Cevizli Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Cevizli Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Portakallı Kek

Bugün, ceviz ve portakal aromasının birleştiği özel bir lezzet olan Cevizli Portakallı Kek'i sizlerle paylaşmak istiyorum. Ceviz ve portakalın keke ne kadar yakıştığını bilmeyen yoktur. Bu makalede, sadece ceviz ve portakal kullanarak diyetinizi bozmadan nasıl lezzetli bir kek yapabileceğinizi araştıracağız. Genellikle kek denince akla diyet gelmese de, bazı malzemeleri azaltarak daha sağlıklı bir kek yapabilirsiniz.

Malzemelerin Dengesi

Şeker ve yağ dengesini doğru kullanarak, hazırlayacağımız kekten altı porsiyonluk dilimler çıkarabiliriz. Bu kek, hem damak tadınıza hitap edecek hem de zararlı ve kilo almanıza neden olan gıdaları yavaş yavaş hayatınızdan çıkarma konusunda yardımcı olacaktır.

Cevizli Portakallı Kek Malzemeleri

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet portakal suyu
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz içi
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağında bir parmak eksik toz şeker
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz

Üzeri İçin:

Pudra şekeri (yaklaşık bir çay bardağı kadar)

Cevizli Portakallı Kek Nasıl Yapılır?

Hazırlık Aşamaları

Yoğurma kabına öncelikle yumurtaları kırın ve sarısı ile beyazını ayırarak iyice çırpın. Kekin kabarması için yumurtaların ayrılması ve pişirene kadar köpüğünün sönmemesi önemlidir. Daha sonra yumurta sarısını toz şekerle karıştırarak mikserin önce yüksek, sonra düşük hızında iyice çırpın. Bu aşamada köpükler oluşmaya başlayacaktır.

Malzemelerin Eklenmesi

Çırpılmış yumurta sarısına süt, sıvı yağ, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesini ekleyin. Mikserin yüksek ayarında, karışımın kenarlarından içe doğru iyice çırpın. Ayrı bir kapta un, vanilin ve kabartma tozunu harmanlayıp, bu karışımı kek hamuruna eleyerek ekleyin ve çırpmaya devam edin.

Yumurta Beyazının Eklenmesi

Ayrı bir kapta yumurta beyazını bir çimdik tuz ile kar beyazı olana kadar çırpın. Daha sonra bu karışımı kek hamuruna ekleyerek spatula yardımıyla dikkatlice karıştırın. Ancak, bu aşamada çırpmaktan kaçının; köpüğün sönmesi kekin kabarmasını engeller.

Pişirme

Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. Kekin ortasına kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Kekin üzerine süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpin. Dilimleyerek şık bir sunum yapın ve servis edin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Portakal Suyu Kaç Kalori?

Portakal Suyu Kaç Kalori?

Güncel

Hamilelikte Portakal Tarifi ve Malzemeleri

Hamilelikte Portakal Tarifi ve Malzemeleri