Portakallı Yumuşak Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Portakallı Yumuşak Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı yumuşak kurabiye, çok beğeneceğiniz hatta yapmaktan vazgeçmeyeceğiniz bir kurabiye tarifi haline gelecektir. Özellikle kış günlerinde bizde portakalın her çeşit pasta ve kurabiyeleri mevcuttur. Hem içinde bulunan C vitamini olduğu için mükemmel bir vitamin ve mineral deposudur. Hem gripten koruyup kollamak hem vücudun ihtiyacı olan vitaminleri karşılamak hem de güzel portakallı yumuşak kurabiyeler yemek çok güzel. Hem bu tarifte ilgimi çeken çok zahmetsiz olması; 15-20 dakika içinde hazırlayıp yiyebilirsiniz. İsterseniz sizleri daha fazla bekletmeden hemen verelim tarifi inşallah;

Portakallı Yumuşak Kurabiye İçin Gerekli Olan Malzemeler
  • 150 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kadar portakal suyu
  • 1,5 su bardağı kadar toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir çay kaşığı karbonat
  • Bir adet portakalın kabuğunun rendesi
  • Aldığı kadar un
Üzerini süslemek için
  • Bir yumurta akı
  • Dövülmüş ceviz veya fındık
Portakallı Yumuşak Kurabiye Nasıl Yapılır?

Öncelikle hamur yapmak ve rahatça karıştırmak için derin ve geniş bir kap alın ve içine oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağı, yumurta ve şekeri iyice karıştırın. Karışımın içine sıvı yağ, rendelenmiş portakal kabuğu ve sütü de ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Şeker tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Son olarak kabartma tozu ve unu da ince delikli bir süzgeç yardımıyla ekleyip yavaş yavaş karışıma katarak karıştırın. Unu azar azar eklemenizde fayda var kıvamını tutturmak için çünkü bir farklılık yapıp kulak memesi değil de ele yapışan ve zor şekil vereceğiniz bir hamur yapacağız. Elinizde yuvarlarken zor şekil alan bir hamur olması gerek, eğer kolay yuvarlanırsa hamur sert olmuş demektir. Hamuru hazırladıysanız eğer biraz büyük bir kurabiye olacak. Cevizden daha büyük parçalar koparıp elinizin ortasında yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine veya yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine aralarında boşluk kalacak şekilde yerleştirin. Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Hamurlar bittikten sonra fırın tepsisine dizdiğiniz hamurların üzerine ayırmış olduğunuz yumurta akını sürün ve dövülmüş ceviz veya fındık serperek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar pişirin. Fırın ayarları birbirini tutmadığı için siz kurabiyelerin üzeri kızarana kadar pişirmeniz yeterli olacaktır. Pişen portakallı kurabiyeleri fırından çıkarın ve biraz havalandırın. Ilındıktan sonra servis tabağına alıp servis edebilirsiniz. Portakallı yumuşak kurabiye tarifimiz hazır. Hepinize şimdiden afiyet bal şeker olsun.

Ekstra İpuçları

Kurabiyelerinizin daha da lezzetli olması için bazı ekstra ipuçları:

  • Portakal kabuğunu rendelemeden önce, kabuğunu iyice yıkayıp kurulayın. Bu, kabuğun aromasını daha belirgin hale getirir.
  • Hamuru hazırlarken, unu azar azar ekleyerek kıvamını kontrol edin. Hamurun ele yapışan bir kıvamda olması önemlidir.
  • Kurabiyeleri fırına koymadan önce, hamur toplarının üzerine hafifçe bastırarak yassılaştırabilirsiniz. Bu, kurabiyelerin daha düzgün ve eşit pişmesini sağlar.
Servis Önerileri

Portakallı yumuşak kurabiyeleri çay veya kahve ile servis edebilirsiniz. Ayrıca, yanında bir top vanilyalı dondurma ile de harika bir tatlı alternatifi olacaktır. Kurabiyelerinizin üzerine pudra şekeri serpiştirerek sunumunuzu daha şık hale getirebilirsiniz.

Portakallı Yumuşak Kurabiye Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6