portakal.gen.tr
portakal

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Portakallı Ördek

Portakallı Ördek: Kültürümüzde portakallı ördek dendiğinde hemen zihnimizde canlanır deriz ki bu zor bir yemek uzak duralım. Sizlere bu yazımda hep zihnimizde uzak durduğumuz sözde zengin yemeği olan portakallı ördek yapımını anlatacağım. Sizinle paylaşacağım tarif 6 kişilik bir servis içindir.

Malzemeler: 
  • 1 kiloluk ve 1/2 kiloluk yaban ördeği
  • 2 adet portakal
  • 1 adet limon
  • Çeyrek su bardağı üzüm sirkesi
  • 150 gram toz şeker.
  • 50 gram katı yağ tereyağı tavsiye edilir.
  • 2 defne yaprağı
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • Yarım bardak zeytinyağı
  • Damak tadınıza göre tuz ve karabiber.
Portakallı Ördek Yapılışı: Yaban ördeğinin tüyleri ve içi iyice temizlenir daha sonra ördeğimizi tütsüleriz ve yıkarız. Tereyağımızın ve zeytinyağımızın yarısını  bir tavanın içine koyarız ve ördeklerimizin güzelce kızartırız. Ördeğimiz kızardıktan sonra içi dışı güzelce tuzlanır. Ördeğin ciğerleri, yüreği ve katısı da kızartılır. Ördek ve içindiler bir kaba konulur. Kızartıldığı yağ üzerine sürülüp orta sıcaklıktaki fırında hazırlanan salçalı sos ile ıslatılarak pişirilir.
Portakallı Ördek

.Ördek fırınlanırken portakallarımızı beyaz kabukları kalmayacak şekilde kabukları ince ince soyulur ve portakallar ince şerit halinde doğranır. Hazırlanan portakallar bir tencerenin içerisinde bir süre haşlanır. Diğer tarafta bir tavanın içerisine şekerimizi koyuyoruz ve üzerine su ekliyoruz daha sonra şeker akideleşinceye kadar karıştırıyoruz. Buna çeyrek bardak sirkeyi döküyoruz. Şeker sirke karışımının üzerine 1 limon ve portakal suyu da ekliyoruz. Karışım yarıya içinceye kadar kaynatıyoruz Başka bir tavada 1 çorba kaşığı un ile yağı unun rengi değişinceye kadar kavuruyoruz ve üzerine sıcak tavuk suyunu ekliyoruz. Salça konur ve koyulaşıncaya kadar karıştırılır ve portakallı diğer salça ile birbirine karıştırılır. Daha sonra karışım yaklaşık 10 dakika ocakta ısıtılır. 1 kaşık nişasta ve haşlanmış portakal kabukları salçanın içerisine atılır ve salca 2 dakika sonra Ocak üzerinden alınır. Biraz beklenir üzerinde bulunan yağlı kısım alınır. Yağı alınmış olan salça fırından çıkan ördeğin üzerine sürülür ve servis edilir. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 05.10.2016 10:59:29

Portakallı Ördek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Portakallı Ördek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Portakal Suyu

Portakal suyu, narenciye ürünü olan portakaldan elde edilir. Portakal suyu hem C vitamini bakımından zengin, hem de bağışıklı sistemini güçlendirici etkiye sahiptir. Kan yapıcı etkisi bulunduğundan, kansızlık sorunu bulunan kişile...

Portakallı Kereviz

Portakallı Kereviz, Kereviz yemeği malesef herkes tarafından sevilen bir yemek değildir. Bunun nedeni ise pişirme tekniği yanlış kullanmaktan kaynaklanmaktadır. Halbuki portakallı Kereviz yada mandalinalı olarak Kereviz yemeği yap...

Portakallı Islak Kek

Portakallı Islak kek, ah şu kekler.. Ülke mutfaklarının olmazsa olmazı, çay saatlerimizin vazgeçilmezi, okuldan dönen çocuklarımızın aparatif yiyeceği ve misafir ikramlıklarının başrol oyuncusu kekler. Gerek meyveli kek, gerek tuz...

Portakal Yağı Faydaları

Portakal yağı faydaları, portakal kış aylarında tüketilebilecek oldukça etkili bir C vitamini kaynağı olan meyvedir. Portakal çiçekleri ile kabuğundan elde edilen portakal yağı, pek çok sağlı sorununa şifa dağıtmaktadır. Vücuttaki...

Portakallı Salata

Portakallı salata, mevsimine göre portakal konularak yapılan güzel bir salata çeşididir. Salata denilince insanların aklına marulludan tutun da mor lahanalı, domatesli, rokalı, cevizli gibi çeşit çeşit salata geliyor. Salata kişin...

Portakal Yağı Cilt

Portakal yağı cilt için çok büyük faydalar sağlayan bir maddedir. Adından da anlaşıldığı gibi doğal olarak yetişen portakallar içerisinde bulunan ve portakalın farklı işlemlerden geçirilmesi ile elde edilen bu yağı, cilt üzerinde...

Çikolatalı Portakallı Kek

Çikolatalı portakallı kek, bu kek türü genellikle kış mevsiminde taze portakallar ile yapıldığında daha güzel olmaktadır. Mevsiminde tüketilen meyvelerin kokusu ve lezzeti daha bir güzel olmaktadır. Soğuk kış gününde canınızın...

Portakallı İrmik Tatlısı

Portakallı irmik Tatlısı, Sütlü tatlılar içinden en kolay ve en lezzetlisi olan tatlıdan biriside irmik tatlısıdır. İçine konulan portakal suyu tatlıya hem daha güzel bir koku hemde daha güzel bir tat katmaktadır. İrmik helvasında...

Portakallı Tatlı

Portakallı Tatlı, İşte sizlerle paylaşacağım olağan üstü bir tatlı tarifi. Gerek görüntüsü gerekse tadı ile Osmanlı kültüründen günümüze yansıyan ve vezir parmağını andıran lezzetli bir tatlıdır. Bildiğiniz gibi Türk toplumu hamur...

Portakallı Üzümlü Kek

Portakallı Üzümlü kek, Kek denince akla portakallı üzümlü kek gelir. Çünkü portakallı üzümlü kek çay saatinde en çok aralan keklerin başında gelir. Keki yerken tattığımız portakal aromasını en güzel çay tamamlar. Genellikle hanıml...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

portakal, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017