Portakal Sulu Kek Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Portakal Sulu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Portakal Sulu Kek

Kış aylarında tükettiğimiz portakal, tam bir şifa kaynağıdır. Portakal, ister sade olarak tüketilsin ister suyu sıkılıp içilsin, her türlü vitamin ve minerali sağlar. Bunun yanı sıra portakal, birçok pasta, kek, reçel ve diğer tatlılarda kullanılabilir. Verdiği tat ve aroma sayesinde her damak zevkine hitap eder. Tadının ve lezzetinin yanı sıra portakalın kokusu da oldukça güzeldir. Bugün sizlerle yapımı kolay ve pratik olan portakallı sulu kek tarifini paylaşacağız. Bu kek oldukça güzel ve tatlı oluyor. Herkese bu keki yapmayı tavsiye ederim.

Portakal Sulu Kek İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağından biraz az toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 4 çorba kaşığı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 3 çorba kaşığı limon suyu
  • 8 çorba kaşığı pudra şekeri

Portakal Sulu Kek Nasıl Yapılır?

Bir kabın içine yumurta ve şekeri alalım. Bunları iyice köpürene kadar çırpalım. Üzerine sırasıyla süt, sıvı yağ, vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim. Son olarak unu da ekleyip, unun topaklanmaması için güzelce çırpalım. Hamuru hazırladıktan sonra bir fırın kabını yağlayalım ve keki fırın kabına boşaltalım. 190 derecelik fırında üzeri kızarıp içi pişene kadar pişirelim.

Bu arada portakal suyunu hazırlayalım. Bir kabın içine portakal suyu, limon suyu ve pudra şekerini koyalım. Pudra şekeri eriyene kadar karıştıralım. Keki kontrol edelim; içinin pişip pişmediğini anlamak için kürdan ya da bir çatal yardımıyla kontrol edelim. Kek piştikten sonra, sıcakken üzerine hazırladığımız portakal suyunu dökelim. Kekimiz yenmeye hazır, afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Portakal suyu, kekin nemli kalmasını sağlar ve ekstra bir lezzet katar. Ayrıca, portakal kabuğu rendesi de ekleyerek daha yoğun bir portakal aroması elde edebilirsiniz. Keki dilimledikten sonra üzerine pudra şekeri serperek de servis yapabilirsiniz. Portakal sulu kek, özellikle çay saatlerinde ve özel günlerde misafirlerinize sunabileceğiniz harika bir tariftir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni