Cevizli Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Cevizli Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Portakallı Kek, Bugün sizlerle cevizin ve portakal aromasının birbirine kattığı lezzetlerden bahsetmek istedim. Ceviz portakalın keke ne kadar yakıştığını eminim bilmeyen yoktur. Bugün keke sadece ceviz ve portakal katılarak nasıl diyet bozulmadan kek yiyebileceğimizi araştıralım. Elbette kek denince akla diyet demek çok zordur. Ancak ölçülerdeki sıvı yağ azaltarak cevizi ve toz şekeri azaltarak da portakal suyunu kullanabileceğimizi biliyor muydunuz?

Şeker ve yağ dengesini kullanarak hazırladığımız kekten 6 porsiyonluk kek dilimi çıkartıyoruz. Elimizdeki malzemeler ile hazırlayacağımız kekin hem damak tadımıza hitap etmesi hem de bize zarar veren ve kilo almamıza neden olan gıdaları da yavaş yavaş hayatımızdan çıkarmak için bu kekte de olduğu gibi azaltmaları tercih etmeliyiz.

Cevizli Portakallı Kek Malzemeleri
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet portakal suyu
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı iri iri kıyılmış ceviz içi
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağında bir parmak eksik toz şeker
  • 1 paket şekerli vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
Üzeri İçin: Pudra şekeri yaklaşık olarak bir çay bardağı kadar olabilir. Kekin her tarafına serpilecek.

Cevizli Portakallı Kek Nasıl Yapılır?

Cevizli Portakallı Kek için, Yoğurma kabına öncelikle yumurtaları kırıp sarısı ile beyazlarını ayırarak iyice çırpıyoruz. Kekin kabarması için yumurtalar ayrı çırpılır ve pişirene kadar köpüğü söndürülmez. Daha sonra yumurtanın sarısı ile toz şeker birbirine karıştırılıp mikserin önce yüksek devrinden daha sonra düşük devire doğru hızlı hızlı çırpılır. Böylelikle köpükler oluşmaya başlar. Daha sonra sütü, sıvı yağı, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi eklenerek iyice mikserin yüksek ayarında kekin kenarlarından içe doğru iyice çırpılır. Daha sonra ayrı bir kapta unu, vanilyayı ve kabartma tozunu harmanlayıp kek hamurunun içine eleyerek döküp çırpmaya devam edin. İyice çırptıktan sonra ayrı bir kapta yumurta beyazı ile bir çimdik tuzu iyice kar beyazı olana kadar çırpın. Daha sonra kekin içine atarak kaşık yardımıyla iyice harmanlayın. Ancak çırpmayın. Köpük sönünce istediğimiz kıvamda kek kabarmaz.

Daha sonra yağlanıp unladığınız kek kalıbına dökerek yaklaşık olarak 25 dakika kadar, ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Üzeri kızaran keki fırından çıkararak ortasına kürdan batırın. Kek yapışmıyorsa kürdana kekiniz pişmiş demektir. Daha sonra üzerine süzgeç yardımı ile pudra şekeri serpin. Daha sonra dilimlere ayırarak şık sunumunu gerçekleştirmek üzere tabağa alın ve servis edin.

Afiyet olsun.

Cevizli Portakallı Kek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Portakal Soslu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Soslu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Portakal Bahçesi Türleri ve Özellikleri

Portakal Bahçesi Türleri ve Özellikleri

Güncel

Portakal Nergisi Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Nergisi Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6