi miktarını doğru ayarlamak önemlidir. Fazla portakal suyu eklemek acı bir tat bırakabilirken, az eklemek de portakal aromasının yeterince hissedilmemesine neden olabilir. Dolayısıyla, ölçülere dikkat etmek gerekmektedir.

Portakallı Kurabiye Malzemeleri
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 125 gram oda sıcaklığında yumuşak margarin
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 su bardağı portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un

Üzeri İçin
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Bir küçük kase toz şeker

Portakallı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Portakallı kurabiye, kurabiyeye bambaşka bir lezzet katar. Bu nedenle, kurabiye içine hem portakalın suyunu hem de portakal kabuğu rendesini katmamız gerekmektedir. Öncelikle geniş bir yoğurma kabına margarin ve pudra şekerini koyup iyice krema kıvamına gelene kadar yoğurun. Daha sonra, bir yumurtanın beyazını hamurun içine, sarısını da üzerine sürmek için ayırın. Ardından sıvı yağı ve yoğurdu ekleyip iyice yoğurun. Portakal suyu ve portakal kabuğu rendesini de ekleyerek karışıma iyice yedirin. Son olarak, unu, kabartma tozunu ve şekerli vanilini ekleyip iyice yoğurun. Tüm malzemeler karışıp hamur kulak memesi yumuşaklığında bir kıvama gelince, küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak daire şekli verin. Önce yumurtaya, ardından toz şekere batırın. Diğer hamurları da aynı işlemden geçirdikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. Kurabiyeler piştikten sonra, ilk sıcaklığı geçince servis tabağına alın ve isteğe bağlı olarak sıcak ya da soğuk servis edin.

Ekstra Bilgiler

Portakal kabuğu rendesi kullanırken, kabuğun beyaz kısmını dahil etmemeye özen gösterin. Beyaz kısımlar acı bir tat bırakabilir. Ayrıca, portakalın organik olmasına dikkat edin ya da kullanmadan önce iyice yıkayın. Bu tarifte margarin yerine tereyağı kullanarak daha zengin bir lezzet elde edebilirsiniz. Kurabiyelerinizi daha da çekici hale getirmek için üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz. Ayrıca, hamura ekleyebileceğiniz ceviz veya fındık parçaları ile kurabiyelerinize ekstra bir dokunuş katabilirsiniz.

Kurabiye Portakallı Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Havuçlu Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Havuçlu Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Yumuşak Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Yumuşak Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurtlu Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Limonlu Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Portakal Bahçesi Türleri ve Özellikleri

Portakal Bahçesi Türleri ve Özellikleri