Portakal Likörü Portakal likörü, Osmanlı dönemlerinde de yaygın olarak kullanılan, gayrimüslim komşulara ikram edilen, genellikle kahve ile sunulan ama tek başına soğuk olarak da ikram edilebilen bir içecektir. Likör, çeşitli meyvelerden ve baharatlarla zenginleştirilerek yapılan birçok türü bulunan bir içki türüdür. İncir, vişne gibi çeşitli meyvelerden yapılabildiği gibi, içerisine koku ve ayrı bir aroma veren baharatlar eklenerek de evde hazırlanabilir. Bugün burada, evde yapılan portakal likörü tarifini paylaşacağız. Portakal Likörü İçin Malzemeler
Portakal Likörü Nasıl Yapılır? Portakallar iyice yıkanır ve süzülmesi için bir süzgece alınır. 2 adet portakal yuvarlak dilimler halinde kesilir. Aynı işlem yeşil limon için de yapılır. Dilimlenen portakallar, dilimlenmiş limon, şeker ve baharatlar geniş bir kaba alınarak aromaların birbirine iyice karışması sağlanır. Bu meyveli ve baharatlı karışım cam kavanoza alınır. Üzerine votka, kaynamış su ve diğer portakalların sıkılmış suyu ilave edilir. Son olarak da çubuk tarçın ve karanfiller eklenir. Kavanozun ağzı sıkıca kapatılır ve 1-2 dakika çalkalanır. Kavanoz, güneş görmeyen bir yere konularak ara sıra çalkalanmaya devam edilir. Yaklaşık 1 ay sonra, toz şeker tamamen eridiğinde, likör tülbentle süzülerek servis yapılır. Afiyet olsun. |