Portakallı Çikolata Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Portakallı Çikolata Tarifi ve Malzemeleri

Portakal, C vitamini açısından çok zengin bir meyvedir. Sert ve dayanıklı yapısıyla bilinir. Ancak sadece C vitamini bakımından değil, aynı zamanda B vitamini, magnezyum, kalsiyum ve potasyum gibi önemli mineraller bakımından da zengindir. Kış aylarında en çok tüketilen meyvelerden biridir. Portakal sadece meyve olarak değil, aynı zamanda portakal konservesi, portakal reçeli, portakallı çikolata ve portakal esansı gibi birçok farklı şekilde tüketilebilir. Sağlık açısından birçok faydası vardır. Bağışıklık sistemini güçlendirir, kolesterolü düşürür, diyabeti önler, böbrek taşlarının düşmesine yardımcı olur, kan basıncını düşürür, cilde iyi gelir ve nemlendirir, kanser riskini azaltır, beyin sağlığına iyi gelir, saç sağlığını destekler ve kalsiyum açısından zengin olduğu için kemik sağlığını korur. Ayrıca, ülsere karşı koruyucudur, çocukların gelişiminde önemli rol oynar, yaşlanmayı geciktirir, yağ yakımını hızlandırır ve kilo vermeyi destekler. Ancak, her faydalı besin gibi, portakalın da bazı zararları vardır.

Portakalın Zararları

Portakalın zararları şunlardır:
  • Çok tüketildiğinde kan şekerini yükseltebilir.
  • Çok tüketildiğinde çocuklarda alerjiye neden olabilir.
Portakal mevsiminde tüketildiğinde sağlığa faydalıdır. Portakalın içinin yanı sıra kabuğu da çok faydalıdır. Bağırsakları temizler, kolesterolü dengeler, kanser hücrelerinin büyümesini engeller, solunum yollarına iyi gelir, metabolizma hızını arttırır. Çikolata ise mutluluk veren bir yiyecektir. Kakao içerir ve içine fındık, fıstık gibi malzemeler eklenebilir. Tatlılarda, kurabiyelerde ve pastalarda sıkça kullanılır ve vazgeçilmez malzemelerden biridir. Her yaş grubunun çok sevdiği ve sık tükettiği bir yiyecektir. Kahvelerin yanında da çok yakışır.

Portakallı Çikolata İçin Malzemeler
  • 1 su bardağı su
  • 150 gram benmari usulü eritilmiş çikolata
  • 25 gram margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet portakal
Portakallı Çikolata Nasıl Yapılır?

Portakallar 4'e bölünür. Kabuklarından ayrılır ve kabuklara şekil verilir. Kaynamış suda 5 dakika kadar pişirilir. Süzülür ve tekrar temiz suda 5 dakika haşlanır. Bu işlem bir kere daha tekrarlanır. Bir tencereye su ve şeker konulur ve şeker eriyene kadar ateşte tutulur. Şeker eridikten sonra portakal kabukları eklenir ve kısık ateşte 8 dakika kadar kaynatılır. Bir ızgara üzerinde portakal kabukları kurutulur. Benmari usulü eritilmiş çikolatanın içine margarin de eklenerek karıştırılır. Daha sonra portakal kabukları çikolataya batırılır ve alüminyum folyo üzerine koyulur. Çikolata donduktan sonra servis edilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni