portakal.gen.tr
portakal

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Portakallı Turta

Portakallı Turta, Mutfaklarınıza yeni bir lezzet getirecek olan hem tatlı, birazcıkta ekşi ama oldukça güzel ve iç açıcı bir tarife hazır mısınız. Soğuk havalarda birçok hastalık ile savaşmak zorunda kalırken oldukça faydalı ve bol miktarda C vitamini içeren portakallı turta tarifi bence tam da bu mevsimde göre bir tatlı tarifi. Turta genellikle elmalı yapılır, ancak portakallısı da inanın şahane oluyor. Alt kısmı oldukça gevrek içi ise yumuşacık, aklınızda harika tadı kadar kokusunda kalacağı enfes bir tatlı olan portakallı turta sizin için beş çaylarının yanında harika bir seçim olacak. Aynı zamanda bayan oturmalarında da konuklarınıza ikram ettiğinde birçok övgü toplayacağınıza da emin olabilirsiniz damarlarımıza şenlendirecek olan portakallı turta ye hoş sohbetle tüketmenizi dileyerek tarifimizi hazırlamaya başlayalım.

Portakallı turta tarifi malzemeler: 

Keki için:
  • 2 adet yumurta 
  • 125 gram paket margarin 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • Yarım su bardağı süt 
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 adet vanilin
  • Alabildiği kadar un
Sosu için: 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 2 su bardağı portakal suyu 
  • 1 su bardağı su 
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
Üzeri için: 
  • Dövülmüş antepfıstığı
Portakallı turta tarifinin yapılışı: 

Öncelikle keki hazırlamak için geniş bir kabın içerisinde yumurta ve toz şekeri ilave edip yumurtalar beyazlaşıp köpürene kadar yaklaşık 5 dakika çırpın.
Portakallı Turta

. Daha sonra kabın içerisine eritilmiş margarin, süt ve portakal kabuğu rendesini ilave edip çırpmaya devam edin. Ardından kuru malzemeleri un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek kabın içerisine ilave edin ve bir tahta kaşık yardımı ile iyice karıştırdıktan sonra yağlanmış tart kalıbının içerisine hazırladığınız kek harcını dökerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirin. Pişen tart hamurunun soğumasını beklerken bu arada tartın portakal sosu hazırlamak için portakal suyu, tuz şeker ve nişastayı bir tencerenin içerisine alıp iyice karıştırdıktan sonra ocağın altını açın ve kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Sos kaynamaya başladığında 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın ve üzerinin kabuklanmaması için arada bir karıştırın. Portakal sosu ılındığında kekin üzerine dökün ve her yerine eşit miktarda yaydıktan sonra portakallı tartı buzdolabında yaklaşık bir saat kadar beklettin. Buzdolabından çıkardığınız portakallı tartın üzerine dövülmüş antep fıstığı serpin ve dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 04.10.2016 18:28:30

Portakallı Turta Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Portakallı Turta"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Portakal Suyu

Portakal suyu, narenciye ürünü olan portakaldan elde edilir. Portakal suyu hem C vitamini bakımından zengin, hem de bağışıklı sistemini güçlendirici etkiye sahiptir. Kan yapıcı etkisi bulunduğundan, kansızlık sorunu bulunan kişile...

Portakallı Islak Kek

Portakallı Islak kek, ah şu kekler.. Ülke mutfaklarının olmazsa olmazı, çay saatlerimizin vazgeçilmezi, okuldan dönen çocuklarımızın aparatif yiyeceği ve misafir ikramlıklarının başrol oyuncusu kekler. Gerek meyveli kek, gerek tuz...

Portakallı Kereviz

Portakallı Kereviz, Kereviz yemeği malesef herkes tarafından sevilen bir yemek değildir. Bunun nedeni ise pişirme tekniği yanlış kullanmaktan kaynaklanmaktadır. Halbuki portakallı Kereviz yada mandalinalı olarak Kereviz yemeği yap...

Portakallı Salata

Portakallı salata, mevsimine göre portakal konularak yapılan güzel bir salata çeşididir. Salata denilince insanların aklına marulludan tutun da mor lahanalı, domatesli, rokalı, cevizli gibi çeşit çeşit salata geliyor. Salata kişin...

Portakal Yağı Faydaları

Portakal yağı faydaları, portakal kış aylarında tüketilebilecek oldukça etkili bir C vitamini kaynağı olan meyvedir. Portakal çiçekleri ile kabuğundan elde edilen portakal yağı, pek çok sağlı sorununa şifa dağıtmaktadır. Vücuttaki...

Kakaolu Portakallı Kek

Kakaolu Portakallı Kek; kış aylarında yapılan nefis bir tadı mis gibi kokusu olan bir kek'tir. Kesinlikle çok beğeneceğiniz bir tarif uygulamak için çok beklemeyin bence. Özellikle çocuklar bunu bayılacaktır. Bu lezzetli keki birl...

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz

Zeytinyağlı portakallı kereviz hem hafif hem de çok lezzetli, nefis bir tariftir. Yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Diyet yapan kişilerin menüsünde olması gereken bir öğündür. Zeytinyağlı tüm sebzeler her zaman Türk mutfağının va...

Kereviz Portakallı

Kereviz portakallı, Kereviz antioksidan özelliğinden dolayı insan vücudu için çok yararlı bir besindir. Ayrıca sindirim sisteminden, sinir sistemine, alerjik rahatsızlıklara ve kan dolaşımına faydalı bir besindir. Kerevizin insan...

Portakallı Pasta

Portakallı Pasta, özellikle kış aylarının şifa kaynağı olarak düşünülen ve C vitamini açısından zengin olan portakalı yediden yetmişe herke tarafından sevilerek tüketilen bir meyvedir. Portakal meyve olarak tüketilmesinin yanı sır...

Limonlu Portakallı Kek

Limonlu portakallı kek, aromasından dolayı çok lezzetli ve mis kokan bir kek olmaktadır. Mevsiminde portakal ve limon aromalı kek çayın yanında çok güzel bir pasta olduğunu düşünüyorum. Çay saatlerinde, misafirlerinize ve kabul gü...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

portakal, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017