Portakallı Kurabiye
Portakallı kurabiye, küçük büyük herkesin severek yiyeceği kurabiye tariflerinden biridir. Portakalın harika aroması ve lezzeti kurabiyeye değişik bir tat veriyor. Kurabiye günlük atıştırmalıkların en beğenileni, ne fazla tercih edilenidir. Evlerde fazla yapılarak kavanozlarda sürekli bulundurulur. Özellikle çocuklu evlerde vazgeçilmez besinlerden biridir. Çocuklarının sağlıklı beslenmesini isteyen anneler, değişik kurabiye tariflerini yapmayı sever. Portakallı kurabiye ise kış aylarında daha fazla yapılır. Kurabiyede portakalın turuncu rengi, lezzeti, şekerin daha az kullanılması gibi avantajlar sağlar. Kurabiyelerinize böyle farklı lezzetler katmanız herkesin beğenisini kazanacaktır. İnanın dışarıda hazır satılanları hiç beğenmeyeceksiniz. Kurabiyeleriniz öyle doğal olacak ki, bunlardan vazgeçemeyeceksiniz. Artık portakallı kurabiye yapımına geçelim. Herkese kolay gelsin.
Portakallı kurabiye için gereken malzemeler - Yaklaşık 7 su bardağı elenmiş un
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı oda sıcaklığında yoğurt
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 paket oda sıcaklığında margarin
- 1 tatlı kaşığı karbonat
Portakallı kurabiye yapılışı
Kurabiyenin hamurunu hazırlamak için, yoğurma kabına önce sıvı malzemeleri koyarak karıştıralım. Yoğurdu, yumurtaları, portakal suyunu ve margarini birbirine karıştıralım. Buna portakal kabuğu rendesini, toz şekeri ilave edelim. Başka bir yerde elenmiş un ve karbonatı karıştıralım. Bunu sıvı malzemelerin için azar azar ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayalım. Hamurun kıvamı yumuşak olacak. Bu nedenle verdiğimiz ölçüdeki un bardağınıza göre değişeceğinden gerekirse ilave edebilirsiniz. Hamur kıvamını bulunca 15 dakika kadar kendine gelmesi için dinlendirin.
Bu arada fırın tepsisini ister yağlayın, isterseniz yağlı kağıt kullanarak hazırlayın. Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar kopararak yuvarlayın. Bunları toz şekere batırın ve fırın tepsisine yerleştirin. Hamur elinize yapışıyorsa, az elinizi ıslatabilirsiniz. Tüm portakallı kurabiyeler hazırlanınca, 180 derecede ısıttığınız fırına tepsiyi atabilirsiniz. Kurabiyelerin üzeri kızardığında hemen tepsiyi dışarı alın. Portakallı kurabiye ılındığında çay servisi yapabilirsiniz. Kalan kurabiyeleri de ağzı kapalı kavanozlarda saklarsanız, tazeliğini uzun süre muhafaza edecektir.
Afiyet olsun.
Yayınlanma Tarihi : 04.10.2016 12:39:23
Yorum Yapılmış "Portakallı Kurabiye"
İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar
Portakal suyu, narenciye ürünü olan portakaldan elde edilir. Portakal suyu hem C vitamini bakımından zengin, hem de bağışıklı sistemini güçlendirici etkiye sahiptir. Kan yapıcı etkisi bulunduğundan, kansızlık sorunu bulunan kişile...
Portakal yağı cilt için çok büyük faydalar sağlayan bir maddedir. Adından da anlaşıldığı gibi doğal olarak yetişen portakallar içerisinde bulunan ve portakalın farklı işlemlerden geçirilmesi ile elde edilen bu yağı, cilt üzerinde...
Portakal yağı faydaları, portakal kış aylarında tüketilebilecek oldukça etkili bir C vitamini kaynağı olan meyvedir. Portakal çiçekleri ile kabuğundan elde edilen portakal yağı, pek çok sağlı sorununa şifa dağıtmaktadır. Vücuttaki...
Vişne ve portakal, Vişne; Latince adı Prunus Cerasus olan gülgiller familyasından olan kiraza benzeyen ama tadı kirazdan daha ekşi olan bir meyve türüdür. İlkbaharda çıkan meyveler arasındadır. Hafif mayhoş ve ekşi olması nedeniyl...
Zeytinyağlı portakallı kereviz hem hafif hem de çok lezzetli, nefis bir tariftir. Yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Diyet yapan kişilerin menüsünde olması gereken bir öğündür. Zeytinyağlı tüm sebzeler her zaman Türk mutfağının va...
Portakallı Kereviz, Kereviz yemeği malesef herkes tarafından sevilen bir yemek değildir. Bunun nedeni ise pişirme tekniği yanlış kullanmaktan kaynaklanmaktadır. Halbuki portakallı Kereviz yada mandalinalı olarak Kereviz yemeği yap...
Hamilelikte portakal, İnsanların özellikle kış aylarında sıkça tükettiği vitamin deposudur. Portakalın büyük, küçük herkese önemli derecede büyük katkı sağlar. Sağlık açısından büyük önem teşkil eden portakal, vücudumuzun dinç kal...
Portakallı Kek, Kek,
hemen hemen tüm bayanların annelerinin eskiden tutulan tarif defterlerinden genç
kızken denedikleri ilk tariftir. Çoğumuz için beş çaylarının aniden
gelen misafirlerin çayının lezzetidir. Çikolatalısı, limo...
Portakallı zeytinyağlı kereviz: sağlık açısından oldukça faydalı bir yemektir. Kerevizin faydaları herkes tarafından bilinmektedir. Sofralarda fazla yer almayan bir yemek olan portakallı zeytinyağlı kereviz kişi sağlığı üzerindeki...
Limonlu portakallı kek, aromasından dolayı çok lezzetli ve mis kokan bir kek olmaktadır. Mevsiminde portakal ve limon aromalı kek çayın yanında çok güzel bir pasta olduğunu düşünüyorum. Çay saatlerinde, misafirlerinize ve kabul gü...
|
|