Damla Çikolatalı Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Damla Çikolatalı Portakallı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Damla Çikolatalı Portakallı Kek

Çikolata ve portakalın birbirini mükemmel bir şekilde tamamladığı Damla Çikolatalı Portakallı Kek, özellikle kış mevsiminde tercih edilen enfes bir lezzettir. Kış mevsiminde portakallar taze ve lezzetli olduğundan, bu kek de en güzel haliyle ortaya çıkar. Portakal ve çikolata kombinasyonu hakkında şüpheleriniz olabilir, ancak bu keki denedikten sonra her zaman yapmak isteyeceksiniz. Çay saatlerinin vazgeçilmezi haline gelebilecek bu keki, portakal kabuğu ile zenginleştirerek daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. İnce kabuklu portakallar kullanarak acı bir tat elde etmezsiniz ve kekiniz enfes bir tat alır. Kekinizin biraz daha ıslak olmasını istiyorsanız, tereyağı yerine sıvı yağ kullanabilirsiniz.

Damla Çikolatalı Portakallı Kek İçin Malzemeler

  • 60 gram tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı damla çikolata
  • 3 çay kaşığı kabartma tozu

Damla Çikolatalı Portakallı Kek Nasıl Yapılır?

Fırınınızı önceden 200 dereceye ısıtın. Büyük bir portakalı iyice yıkayın ve kabuğunu soymadan iri parçalar halinde doğrayarak robottan geçirin. Eğer robotunuz yoksa portakalı elinizde sıkabilir ve kabuğunu rendeleyebilirsiniz. Robota tereyağı, zeytinyağı ve şekeri ekleyin. Karışıma yumurtaları teker teker kırarak ekleyin ve tamamen karışana kadar çırpın.

Robotta hazırladığınız karışımı geniş bir kaseye alın ve üzerine yavaş yavaş unu ekleyerek çırpın. Kabartma tozunu da eleyerek ekleyin ve el çırpıcısı ile karıştırmaya devam edin. Yavaş çırparak hamurun daha iyi bir kıvam almasını sağlayabilirsiniz. Kek hamurunu iyi çırpmak oldukça önemlidir. Damla çikolatanın yarısını hamura ekleyin ve karıştırın.

Dikdörtgen veya daire şeklinde bir kek kalıbını yağlayın veya içerisine yağlı kağıt serin. Hazırladığınız hamuru kalıba dökün ve kalan damla çikolatayı üzerine eşit şekilde serpin. Kek kalıbınızı önceden ısıttığınız 200 derece fırına yerleştirin ve 40 dakika pişirin. 40 dakikanın sonunda kekin içinin pişip pişmediğini anlamak için bir çatal yardımıyla kontrol edin.

Afiyet olsun.

Ekstra İpuçları

  • Keki daha da zenginleştirmek için içerisine ceviz veya fındık ekleyebilirsiniz.
  • Kekin daha aromatik olmasını istiyorsanız, portakal kabuğu rendesine ek olarak limon kabuğu rendesi de kullanabilirsiniz.
  • Kullanacağınız damla çikolatanın kaliteli olmasına özen gösterin, bu kekin lezzetini artıracaktır.
  • Keki dilimlemeden önce tamamen soğumasını bekleyin, böylece daha düzgün dilimler elde edebilirsiniz.

Besin Değerleri

Damla Çikolatalı Portakallı Kek, çikolatanın ve portakalın birleşimiyle yüksek enerji ve vitamin kaynağıdır. İçeriğindeki çikolata, mutluluk hormonu olarak bilinen serotonin seviyesini artırarak kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar. Portakal ise C vitamini deposu olarak bağışıklık sisteminizi güçlendirir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Portakal Suyu Kaç Kalori?

Portakal Suyu Kaç Kalori?

Haber Bülteni