Cevizli Portakallı Kek Bugün, ceviz ve portakal aromasının birleştiği özel bir lezzet olan Cevizli Portakallı Kek'i sizlerle paylaşmak istiyorum. Ceviz ve portakalın keke ne kadar yakıştığını bilmeyen yoktur. Bu makalede, sadece ceviz ve portakal kullanarak diyetinizi bozmadan nasıl lezzetli bir kek yapabileceğinizi araştıracağız. Genellikle kek denince akla diyet gelmese de, bazı malzemeleri azaltarak daha sağlıklı bir kek yapabilirsiniz. Malzemelerin Dengesi Şeker ve yağ dengesini doğru kullanarak, hazırlayacağımız kekten altı porsiyonluk dilimler çıkarabiliriz. Bu kek, hem damak tadınıza hitap edecek hem de zararlı ve kilo almanıza neden olan gıdaları yavaş yavaş hayatınızdan çıkarma konusunda yardımcı olacaktır. Cevizli Portakallı Kek Malzemeleri
Üzeri İçin: Pudra şekeri (yaklaşık bir çay bardağı kadar) Cevizli Portakallı Kek Nasıl Yapılır? Hazırlık Aşamaları Yoğurma kabına öncelikle yumurtaları kırın ve sarısı ile beyazını ayırarak iyice çırpın. Kekin kabarması için yumurtaların ayrılması ve pişirene kadar köpüğünün sönmemesi önemlidir. Daha sonra yumurta sarısını toz şekerle karıştırarak mikserin önce yüksek, sonra düşük hızında iyice çırpın. Bu aşamada köpükler oluşmaya başlayacaktır. Malzemelerin Eklenmesi Çırpılmış yumurta sarısına süt, sıvı yağ, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesini ekleyin. Mikserin yüksek ayarında, karışımın kenarlarından içe doğru iyice çırpın. Ayrı bir kapta un, vanilin ve kabartma tozunu harmanlayıp, bu karışımı kek hamuruna eleyerek ekleyin ve çırpmaya devam edin. Yumurta Beyazının Eklenmesi Ayrı bir kapta yumurta beyazını bir çimdik tuz ile kar beyazı olana kadar çırpın. Daha sonra bu karışımı kek hamuruna ekleyerek spatula yardımıyla dikkatlice karıştırın. Ancak, bu aşamada çırpmaktan kaçının; köpüğün sönmesi kekin kabarmasını engeller. Pişirme Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. Kekin ortasına kürdan batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. Kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir. Kekin üzerine süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpin. Dilimleyerek şık bir sunum yapın ve servis edin. Afiyet olsun. |