portakal.gen.tr
portakal

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Portakallı Çikolata

Portakallı çikolata, C vitamini açısından çok zengin olan meyvelerden birisi de portakaldır. Sert ve dayanıklı bir meyvedir. Sadece C vitamini yönünden zengin değildir. Bunun yanında B vitamini, magnezyum, kalsiyum ve potasyum minerallerini de taşır. Kış aylarında en ço tüketilen meyvedir. Sadece meyve olarak tüketilmez, portakal konservesi, portakal reçeli, portakallı çikolata, portakal esansı, ilacı da elde edilir. Sağlık açısından çok yararlıdır. Bağışıklık sistemine faydalı, kolesterolü düşürür, diyabeti önler, böbrek taşını düşürür, kan basıncını düşürür, cilde iyi gelir ve nemlendirir, kanser riskini azaltır, beyin sağılığına iyi gelir, saç sağlığına iyi gelir, kalsiyum açısından zengindir bu nedenden dolayı kemik sağlığını korur. Ülsere karşı koruyucudur, çocukların gelişiminde önemlidir, yaşlanmayı geciktirir, yağ yakar ve kilo vermeyi destekler. Çok faydalı bir meyve olmasına rağmen zararı da vardır. 

Bunlar; çok tüketildiğinde kan şekerini yükseltir, çok tüketildiğinde çocuklarda alerjiye neden olabilir. Portakal mevsiminde tüketildiği zaman sağlığa faydalıdır. portakalın içinin dışında kabuğu da çok faydalıdır. Bağırsakları temizler, kolesterolü dengeler, kanser hücrelerinin büyümesini engeller, solunum yollarına ve hastalıklarına iyi gelir, metabolizma hızını arttırır.
Portakallı Çikolata

Çikolata mutluluk veren bir yiyecektir. Kakaodan yapılır ve içerisine istenildiği zaman fındık, fıstık girer. Tatlılarda, kurabiyeler de, pastalarda çok sık kullanılır ve vazgeçilmez malzemelerindendir. Her yaş gurubunun çok sevdiği ve çok sık tükettiği yiyeceklerdendir. Kahvelerin yanına da çok yakışır. 

Portakallı çikolata için malzemeler
  • 1 su bardağı su
  • 150 gram benmari usulü eritilmiş çikolata
  • 25 gram margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet portakal
Portakallı çikolatanın hazırlanış şekli: Portakal 4'e bölünür. Kabuklarından ayrılır ve kabuklara şekil verilir. Kaynamış suda 5 dakika kadar pişirilir. Süzülür tekrar temiz suda 5 dakika haşlanır, tekrar süzülür ve tekrar temiz suda 5 dakika haşlanır. Bir tencereye su ve şeker konulur ve şeker eriyene kadar ateşe konulur. Şeker eridikten sonra portakal kabukları da atılır ve kısık ateşte 8 dakika kadar kaynatılır. Bir ızgara üzerinde portakallar kurutulur. Benmari usulü eritilmiş çikolatanın içerisine margarin de koyularak karıştırılır. Daha sonra portakal kabukları çikolataya batırılır ve aliminyum folyo üzerine koyulur. Çikolata donduktan sonra servis edilir.

Yayınlanma Tarihi : 05.10.2016 11:15:17

Portakallı Çikolata Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Portakallı Çikolata"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz

Zeytinyağlı portakallı kereviz hem hafif hem de çok lezzetli, nefis bir tariftir. Yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Diyet yapan kişilerin menüsünde olması gereken bir öğündür. Zeytinyağlı tüm sebzeler her zaman Türk mutfağının va...

Çikolatalı Portakallı Kek

Çikolatalı portakallı kek, bu kek türü genellikle kış mevsiminde taze portakallar ile yapıldığında daha güzel olmaktadır. Mevsiminde tüketilen meyvelerin kokusu ve lezzeti daha bir güzel olmaktadır. Soğuk kış gününde canınızın...

Portakallı Salata

Portakallı salata, mevsimine göre portakal konularak yapılan güzel bir salata çeşididir. Salata denilince insanların aklına marulludan tutun da mor lahanalı, domatesli, rokalı, cevizli gibi çeşit çeşit salata geliyor. Salata kişin...

Hamilelikte Portakal

Hamilelikte portakal, İnsanların özellikle kış aylarında sıkça tükettiği vitamin deposudur. Portakalın büyük, küçük herkese önemli derecede büyük katkı sağlar. Sağlık açısından büyük önem teşkil eden portakal, vücudumuzun dinç kal...

Portakal Suyu

Portakal suyu, narenciye ürünü olan portakaldan elde edilir. Portakal suyu hem C vitamini bakımından zengin, hem de bağışıklı sistemini güçlendirici etkiye sahiptir. Kan yapıcı etkisi bulunduğundan, kansızlık sorunu bulunan kişile...

Portakal Yağı Cilt

Portakal yağı cilt için çok büyük faydalar sağlayan bir maddedir. Adından da anlaşıldığı gibi doğal olarak yetişen portakallar içerisinde bulunan ve portakalın farklı işlemlerden geçirilmesi ile elde edilen bu yağı, cilt üzerinde...

Portakallı Tavuk

Portakallı tavuk; Tavuk günümüzde en çok tüketilen beyaz et ürünüdür. O yüzdende her mutfağın kesesine uyan bir besindir. Özellikle bin bir çeşit yemeklerinin içerisinde misafirlerinize ikram edebileceğiniz bu yemek her kadının ye...

Portakallı Pasta

Portakallı Pasta, özellikle kış aylarının şifa kaynağı olarak düşünülen ve C vitamini açısından zengin olan portakalı yediden yetmişe herke tarafından sevilerek tüketilen bir meyvedir. Portakal meyve olarak tüketilmesinin yanı sır...

Haşhaşlı Portakallı Kek

Haşhaşlı Portakallı Kek, Kek, hemen hemen tüm bayanların annelerinin eskiden tutulan tarif defterlerinden genç kızken denedikleri ilk tariftir. Özellikle beş çaylarının ve aniden gelen misafirlerin çayının en harika lezzetidir....

Portakal Yağı Faydaları

Portakal yağı faydaları, portakal kış aylarında tüketilebilecek oldukça etkili bir C vitamini kaynağı olan meyvedir. Portakal çiçekleri ile kabuğundan elde edilen portakal yağı, pek çok sağlı sorununa şifa dağıtmaktadır. Vücuttaki...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

portakal, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017