Portakallı mozaik pasta, artık klasik hale gelmiş olan mozaik pastanın başka bir formudur. Bu pasta benim küçüklüğüm zamanında çok popülerdi. Bana göre hazır pastalardan daha değerliydi. Tabi zaman geçtikçe yeni yeni tarifler, pastalar, kekler vb. hayatımıza girmeye başladı.
Portakallı mozaik pasta tarifi için herhangi bir ön yargım olmamıştı. Portakala aromasının çikolatalı keklerde oluşturduğu etkiyi bildiğimi için bu muhteşem pastanın tadı benim için sürpriz olmamıştı. Şimdi tarifine başlayacağımız
portakallı mozaik pasta oldukça basit. Tabi sürekli yapanlar yada bir kezde denemiş olanlar konuya vakıftır. Neyse lafı fazla uzatmadan tarife geçelim. Bol şans.
Malzemeler
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 100 gr ceviz
- 250 ml süt
- 2 paket petibör bisküvi
- 2 yemek kaşığı portakal suyu
- 100 gr toz kakao
- 100 gr tereyağ
Yapılışı
Portakallı mozaik pasta ilk aşamasında portakalın kabuğunu rendeleyelim. Portakalın suyunu sıkalım. Kendimize bir karıştırma kabı ayarlayalım ve içerisine bisküviler parçalayalım.
Bu arada ayrı bir kabın içerisinde tere yağını eritelim ancak ılık şekilde kalsın. Çok sıcak olmasını istemiyoruz. Daha sonra eriyen tere yağını, şekeri, sütü, cevizi, kakaoyu ve rende yaptığımız kabukları bisküvi kabının içerisine atalım. Kakaolu bir görüntü ortaya çıkacak.
Portakallı mozaik pastanın bu aşamasında bütün malzemeleri iyice yoğuralım. Kakaolu bir görüntü ortaya çıkacak. Bir kek kalıbının içerisine alüminyum folyo serelim ve bütün malzemeyi bu kaba boşaltalım. Artık soğutma işlemine sıra geldi. Buzdolabının dondurucu bölmesine yerleştirdiğimiz
portakallı mozaik pastamızı 2 saat kadar donmaya bırakıyoruz. Servis yapmaya yakın zamanlama denk getirirseniz hemen çıkarır çıkarmaz sunumunu yapabilirsiniz. Pastayı dilerseniz hiç kaba koymadan alüminyum folyo ile üçgen şeklinde sarabilirsiniz. Zaten klasik şeklide bu şekilde olmaktadır. Benim kaba koyma amacım dolapta daha muntazam durması için.
Portakallı mozaik pasta tarifimiz bu kadar. Başka pastalarda buluşmak dileğiyle. Şimdiden ellerinize sağlık.
Yayınlanma Tarihi : 05.10.2016 11:01:40