portakal.gen.tr
portakal

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Portakallı Bisküvi

Portakallı bisküvi, Bisküvi, Fransızca kökenli bir kelime olan biscuit kelimesinden Türkçeye çevrilmiştir. Anlamı ise, iki kez pişirilmiş demektir. Tahıl unları içerisine kabarmasını sağlayıcı maddeler yani yağ şeker tuz gibi ürünler ilave edilerek veya içerisine  taze süt, toz kakao, süt tozu,  glikoz şurubu, fruktoz, peynir altı suyu tozu gibi ürünler eklenerek yapılan ve su ile yoğurularak tekniğine uygun bir biçimde işlenmesi ile meydana gelen bisküvi, unlu bir mamuldür. Bunların dışında meyveli olarak yapılanları veya daha değişik bitkilerden yapılanları da vardır. Günümüzde ara öğünler gibi tüketilen bisküviler anlık açlıklarda sıkça kullanılan bir besindir. O yüzdende hazır üretimi çok fazla sayı vede çeşit içermektedir. Her isteğe veya damak tadına uygun bir bisküvi bulmak günümüzde hiç de zor değildir. 

Portakallı bisküvinin malzemeleri
  • Bir çay bardağı toz şeker,
  • 100 gr oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı,
  • İki yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu,
  • Bir tatlı kaşığı kabartma tozu,
  • 200 gram un,
Portakallı bisküvinin yapılışı

Bisküvimize başlamak için öncelikli olarak derin bir kap temin edilir ve içerisine şeker, oda sıcaklığında bekletilmiş vede yumuşamış tereyağ ve portakal kabuğu rendesi ilave edilir.
Portakallı Bisküvi

İstenilen krema kıvamına gelebilmesi için mikser yardımı ile iyice çırpılır. Daha sonra içerisine kalan malzemeler olan kabartma tozu ve un ilave edilerek homojen bir kıvam alana kadar karışım el ile yoğurulur. Hamurun olduğunu elinize yapışmaması ve topak topak bir görüntü oluşturmamasından anlayabilirsiniz. Daha sonra hamurdan çok küçük olmayacak şekilde parçalar kopartılarak biraz el içerisinde yuvarlanıp söbeleştirilerek önceden yağ ile iyice yağladığımız fırın tepsisi içerisine belli aralıklarda dizmeye başlarız. Dilerseniz yağlı kağıtta kullanarak bu işlemi yapabilirsiniz. Hamur bitene kadar bu işlem tekrar edilerek tepsiye yerleştirilir. Bu işlem bittikten sonra tepsi buzdolabına konularak on beş dakika kadar dinlenmeye alınır. Kendini toplayıp dinlenen hamurlar süre dolduğunda önceden 180 derecede ısınmaya bırakılmış fırına pişmesi için yerleştirilir. Ortalama on beş dakikada pişmesi beklenen portakallı bisküvilerimiz artık pişmiş ve hazırdır. İstediğiniz şekilde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. 


Yayınlanma Tarihi : 05.10.2016 11:15:10

Portakallı Bisküvi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Portakallı Bisküvi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Portakal Suyu

Portakal suyu, narenciye ürünü olan portakaldan elde edilir. Portakal suyu hem C vitamini bakımından zengin, hem de bağışıklı sistemini güçlendirici etkiye sahiptir. Kan yapıcı etkisi bulunduğundan, kansızlık sorunu bulunan kişile...

Portakallı Islak Kek

Portakallı Islak kek, ah şu kekler.. Ülke mutfaklarının olmazsa olmazı, çay saatlerimizin vazgeçilmezi, okuldan dönen çocuklarımızın aparatif yiyeceği ve misafir ikramlıklarının başrol oyuncusu kekler. Gerek meyveli kek, gerek tuz...

Portakallı Kereviz

Portakallı Kereviz, Kereviz yemeği malesef herkes tarafından sevilen bir yemek değildir. Bunun nedeni ise pişirme tekniği yanlış kullanmaktan kaynaklanmaktadır. Halbuki portakallı Kereviz yada mandalinalı olarak Kereviz yemeği yap...

Portakallı Salata

Portakallı salata, mevsimine göre portakal konularak yapılan güzel bir salata çeşididir. Salata denilince insanların aklına marulludan tutun da mor lahanalı, domatesli, rokalı, cevizli gibi çeşit çeşit salata geliyor. Salata kişin...

Portakal Yağı Faydaları

Portakal yağı faydaları, portakal kış aylarında tüketilebilecek oldukça etkili bir C vitamini kaynağı olan meyvedir. Portakal çiçekleri ile kabuğundan elde edilen portakal yağı, pek çok sağlı sorununa şifa dağıtmaktadır. Vücuttaki...

Kakaolu Portakallı Kek

Kakaolu Portakallı Kek; kış aylarında yapılan nefis bir tadı mis gibi kokusu olan bir kek'tir. Kesinlikle çok beğeneceğiniz bir tarif uygulamak için çok beklemeyin bence. Özellikle çocuklar bunu bayılacaktır. Bu lezzetli keki birl...

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz

Zeytinyağlı portakallı kereviz hem hafif hem de çok lezzetli, nefis bir tariftir. Yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Diyet yapan kişilerin menüsünde olması gereken bir öğündür. Zeytinyağlı tüm sebzeler her zaman Türk mutfağının va...

Kereviz Portakallı

Kereviz portakallı, Kereviz antioksidan özelliğinden dolayı insan vücudu için çok yararlı bir besindir. Ayrıca sindirim sisteminden, sinir sistemine, alerjik rahatsızlıklara ve kan dolaşımına faydalı bir besindir. Kerevizin insan...

Portakallı Pasta

Portakallı Pasta, özellikle kış aylarının şifa kaynağı olarak düşünülen ve C vitamini açısından zengin olan portakalı yediden yetmişe herke tarafından sevilerek tüketilen bir meyvedir. Portakal meyve olarak tüketilmesinin yanı sır...

Limonlu Portakallı Kek

Limonlu portakallı kek, aromasından dolayı çok lezzetli ve mis kokan bir kek olmaktadır. Mevsiminde portakal ve limon aromalı kek çayın yanında çok güzel bir pasta olduğunu düşünüyorum. Çay saatlerinde, misafirlerinize ve kabul gü...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

portakal, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017