portakal.gen.tr
portakal

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Portakallı Havuçlu Kek

Portakallı Havuçlu Kek, Günümüzde en çok tercih edilen ve en çok tüketilen kekler listesinde en baş sıralarda yerini almaktadır. Hem lezzetli olması hemde havucu sade tüketmeyen çocuklara havucu sevdirebilmek adına annelerden ilham alınarak ortaya çıkan bu tarifi yediden yetmişe bir çok kesimin beğenisini kazanmıştır. Ayrıca havuç ile portakalın mükemmel uyu portakallı havuçlu kek tarifinde de kendini ispatlamıştır. Aynı zamanda kadınların gün yemeklerine bakacak olursak en çok aranan ve en çok sevilen kek türü olduğuna da şahit oluruz. Keke en çok yakışan iki lezzetin buluşması keke bambaşka bir damak tadı kazandırmıştır. 

Portakallı Havuçlu Kek Malzemeler 
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet havuç rendesi
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilya
  • Bir çimdik tuz
Üzeri İçin: 1 çay bardağı kadar pudra şekeri

Portakallı Havuçlu Kek Yapılışı 

Portakallı Havuçlu Kek hazırlarken, önce oda sıcaklığında çözülen yumurtaların beyazını toz şeker ile köpürene kadar mikserde önce mikserin düşük devirde sonra yüksek devirin de iyice çırpın. Daha sonra sıvı yağını, sütünü ekleyerek iyice çırpın.
Portakallı Havuçlu Kek

Daha sonra unu, kabartma tozunu ve şekerli vanilyayı da ekleterek iyice çırpın. Daha sonra ayır bir çırpma kabında yumurtanın akını ve bir çimdik tuzu iyice kar köpüğü olana kadar çırpın. Krema gibi kar beyazı olacak kadar çırpmaya devam edin. İyice köpürdükten sonra bir kaşık ile kek hamurunun içine döküp harmanlayın. Mikser köpüğünü söndüreceği için, bu noktada sadece kaşık kullanın. Daha sonra bir portakalı iyice yıkayıp kabuğunu rendeleyin. Ardından bir adet havucu da kalın kısımlarını soyduktan sonra rende yardımı ile kekin üzerine rendeleyin. Daha sonra bir silikonlu spatula ile keki harmanlayın. Ardından kelepçeli bir kek kalıbının tabanına yağı kağıt serin ve kenarlarını yağlayıp süzgeç yardımı ile unlayın. Daha sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kokusu çıkana kadar ve üzeri kızarana kadar yaklaşık olarak bir 25 dakika kadar pişin. 

Keklerin pişip pişmediğini anlamak çok zordur. Bu nedenle kek kabardıktan sonra bir çubuk yardımı ile kekinizin hamur kalıp kalmadığını kontrol edin. Kekin kenarları genelde çabuk pişer. Bu nedenle çubuğu ortaya batırıp kontrol edin. Daha sonra pişen kekin ilk sıcağı gittikten sonra kelepçesini açarak havuç dilimi gibi keserek dilimlere ayırın ve bir süzgeç yardımı ile her tarafına gelecek şekilde pudra şekeri serpin. Daha sonra şık servis tabağına alarak servis edin. Şimdiden Afiyet Olsun.....

Yayınlanma Tarihi : 05.10.2016 11:19:14

Portakallı Havuçlu Kek Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Portakallı Havuçlu Kek"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Portakal Suyu

Portakal suyu, narenciye ürünü olan portakaldan elde edilir. Portakal suyu hem C vitamini bakımından zengin, hem de bağışıklı sistemini güçlendirici etkiye sahiptir. Kan yapıcı etkisi bulunduğundan, kansızlık sorunu bulunan kişile...

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz

Zeytinyağlı portakallı kereviz hem hafif hem de çok lezzetli, nefis bir tariftir. Yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Diyet yapan kişilerin menüsünde olması gereken bir öğündür. Zeytinyağlı tüm sebzeler her zaman Türk mutfağının va...

Portakal Yağı Cilt

Portakal yağı cilt için çok büyük faydalar sağlayan bir maddedir. Adından da anlaşıldığı gibi doğal olarak yetişen portakallar içerisinde bulunan ve portakalın farklı işlemlerden geçirilmesi ile elde edilen bu yağı, cilt üzerinde...

Portakal Yağı Faydaları

Portakal yağı faydaları, portakal kış aylarında tüketilebilecek oldukça etkili bir C vitamini kaynağı olan meyvedir. Portakal çiçekleri ile kabuğundan elde edilen portakal yağı, pek çok sağlı sorununa şifa dağıtmaktadır. Vücuttaki...

Hamilelikte Portakal

Hamilelikte portakal, İnsanların özellikle kış aylarında sıkça tükettiği vitamin deposudur. Portakalın büyük, küçük herkese önemli derecede büyük katkı sağlar. Sağlık açısından büyük önem teşkil eden portakal, vücudumuzun dinç kal...

Vişne Ve Portakal

Vişne ve portakal, Vişne; Latince adı Prunus Cerasus olan gülgiller familyasından olan kiraza benzeyen ama tadı kirazdan daha ekşi olan bir meyve türüdür. İlkbaharda çıkan meyveler arasındadır. Hafif mayhoş ve ekşi olması nedeniyl...

Portakallı Kereviz

Portakallı Kereviz, Kereviz yemeği malesef herkes tarafından sevilen bir yemek değildir. Bunun nedeni ise pişirme tekniği yanlış kullanmaktan kaynaklanmaktadır. Halbuki portakallı Kereviz yada mandalinalı olarak Kereviz yemeği yap...

Portakalı Kek Tarifi

Portakallı kek tarifi: Evde hazırladığımız atıştırmalıkların içinde yapımı en pratik ve malzemeleri kolan bulunan bir atıştırmalık dır. Bir çoğumuzun mutfağında hemen hemen her gün mutlaka bir kek çeşitti hazır bulunmaktadır. Bir...

Portakallı Kek

Portakallı Kek, Kek, hemen hemen tüm bayanların annelerinin eskiden tutulan tarif defterlerinden genç kızken denedikleri ilk tariftir. Çoğumuz için beş çaylarının aniden gelen misafirlerin çayının lezzetidir. Çikolatalısı, limo...

Limonlu Portakallı Kek

Limonlu portakallı kek, aromasından dolayı çok lezzetli ve mis kokan bir kek olmaktadır. Mevsiminde portakal ve limon aromalı kek çayın yanında çok güzel bir pasta olduğunu düşünüyorum. Çay saatlerinde, misafirlerinize ve kabul gü...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

portakal, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Şubat - 2018