portakal.gen.tr
portakal

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Portakal Kabuğu Şekerlemesi, internet ortamında çok tarif var aslında. Benimki oradan buradan belli bir süre harmanlama oldu. Yani tek bir tarife ilişkili kalmadım. Ölçüleri değiştirdim. Öyle enfes oldular ki, ben bu güzel formülle yapıp buzluğa atmak ve bayram şekeri olarak saklamak iyi olur diye düşündüm. Pasta süslemelerinde, kurabiyeler de, aşurede, keklerde kolay bir şekilde kullanabileceğiniz bir şekerleme. Yapılışı insanı bir süre uğraştırsa da yaptığınıza değiyor.

Portakal Kabuğu Şekerlemesi İçin Gerekli Malzemeler
  • 6 tane iri portakal kabuğu
  • 3.5 bardak şeker
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1.5 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu
  • 2 tatlı kaşığı tuz
Portakal Kabuğu Şekerlemesi Yapılışı,

Portakalların kabuklarını dilimler şeklinde soyun. İnce şeritler şeklinde doğrayıp suya koyun. üstüne bir ağırlık kapatın ki kabuklar suya dalsın
2 saatte bir suyunu değiştirerek tahmini 8 saat suda bırakın. Bu süre sonunda  kabukları bir tencereye alıp üstüne sıcak su ekleyin, tuzunu atın. Kaynamaya başladıktan ardından  5 dakika kaynatıp suyunu süzün. Soğuk suda 10 dakika bekletin. Bu işlemi üç defa tekrardan edin. 2. tekrarda yine 1 tatlı kaşığı tuz atın ama 3. tekrarda atmayın. En son soğuk  suya koyun yarım saat civarı bekletip süzün tekrardan tencereye alın. Kabukların üstüne şeker portakal suyu ve suyu ekleyin.
Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Veya önce şeker ve suyu karıştırıp ardından kabukları ilave edebilirsiniz. Kaynamaya başladıktan ardından altını kısın. Ara sıra hafifçe karıştırarak suyunu tamamiyle çekene civarı pişirin. indirmeden 5 dakika önce limon suyunu ekleyin. Şayet portakal suyu ekşiyse limon suyuna ihtiyaç olmaz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinin içine şekerlemeleri döküp yayın. 1 saat kadar bekleyip soğumaya bırakın. Soğumuş olan şekerlemeleri 100 derece ısıtılmış fırında 20 dakika bekleterek kurumasını sağlayın. İlk çıkardığınız zaman daha yumuşak olabilir ama bekledikçe sertleşir.
Şekerlemeler soğuyunca ister o biçimde kavanoza koyup bekletin, isterseniz toz şeker serpiştirip öyle saklamayı deneyin.Yada erimiş çikolataya da batırabilirsiniz. Şekerlemeleri, nemlenmemeleri için kapalı bir kaba koyup buzdolabında saklamanız daha uygun olur.

Portakal Kabuğu Şekerlemesi Püf noktaları:
Ben portakal kabuğundaki hafif acılığı severim. Ailecek öyleyiz esasında. Bu yüzden kabukların tamamiyle acısı çıkana civarı uğraşmadım. Yine de şekerle birleşip tekrardan pişince acılığı hiç kalmamış gibiydi. Acısı daha hızlı çıksın derseniz, portakalların dış yüzeyini hafif şekilde rendeleyerek kazıyın. Şayet suyunu tamamiyle çekmeden, yani suyu reçel kıvamındayken ocaktan alırsanız portakal kabuğu reçeli elde etmiş olursunuz. Ancak reçel yapmak istiyorsanız, ocaktan almadan 5 dakika önce çeyrek limon suyu eklemeniz gerekmektedir.

Yayınlanma Tarihi : 12.02.2016 17:22:49

Portakal Kabuğu Şekerlemesi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Portakal Kabuğu Şekerlemesi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz

Zeytinyağlı portakallı kereviz hem hafif hem de çok lezzetli, nefis bir tariftir. Yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Diyet yapan kişilerin menüsünde olması gereken bir öğündür. Zeytinyağlı tüm sebzeler her zaman Türk mutfağının va...

Çikolatalı Portakallı Kek

Çikolatalı portakallı kek, bu kek türü genellikle kış mevsiminde taze portakallar ile yapıldığında daha güzel olmaktadır. Mevsiminde tüketilen meyvelerin kokusu ve lezzeti daha bir güzel olmaktadır. Soğuk kış gününde canınızın...

Portakallı Salata

Portakallı salata, mevsimine göre portakal konularak yapılan güzel bir salata çeşididir. Salata denilince insanların aklına marulludan tutun da mor lahanalı, domatesli, rokalı, cevizli gibi çeşit çeşit salata geliyor. Salata kişin...

Hamilelikte Portakal

Hamilelikte portakal, İnsanların özellikle kış aylarında sıkça tükettiği vitamin deposudur. Portakalın büyük, küçük herkese önemli derecede büyük katkı sağlar. Sağlık açısından büyük önem teşkil eden portakal, vücudumuzun dinç kal...

Portakal Suyu

Portakal suyu, narenciye ürünü olan portakaldan elde edilir. Portakal suyu hem C vitamini bakımından zengin, hem de bağışıklı sistemini güçlendirici etkiye sahiptir. Kan yapıcı etkisi bulunduğundan, kansızlık sorunu bulunan kişile...

Portakal Yağı Cilt

Portakal yağı cilt için çok büyük faydalar sağlayan bir maddedir. Adından da anlaşıldığı gibi doğal olarak yetişen portakallar içerisinde bulunan ve portakalın farklı işlemlerden geçirilmesi ile elde edilen bu yağı, cilt üzerinde...

Portakallı Tavuk

Portakallı tavuk; Tavuk günümüzde en çok tüketilen beyaz et ürünüdür. O yüzdende her mutfağın kesesine uyan bir besindir. Özellikle bin bir çeşit yemeklerinin içerisinde misafirlerinize ikram edebileceğiniz bu yemek her kadının ye...

Portakallı Pasta

Portakallı Pasta, özellikle kış aylarının şifa kaynağı olarak düşünülen ve C vitamini açısından zengin olan portakalı yediden yetmişe herke tarafından sevilerek tüketilen bir meyvedir. Portakal meyve olarak tüketilmesinin yanı sır...

Haşhaşlı Portakallı Kek

Haşhaşlı Portakallı Kek, Kek, hemen hemen tüm bayanların annelerinin eskiden tutulan tarif defterlerinden genç kızken denedikleri ilk tariftir. Özellikle beş çaylarının ve aniden gelen misafirlerin çayının en harika lezzetidir....

Portakal Yağı Faydaları

Portakal yağı faydaları, portakal kış aylarında tüketilebilecek oldukça etkili bir C vitamini kaynağı olan meyvedir. Portakal çiçekleri ile kabuğundan elde edilen portakal yağı, pek çok sağlı sorununa şifa dağıtmaktadır. Vücuttaki...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

portakal, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017