Portakallı Kereviz Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Portakallı Kereviz Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Kereviz

Kereviz yemeği, maalesef herkes tarafından sevilen bir yemek değildir. Bunun nedeni ise pişirme tekniğinin yanlış kullanılmasından kaynaklanmaktadır. Halbuki portakallı kereviz ya da mandalinalı olarak kereviz yemeği yapılsa, bu önyargıyı kırmak mümkün olabilir. Kereviz, besleyiciliği bakımından mevsiminde taze taze alınıp tüketilmesi gereken sebzelerden biridir. Portakallı kereviz yemeği, mutlaka denenmesi gereken tariflerdendir. Hiç kereviz yemeği yemeyen kişiler bile bu portakallı kereviz yemeğini denedikten sonra çok beğeneceklerdir. Kerevizin pişerken bıraktığı kokuyu limon suyu ve portakal suyu ortadan kaldırmaktadır. Portakallı kereviz yemeği yapmak istiyorsanız, birkaç püf noktasına da dikkat etmeniz gerekmektedir. Örneğin, kerevizin orta boylarda ve çok olgun olmaması gerekir. Kerevizi pişirirken saplarından ve yapraklarından yemeğe ilave etmek gerekir. Bu, portakallı kereviz yemeğinin aromasını artırmakta size yardımcı olacaktır. Bunun yanı sıra kereviz kadar sapları ve yaprakları da besleyicidir. Şimdi birlikte portakallı kereviz nasıl yapılır, aşamalar şeklinde görelim.

Portakallı Kereviz İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kg kereviz
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 limonun suyu
  • 2 su bardağı su
  • Zeytinyağı
  • 1 adet küp şeker
  • 2 dal dereotu
  • Tuz

Portakallı Kereviz Nasıl Yapılır?

Kereviz yemeğinin yapılışına kerevizleri orta büyüklükte doğrayarak başlayalım. Derin bir kabın içerisine bir limonun suyunu ve bol miktarda su koyun. İçerisine yıkayıp süzdüğünüz kerevizleri koyup bekletin. Bu esnada uygun bir tencerenin içerisine yarım çay bardağı kadar zeytinyağı koyun. Kabuklarını soyup doğradığınız soğan ve havucu zeytinyağının içerisine ilave edin. Pembeleşinceye kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. Ardından küp doğradığınız patatesleri ekleyin. Son olarak kerevizleri süzün ve içerisine ilave edin. Şimdi portakallı kereviz yemeğinin en önemli kısmına gelelim. Bir bardak portakal suyunu koyduktan sonra, kerevizler pişecek tazeyse su ilave etmenize gerek yok. Eğer sert ise biraz sıcak su ekleyin. Tuz ve şekeri de ilave ettikten sonra kısık ateşte ortalama yarım saat pişirin. Yemeğin pişip pişmediğini sebzeleri kontrol ederek anlayabilirsiniz. Tercihe göre portakallı kereviz yemeği sıcak ya da soğuk servis edilebilir. Portakallı kereviz yemeğini servis tabağına aldıktan sonra üzerine dereotunu ince ince doğrayıp serpiştirin. Portakallı kereviz yemeği sunuma hazırdır. Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni