portakal.gen.tr
portakal

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Portakallı Tatlı

Portakallı Tatlı, İşte sizlerle paylaşacağım olağan üstü bir tatlı tarifi. Gerek görüntüsü gerekse tadı ile Osmanlı kültüründen günümüze yansıyan ve vezir parmağını andıran lezzetli bir tatlıdır. Bildiğiniz gibi Türk toplumu hamur işlerine ve hamurlu tatlılara olan yatkınlıkları ile bilinirler. Damak lezzetimiz bir çok topluma göre daha çok çeşitlidir. Hemen hemen her lezzeti tadarız. Ancak geleneksel damak tadımız da hep ağır yemek ve tatlılar vardır. Bu nedenle de yaptığımız bir çok tatlı da bir çok emek vardır. Tatlıya emek verdikçe lezzetini de katlarız. Şimdi sizlerle yine emeği saygıyı hak edecek bir tatlı ile buluşturmak istiyorum. 

Portakallı Tatlı Malzemeleri:
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • Yarım dilim portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı ucunda tuz
  • 1 paket şekerli vanilya
İçi İçin:
  • 1 su bardağı iri iri kırılmış ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
Şerbeti İçin:
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1-2 damla limon suyu
Portakallı Tatlı Yapılışı:

Portakallı Tatlı İçin, Öncelikle şerbetini hazırlamak üzere genişçe bir tencereye suyu ve toz şekeri döküp kaynamaya bırakın. Daha sonra kaynayan ve kıvam alan şerbetin içine birkaç damla limon suyu damlatın.
Portakallı Tatlı

Şerbetin olup olmadığını anlamak için, parmağınızın üzerine damlatın. Şerbet kaymadan parmağınızın üzerinde durabiliyorsa şerbet olmuş demektir. Yada baş parmağınız ile işaret parmağınıza şerbeti batırıp yapıştırın. Yapışıyorsa parmağınız şerbet kıvama gelmiş demektir. 

Ayrı bir yoğurma kabında unu döküp ortasını havuz gibi açın. Daha sonra ortasına, portakal suyunu, portakal kabuğu rendesini, kabartma tozunu, şekerli vanilyayı, ve tuzu atıp, önce çırpmaya ortadan başlayıp, harmanlayarak hamuru toparlayın. Daha sonra hamur kulak memesi yumuşaklığına geldiği zaman, içini hazırlayın. Hamur sert olursa biraz su ile hamuru toparlayabilirsiniz. Ceviz içini, tarçını ve toz şekeri bir kap içinde harmanlayarak, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve içini parmağınız ile içli köfte açar gibi açın. Daha sonra cevizli iç harçtan koyarak ağzını kapatın. Diğer hamurları da aynı işlemden geçirdikten sonra yağlanmış fırın tepsisine yada yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Daha sonra önceden ısıtılan 200 derece fırında üstü hafif kızarıncaya kadar pişirin. Daha sonra kurabiyeler piştikten sonra soğumaya bırakın. Şerbete sıcak atmayın. Çünkü kurabiyeler hamur kalır. Kurabiyeler soğuyunca şerbete atın ve bir kaç saat şerbetini çekmesi için dinlendirin. Daha sonra şık servis tabaklarına alarak üzerine fıstık yada Hindistan cevizi serperek servis edin. Şimdiden Afiyet Olsun..

Yayınlanma Tarihi : 04.10.2016 12:41:17

Portakallı Tatlı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Portakallı Tatlı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Portakallı Salata

Portakallı salata, mevsimine göre portakal konularak yapılan güzel bir salata çeşididir. Salata denilince insanların aklına marulludan tutun da mor lahanalı, domatesli, rokalı, cevizli gibi çeşit çeşit salata geliyor. Salata kişin...

Portakallı Kereviz

Portakallı Kereviz, Kereviz yemeği malesef herkes tarafından sevilen bir yemek değildir. Bunun nedeni ise pişirme tekniği yanlış kullanmaktan kaynaklanmaktadır. Halbuki portakallı Kereviz yada mandalinalı olarak Kereviz yemeği yap...

Portakal Suyu

Portakal suyu, narenciye ürünü olan portakaldan elde edilir. Portakal suyu hem C vitamini bakımından zengin, hem de bağışıklı sistemini güçlendirici etkiye sahiptir. Kan yapıcı etkisi bulunduğundan, kansızlık sorunu bulunan kişile...

Portakal Yağı Faydaları

Portakal yağı faydaları, portakal kış aylarında tüketilebilecek oldukça etkili bir C vitamini kaynağı olan meyvedir. Portakal çiçekleri ile kabuğundan elde edilen portakal yağı, pek çok sağlı sorununa şifa dağıtmaktadır. Vücuttaki...

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz

Zeytinyağlı portakallı kereviz hem hafif hem de çok lezzetli, nefis bir tariftir. Yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Diyet yapan kişilerin menüsünde olması gereken bir öğündür. Zeytinyağlı tüm sebzeler her zaman Türk mutfağının va...

Kereviz Portakallı

Kereviz portakallı, Kereviz antioksidan özelliğinden dolayı insan vücudu için çok yararlı bir besindir. Ayrıca sindirim sisteminden, sinir sistemine, alerjik rahatsızlıklara ve kan dolaşımına faydalı bir besindir. Kerevizin insan...

Portakallı Kek

Portakallı Kek, Kek, hemen hemen tüm bayanların annelerinin eskiden tutulan tarif defterlerinden genç kızken denedikleri ilk tariftir. Çoğumuz için beş çaylarının aniden gelen misafirlerin çayının lezzetidir. Çikolatalısı, limo...

Portakallı Tart

Portakallı Tart, Tart alt tabanı ince olan bir hamurun üzerine koyulan meyvelerle tatlandırılmasıdır. Hamuru gayet az olduğundan hafif bir tatlıdır. Tart denilince aklımıza hemen üstü kafesli, kafeslerin arasından görünen meyve pa...

Limonlu Portakallı Kek

Limonlu portakallı kek, aromasından dolayı çok lezzetli ve mis kokan bir kek olmaktadır. Mevsiminde portakal ve limon aromalı kek çayın yanında çok güzel bir pasta olduğunu düşünüyorum. Çay saatlerinde, misafirlerinize ve kabul gü...

Haşhaşlı Portakallı Kek

Haşhaşlı Portakallı Kek, Kek, hemen hemen tüm bayanların annelerinin eskiden tutulan tarif defterlerinden genç kızken denedikleri ilk tariftir. Özellikle beş çaylarının ve aniden gelen misafirlerin çayının en harika lezzetidir....













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

portakal, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017