portakal.gen.tr
portakal

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Kremalı Portakallı Kek

Kremalı portakallı kek, benim için beş çaylarının vazgeçilmez yiyeceğidir. Bu birazda portakal aromasından ötürüde olabilir. Beş çaylarının, altın günlerinin yada sıradan arkadaş oturmaları için yapılan hazırlıklarda mutlaka kek olmaktadır. Günümüzde ortaya çıkmaya başlayan hazır kek, çabuk kek, 3 dakikada kek furyası bana itici gelmektedir. Evlerde üretim durma noktasına gelecek bir gün. Ben bir tarifin üzerinde farklı formatlar denemeyi severim. Kremalı portakallı kek bu yüzden bana çok çekici geldi. Cevizli kek var, portakallı kek var neden kremalı olmasın. Hadi bakalım nasıl oluyormuş?

Malzemeler
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 80 gr tereyağı. Oda sıcaklığında erimiş
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı portakal suyu 
Portakallı krema sos için
  • 80 gr elenmiş pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 60 gr yumuşamış tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
Kremalı portakallı kek Yapılışı

Öncelikle şeker ve yumurtamızı çırpmamız gerekmekte.
Kremalı Portakallı Kek

Ancak bunu el ile yaptığımızda verimli sonuç alamayacağız. O yüzden kendimize bir çırpma kabı ayarlıyoruz ve mikserin yüksek devirli hali ile 5 dakika kadar çırpıyoruz. Karışım beyazlaşmaya başlayacak. O zaman tamam. Daha sonra yağ eklenir ve çırpılır. Vanilya, kabartma tozu ve un eklenir. Bu malzemeleri elekten geçirirseniz daha iyi olacaktır. En son olarak portakal rendesini ilave ediyoruz ve hafiften bir çeviriyoruz. Bütün bu karışım bor cam kaba dökülür ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yarım saat kadar pişirilir. Fırından çıkardığımız sıcak kekin üstü 1 bardak portakal suyu ile ıslatılır. Kremalı portakallı kekin bu aşamasında kremasının yapılışına geçeceğiz. Bu aşamada vanilya ve margarin haricinde bütün malzemeler bir tencereye alınır ve çırpma teli kullanılarak çırpılır. Daha sonra ocağa alınan malzemeler koyulaşıncaya kadar kısık ateşte sürekli karıştırılır. Kaynayıp koyulaşan sosun içerisine önce tereyağ ilave edilir. Eridikten sonra vanilya eklenir. Sos ılıdıktan sonra ıslak kekin üzerine eşit şekilde dökülür. İsterseniz kekin üzerine hazır krem şanti ile süsleme yapabilirsiniz. Kremalı portakallı kek tarifimiz bu kadar. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun. Başka bir tarifte buluşuncaya kadar sağlıkla kalın.

Yayınlanma Tarihi : 06.10.2016 18:15:32

Kremalı Portakallı Kek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kremalı Portakallı Kek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Portakallı Salata

Portakallı salata, mevsimine göre portakal konularak yapılan güzel bir salata çeşididir. Salata denilince insanların aklına marulludan tutun da mor lahanalı, domatesli, rokalı, cevizli gibi çeşit çeşit salata geliyor. Salata kişin...

Portakallı Kereviz

Portakallı Kereviz, Kereviz yemeği malesef herkes tarafından sevilen bir yemek değildir. Bunun nedeni ise pişirme tekniği yanlış kullanmaktan kaynaklanmaktadır. Halbuki portakallı Kereviz yada mandalinalı olarak Kereviz yemeği yap...

Portakal Suyu

Portakal suyu, narenciye ürünü olan portakaldan elde edilir. Portakal suyu hem C vitamini bakımından zengin, hem de bağışıklı sistemini güçlendirici etkiye sahiptir. Kan yapıcı etkisi bulunduğundan, kansızlık sorunu bulunan kişile...

Portakal Yağı Faydaları

Portakal yağı faydaları, portakal kış aylarında tüketilebilecek oldukça etkili bir C vitamini kaynağı olan meyvedir. Portakal çiçekleri ile kabuğundan elde edilen portakal yağı, pek çok sağlı sorununa şifa dağıtmaktadır. Vücuttaki...

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz

Zeytinyağlı portakallı kereviz hem hafif hem de çok lezzetli, nefis bir tariftir. Yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Diyet yapan kişilerin menüsünde olması gereken bir öğündür. Zeytinyağlı tüm sebzeler her zaman Türk mutfağının va...

Kereviz Portakallı

Kereviz portakallı, Kereviz antioksidan özelliğinden dolayı insan vücudu için çok yararlı bir besindir. Ayrıca sindirim sisteminden, sinir sistemine, alerjik rahatsızlıklara ve kan dolaşımına faydalı bir besindir. Kerevizin insan...

Portakallı Kek

Portakallı Kek, Kek, hemen hemen tüm bayanların annelerinin eskiden tutulan tarif defterlerinden genç kızken denedikleri ilk tariftir. Çoğumuz için beş çaylarının aniden gelen misafirlerin çayının lezzetidir. Çikolatalısı, limo...

Portakallı Tart

Portakallı Tart, Tart alt tabanı ince olan bir hamurun üzerine koyulan meyvelerle tatlandırılmasıdır. Hamuru gayet az olduğundan hafif bir tatlıdır. Tart denilince aklımıza hemen üstü kafesli, kafeslerin arasından görünen meyve pa...

Limonlu Portakallı Kek

Limonlu portakallı kek, aromasından dolayı çok lezzetli ve mis kokan bir kek olmaktadır. Mevsiminde portakal ve limon aromalı kek çayın yanında çok güzel bir pasta olduğunu düşünüyorum. Çay saatlerinde, misafirlerinize ve kabul gü...

Haşhaşlı Portakallı Kek

Haşhaşlı Portakallı Kek, Kek, hemen hemen tüm bayanların annelerinin eskiden tutulan tarif defterlerinden genç kızken denedikleri ilk tariftir. Özellikle beş çaylarının ve aniden gelen misafirlerin çayının en harika lezzetidir....













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

portakal, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017