portakal.gen.tr
portakal

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Portakallı Çikolata

Portakallı çikolata, C vitamini açısından çok zengin olan meyvelerden birisi de portakaldır. Sert ve dayanıklı bir meyvedir. Sadece C vitamini yönünden zengin değildir. Bunun yanında B vitamini, magnezyum, kalsiyum ve potasyum minerallerini de taşır. Kış aylarında en ço tüketilen meyvedir. Sadece meyve olarak tüketilmez, portakal konservesi, portakal reçeli, portakallı çikolata, portakal esansı, ilacı da elde edilir. Sağlık açısından çok yararlıdır. Bağışıklık sistemine faydalı, kolesterolü düşürür, diyabeti önler, böbrek taşını düşürür, kan basıncını düşürür, cilde iyi gelir ve nemlendirir, kanser riskini azaltır, beyin sağılığına iyi gelir, saç sağlığına iyi gelir, kalsiyum açısından zengindir bu nedenden dolayı kemik sağlığını korur. Ülsere karşı koruyucudur, çocukların gelişiminde önemlidir, yaşlanmayı geciktirir, yağ yakar ve kilo vermeyi destekler. Çok faydalı bir meyve olmasına rağmen zararı da vardır. 

Bunlar; çok tüketildiğinde kan şekerini yükseltir, çok tüketildiğinde çocuklarda alerjiye neden olabilir. Portakal mevsiminde tüketildiği zaman sağlığa faydalıdır. portakalın içinin dışında kabuğu da çok faydalıdır. Bağırsakları temizler, kolesterolü dengeler, kanser hücrelerinin büyümesini engeller, solunum yollarına ve hastalıklarına iyi gelir, metabolizma hızını arttırır.
Portakallı Çikolata

Çikolata mutluluk veren bir yiyecektir. Kakaodan yapılır ve içerisine istenildiği zaman fındık, fıstık girer. Tatlılarda, kurabiyeler de, pastalarda çok sık kullanılır ve vazgeçilmez malzemelerindendir. Her yaş gurubunun çok sevdiği ve çok sık tükettiği yiyeceklerdendir. Kahvelerin yanına da çok yakışır. 

Portakallı çikolata için malzemeler
  • 1 su bardağı su
  • 150 gram benmari usulü eritilmiş çikolata
  • 25 gram margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet portakal
Portakallı çikolatanın hazırlanış şekli: Portakal 4'e bölünür. Kabuklarından ayrılır ve kabuklara şekil verilir. Kaynamış suda 5 dakika kadar pişirilir. Süzülür tekrar temiz suda 5 dakika haşlanır, tekrar süzülür ve tekrar temiz suda 5 dakika haşlanır. Bir tencereye su ve şeker konulur ve şeker eriyene kadar ateşe konulur. Şeker eridikten sonra portakal kabukları da atılır ve kısık ateşte 8 dakika kadar kaynatılır. Bir ızgara üzerinde portakallar kurutulur. Benmari usulü eritilmiş çikolatanın içerisine margarin de koyularak karıştırılır. Daha sonra portakal kabukları çikolataya batırılır ve aliminyum folyo üzerine koyulur. Çikolata donduktan sonra servis edilir.

Yayınlanma Tarihi : 05.10.2016 11:15:17

Portakallı Çikolata Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Portakallı Çikolata"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Portakallı Salata

Portakallı salata, mevsimine göre portakal konularak yapılan güzel bir salata çeşididir. Salata denilince insanların aklına marulludan tutun da mor lahanalı, domatesli, rokalı, cevizli gibi çeşit çeşit salata geliyor. Salata kişin...

Portakallı Kereviz

Portakallı Kereviz, Kereviz yemeği malesef herkes tarafından sevilen bir yemek değildir. Bunun nedeni ise pişirme tekniği yanlış kullanmaktan kaynaklanmaktadır. Halbuki portakallı Kereviz yada mandalinalı olarak Kereviz yemeği yap...

Portakal Suyu

Portakal suyu, narenciye ürünü olan portakaldan elde edilir. Portakal suyu hem C vitamini bakımından zengin, hem de bağışıklı sistemini güçlendirici etkiye sahiptir. Kan yapıcı etkisi bulunduğundan, kansızlık sorunu bulunan kişile...

Portakal Yağı Faydaları

Portakal yağı faydaları, portakal kış aylarında tüketilebilecek oldukça etkili bir C vitamini kaynağı olan meyvedir. Portakal çiçekleri ile kabuğundan elde edilen portakal yağı, pek çok sağlı sorununa şifa dağıtmaktadır. Vücuttaki...

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz

Zeytinyağlı portakallı kereviz hem hafif hem de çok lezzetli, nefis bir tariftir. Yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Diyet yapan kişilerin menüsünde olması gereken bir öğündür. Zeytinyağlı tüm sebzeler her zaman Türk mutfağının va...

Kereviz Portakallı

Kereviz portakallı, Kereviz antioksidan özelliğinden dolayı insan vücudu için çok yararlı bir besindir. Ayrıca sindirim sisteminden, sinir sistemine, alerjik rahatsızlıklara ve kan dolaşımına faydalı bir besindir. Kerevizin insan...

Portakallı Kek

Portakallı Kek, Kek, hemen hemen tüm bayanların annelerinin eskiden tutulan tarif defterlerinden genç kızken denedikleri ilk tariftir. Çoğumuz için beş çaylarının aniden gelen misafirlerin çayının lezzetidir. Çikolatalısı, limo...

Portakallı Tart

Portakallı Tart, Tart alt tabanı ince olan bir hamurun üzerine koyulan meyvelerle tatlandırılmasıdır. Hamuru gayet az olduğundan hafif bir tatlıdır. Tart denilince aklımıza hemen üstü kafesli, kafeslerin arasından görünen meyve pa...

Limonlu Portakallı Kek

Limonlu portakallı kek, aromasından dolayı çok lezzetli ve mis kokan bir kek olmaktadır. Mevsiminde portakal ve limon aromalı kek çayın yanında çok güzel bir pasta olduğunu düşünüyorum. Çay saatlerinde, misafirlerinize ve kabul gü...

Haşhaşlı Portakallı Kek

Haşhaşlı Portakallı Kek, Kek, hemen hemen tüm bayanların annelerinin eskiden tutulan tarif defterlerinden genç kızken denedikleri ilk tariftir. Özellikle beş çaylarının ve aniden gelen misafirlerin çayının en harika lezzetidir....













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

portakal, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017