portakal.gen.tr
portakal

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Portakallı Havuçlu Kek

Portakallı Havuçlu Kek, Günümüzde en çok tercih edilen ve en çok tüketilen kekler listesinde en baş sıralarda yerini almaktadır. Hem lezzetli olması hemde havucu sade tüketmeyen çocuklara havucu sevdirebilmek adına annelerden ilham alınarak ortaya çıkan bu tarifi yediden yetmişe bir çok kesimin beğenisini kazanmıştır. Ayrıca havuç ile portakalın mükemmel uyu portakallı havuçlu kek tarifinde de kendini ispatlamıştır. Aynı zamanda kadınların gün yemeklerine bakacak olursak en çok aranan ve en çok sevilen kek türü olduğuna da şahit oluruz. Keke en çok yakışan iki lezzetin buluşması keke bambaşka bir damak tadı kazandırmıştır. 

Portakallı Havuçlu Kek Malzemeler 
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet havuç rendesi
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilya
  • Bir çimdik tuz
Üzeri İçin: 1 çay bardağı kadar pudra şekeri

Portakallı Havuçlu Kek Yapılışı 

Portakallı Havuçlu Kek hazırlarken, önce oda sıcaklığında çözülen yumurtaların beyazını toz şeker ile köpürene kadar mikserde önce mikserin düşük devirde sonra yüksek devirin de iyice çırpın. Daha sonra sıvı yağını, sütünü ekleyerek iyice çırpın.
Portakallı Havuçlu Kek

Daha sonra unu, kabartma tozunu ve şekerli vanilyayı da ekleterek iyice çırpın. Daha sonra ayır bir çırpma kabında yumurtanın akını ve bir çimdik tuzu iyice kar köpüğü olana kadar çırpın. Krema gibi kar beyazı olacak kadar çırpmaya devam edin. İyice köpürdükten sonra bir kaşık ile kek hamurunun içine döküp harmanlayın. Mikser köpüğünü söndüreceği için, bu noktada sadece kaşık kullanın. Daha sonra bir portakalı iyice yıkayıp kabuğunu rendeleyin. Ardından bir adet havucu da kalın kısımlarını soyduktan sonra rende yardımı ile kekin üzerine rendeleyin. Daha sonra bir silikonlu spatula ile keki harmanlayın. Ardından kelepçeli bir kek kalıbının tabanına yağı kağıt serin ve kenarlarını yağlayıp süzgeç yardımı ile unlayın. Daha sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kokusu çıkana kadar ve üzeri kızarana kadar yaklaşık olarak bir 25 dakika kadar pişin. 

Keklerin pişip pişmediğini anlamak çok zordur. Bu nedenle kek kabardıktan sonra bir çubuk yardımı ile kekinizin hamur kalıp kalmadığını kontrol edin. Kekin kenarları genelde çabuk pişer. Bu nedenle çubuğu ortaya batırıp kontrol edin. Daha sonra pişen kekin ilk sıcağı gittikten sonra kelepçesini açarak havuç dilimi gibi keserek dilimlere ayırın ve bir süzgeç yardımı ile her tarafına gelecek şekilde pudra şekeri serpin. Daha sonra şık servis tabağına alarak servis edin. Şimdiden Afiyet Olsun.....

Yayınlanma Tarihi : 05.10.2016 11:19:14

Portakallı Havuçlu Kek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Portakallı Havuçlu Kek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Portakal Suyu

Portakal suyu, narenciye ürünü olan portakaldan elde edilir. Portakal suyu hem C vitamini bakımından zengin, hem de bağışıklı sistemini güçlendirici etkiye sahiptir. Kan yapıcı etkisi bulunduğundan, kansızlık sorunu bulunan kişile...

Portakallı Kereviz

Portakallı Kereviz, Kereviz yemeği malesef herkes tarafından sevilen bir yemek değildir. Bunun nedeni ise pişirme tekniği yanlış kullanmaktan kaynaklanmaktadır. Halbuki portakallı Kereviz yada mandalinalı olarak Kereviz yemeği yap...

Portakallı Islak Kek

Portakallı Islak kek, ah şu kekler.. Ülke mutfaklarının olmazsa olmazı, çay saatlerimizin vazgeçilmezi, okuldan dönen çocuklarımızın aparatif yiyeceği ve misafir ikramlıklarının başrol oyuncusu kekler. Gerek meyveli kek, gerek tuz...

Portakal Yağı Faydaları

Portakal yağı faydaları, portakal kış aylarında tüketilebilecek oldukça etkili bir C vitamini kaynağı olan meyvedir. Portakal çiçekleri ile kabuğundan elde edilen portakal yağı, pek çok sağlı sorununa şifa dağıtmaktadır. Vücuttaki...

Portakallı Salata

Portakallı salata, mevsimine göre portakal konularak yapılan güzel bir salata çeşididir. Salata denilince insanların aklına marulludan tutun da mor lahanalı, domatesli, rokalı, cevizli gibi çeşit çeşit salata geliyor. Salata kişin...

Portakal Yağı Cilt

Portakal yağı cilt için çok büyük faydalar sağlayan bir maddedir. Adından da anlaşıldığı gibi doğal olarak yetişen portakallar içerisinde bulunan ve portakalın farklı işlemlerden geçirilmesi ile elde edilen bu yağı, cilt üzerinde...

Çikolatalı Portakallı Kek

Çikolatalı portakallı kek, bu kek türü genellikle kış mevsiminde taze portakallar ile yapıldığında daha güzel olmaktadır. Mevsiminde tüketilen meyvelerin kokusu ve lezzeti daha bir güzel olmaktadır. Soğuk kış gününde canınızın...

Portakallı İrmik Tatlısı

Portakallı irmik Tatlısı, Sütlü tatlılar içinden en kolay ve en lezzetlisi olan tatlıdan biriside irmik tatlısıdır. İçine konulan portakal suyu tatlıya hem daha güzel bir koku hemde daha güzel bir tat katmaktadır. İrmik helvasında...

Portakallı Tatlı

Portakallı Tatlı, İşte sizlerle paylaşacağım olağan üstü bir tatlı tarifi. Gerek görüntüsü gerekse tadı ile Osmanlı kültüründen günümüze yansıyan ve vezir parmağını andıran lezzetli bir tatlıdır. Bildiğiniz gibi Türk toplumu hamur...

Portakallı Üzümlü Kek

Portakallı Üzümlü kek, Kek denince akla portakallı üzümlü kek gelir. Çünkü portakallı üzümlü kek çay saatinde en çok aralan keklerin başında gelir. Keki yerken tattığımız portakal aromasını en güzel çay tamamlar. Genellikle hanıml...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

portakal, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017