Portakallı Şerbetli Kek Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Portakallı Şerbetli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Şerbetli Kek

Portakallı şerbetli kek, normal keklere göre daha enfes tatlar sunar. Bu keki mutlaka denemelisiniz. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz pratik ve lezzetli tarifler arasında yer alır. Küçükken annemin yaptığı bu keki afiyetle yerdik. Şimdi ise kendi evimde sık sık kek yapıyorum. Ancak tarifler tükenmeye başladıkça, annemin bu tarifi aklıma geldi. Hemen annemi arayıp tarifi not aldıktan sonra oğlum için mutfağa girdim. Okul dönüşü ona sürpriz yapmak için keki hazırladım. Okuldan dönen minik adam, anneannesinin tarifini büyük bir iştahla yedi. Tıpkı benim çocukken yaptığım gibi. Şimdi bu güzel tadı sizinle paylaşmak istiyorum.

Portakallı Şerbetli Kek İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 kahve fincanı toz şeker
  • 4 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 kahve fincanı un

Üzeri İçin

  • Kırılmış fındık
  • Hindistan cevizi

Şerbeti İçin

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı portakal kabuğu
  • 1/4 limon dilimi
  • 1,5 su bardağı portakal suyu

Portakallı Şerbetli Kek Nasıl Yapılır?

Tarifimize başlamadan önce şerbetimizi hazırlayıp soğutuyoruz. Şerbetimizin soğuk, kekimizin ise sıcak olması gerekiyor. Şerbet için; toz şekerimizi ve suyu bir tencereye alıp ocağa koyuyoruz. İçine limon dilimini de ekleyip kaynamasını bekliyoruz. Kaynayan şerbeti ocaktan alıp soğuttuktan sonra ince rendelenmiş portakal kabuğunu ve portakal suyunu ekliyoruz. Homojen bir karışım elde edene kadar güzelce karıştırıyoruz.

Kekimizi hazırlamak için yumurtaları ve toz şekeri çırpma kabına alıp köpürtüp beyazlaşana kadar çırpmaya devam ediyoruz. Beyazlaşan karışımın üzerine sıvı yağı, portakal suyunu ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Daha sonra elenmiş unu ve kabartma tozunu da ekleyerek karıştırıyoruz. Malzemeler güzelce birbirleriyle özleştikten sonra hazırladığımız karışımı margarin ile yağladığımız ve üzerine un serptiğimiz cam tepsiye döküyoruz. Tepsiye un serpmemizin amacı, kekimizin piştikten sonra tepsiden daha kolay çıkmasını sağlamaktır. Tepsiye döktüğümüz karışımı eşit şekilde yaydıktan sonra birkaç defa tezgâha yavaşça vuruyoruz. Bu, hava kabarcıklarının oluşmasını engeller.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kekimizi kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirerek döküyoruz. Şerbetini çeken kekimizin üzerini Hindistan cevizi veya kırılmış fındık ile süsleyerek servis ediyoruz. Süsleme tamamen sizin isteğinize ve damak zevkinize kalmıştır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni