Portakal Soslu Kek Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Portakal Soslu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Soslu Kek

Portakal soslu kek, özellikle portakal mevsiminde kış aylarında ailece tüketilebilecek, çocukların da keyifle yiyebileceği ve misafirlerinize de ikram edebileceğiniz harika bir kek tarifidir. Portakal sevenler için ise farklı ve lezzetli bir alternatif sunar.

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 6 çorba kaşığı toz şeker
  • 7 çorba kaşığı un
  • 1 portakalın suyu ve kabuğunun rendesi
  • 1 paket kabartma tozu

Sos Malzemeleri

  • 2 iri portakalın suyu ve kabuğunun rendesi
  • 6 çorba kaşığı toz şeker

Portakal Soslu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle geniş bir kabın içerisine yumurta ve şekeri ekleyin ve yumurtalar beyazlayıncaya kadar çırpın. Rendelediğiniz portakalların suyunu sıkın ve karışıma ekleyin. Son olarak un ve kabartma tozunu da ilave edin ve kek hamurunu son kez karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekledikten sonra kek hamurunu mikserle çırpmayın, aksi halde kekiniz kabarmayabilir.

Kek hamurunu yağlanmış kelepçeli bir kalıba veya borcama dökün. Malzemeler az olduğu için kalıbınız küçük olmalıdır. Hazırladığınız karışımı önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Kekiniz kürdana yapışmadığı anda fırından çıkarabilirsiniz. Pişen kekinizi sosunu hazırlayana kadar soğumaya bırakın.

2 adet portakalın suyu ve kabuğunu toz şeker ile kaynatın ve şerbet kıvamına gelince altını kapatın. Soğuyan kekin üzerine şerbeti sıcak iken dökün. Kek sosunu çektikten ve soğuduktan sonra servise hazırdır.

Ekstra Bilgiler

Portakal soslu kekin daha lezzetli olmasını istiyorsanız, kullanılan portakalların taze ve sulu olmasına dikkat edin. Ayrıca kekin üzerine dökülen sosun sıcak olması, kekin sosu daha iyi çekmesini sağlar. Kekin servis edilmeden önce birkaç saat dinlendirilmesi de lezzetini artıracaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Bucak

21 Temmuz 2024 Pazar

Portakal soslu keki yaptıktan sonra sosu sıcak mı dökmeliyiz? Kekin sosu daha iyi çekmesi için başka bir püf noktası var mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Bucak,

Portakal soslu keki yaparken sosun sıcak olması kekin sosu daha iyi emmesini sağlar. Ancak kekin üzerine dökmeden önce kekin üzerinde bazı delikler açarak sosun kekin içine daha iyi nüfuz etmesini sağlayabilirsiniz. Bu şekilde kek daha lezzetli ve nemli olur. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni