Portakal Soslu KekPortakal soslu kek, özellikle portakal mevsiminde kış aylarında ailece tüketilebilecek, çocukların da keyifle yiyebileceği ve misafirlerinize de ikram edebileceğiniz harika bir kek tarifidir. Portakal sevenler için ise farklı ve lezzetli bir alternatif sunar. Malzemeler
Sos Malzemeleri
Portakal Soslu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?Öncelikle geniş bir kabın içerisine yumurta ve şekeri ekleyin ve yumurtalar beyazlayıncaya kadar çırpın. Rendelediğiniz portakalların suyunu sıkın ve karışıma ekleyin. Son olarak un ve kabartma tozunu da ilave edin ve kek hamurunu son kez karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekledikten sonra kek hamurunu mikserle çırpmayın, aksi halde kekiniz kabarmayabilir. Kek hamurunu yağlanmış kelepçeli bir kalıba veya borcama dökün. Malzemeler az olduğu için kalıbınız küçük olmalıdır. Hazırladığınız karışımı önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Kekiniz kürdana yapışmadığı anda fırından çıkarabilirsiniz. Pişen kekinizi sosunu hazırlayana kadar soğumaya bırakın. 2 adet portakalın suyu ve kabuğunu toz şeker ile kaynatın ve şerbet kıvamına gelince altını kapatın. Soğuyan kekin üzerine şerbeti sıcak iken dökün. Kek sosunu çektikten ve soğuduktan sonra servise hazırdır. Ekstra BilgilerPortakal soslu kekin daha lezzetli olmasını istiyorsanız, kullanılan portakalların taze ve sulu olmasına dikkat edin. Ayrıca kekin üzerine dökülen sosun sıcak olması, kekin sosu daha iyi çekmesini sağlar. Kekin servis edilmeden önce birkaç saat dinlendirilmesi de lezzetini artıracaktır. Afiyet olsun. |
Portakal soslu keki yaptıktan sonra sosu sıcak mı dökmeliyiz? Kekin sosu daha iyi çekmesi için başka bir püf noktası var mı?
Cevap yazMerhaba Bucak,
Portakal soslu keki yaparken sosun sıcak olması kekin sosu daha iyi emmesini sağlar. Ancak kekin üzerine dökmeden önce kekin üzerinde bazı delikler açarak sosun kekin içine daha iyi nüfuz etmesini sağlayabilirsiniz. Bu şekilde kek daha lezzetli ve nemli olur. Afiyet olsun!