portakal.gen.tr
portakal

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Portakal Reçeli Yapılışı

Portakal reçeli, aroması sebebiyle kahvaltı sofralarının tercihleri arasındadır. Kabuğundaki hoş kokusunun yanı sıra sahip olduğu acılık, reçel öncesi bir haşlama aşaması gerektiriyor. Portakal reçeli hem sadece kabuğundan hem de portakalın kendisinden yapılabiliyor. Tüm reçellerde olduğu gibi portakal reçelinin de püf noktası fazla kaynatılıp şerbetinin koyutulmaması. Bu koyuluk  zamanla  reçelin şekerlenmesine yol açabilir. Portakal reçelinin bir çok yapım aşaması, farklı tarifleri vardır. En pratik ve zahmetsiz hali kabuklarıyla yapılan reçelidir. Reçel öncesi  kaynatılan kabuklar eğer istenilirse suyu değiştirilip bir kez daha kaynama aşamasından geçirilebilir. Reçel tanelerinin iriliğini belirlemek isteyenler portakal kabuklarını istedikleri büyüklükte doğrayabilirler.

Portakal reçeli için gerekli malzemeler:

  • 6 tane portakal
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Portakal reçelinin yapılışı:

Portakallar yıkanır ve kabukları soyulur.

Portakal Reçeli Yapılışı

Soyulan kabuklar küçük küçük doğranır. 3 su bardağı  kadar portakal kabuğu elde edilir. Derin bir tencereye doğranmış olan portakal kabukları konur. Üzerine geçecek kadar bol  su ilave edilip kaynamaya bırakılır. 15 dk. kaynatıldıktan sonra ocaktan alınıp süzülür, soğumaya bırakılır. Reçel yapılacak tencerenin içerisine şeker, su ve su bardağı 1 portakal suyu konup kaynatılır. Kaynayan şerbete haşlanmış olan portakal kabukları ilave edilir. Koyu bir kıvama gelene kadar beraber kaynatılır. Yaklaşık 50 dk. kaynattıktan sonra yarım limon suyu eklenip 10 dk. daha kaynatılır. Hazır olan reçel sıcakken cam kavanoza konur. Üstü açık soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra kavanozun kapağı kapatılır. Serin ve kuru yerde muhafaza edilir.

Yayınlanma Tarihi : 12.02.2016 18:03:11

Portakal Reçeli Yapılışı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Portakal Reçeli Yapılışı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Portakal Suyu

Portakal suyu, narenciye ürünü olan portakaldan elde edilir. Portakal suyu hem C vitamini bakımından zengin, hem de bağışıklı sistemini güçlendirici etkiye sahiptir. Kan yapıcı etkisi bulunduğundan, kansızlık sorunu bulunan kişile...

Portakallı Islak Kek

Portakallı Islak kek, ah şu kekler.. Ülke mutfaklarının olmazsa olmazı, çay saatlerimizin vazgeçilmezi, okuldan dönen çocuklarımızın aparatif yiyeceği ve misafir ikramlıklarının başrol oyuncusu kekler. Gerek meyveli kek, gerek tuz...

Portakallı Kereviz

Portakallı Kereviz, Kereviz yemeği malesef herkes tarafından sevilen bir yemek değildir. Bunun nedeni ise pişirme tekniği yanlış kullanmaktan kaynaklanmaktadır. Halbuki portakallı Kereviz yada mandalinalı olarak Kereviz yemeği yap...

Portakallı Salata

Portakallı salata, mevsimine göre portakal konularak yapılan güzel bir salata çeşididir. Salata denilince insanların aklına marulludan tutun da mor lahanalı, domatesli, rokalı, cevizli gibi çeşit çeşit salata geliyor. Salata kişin...

Portakal Yağı Faydaları

Portakal yağı faydaları, portakal kış aylarında tüketilebilecek oldukça etkili bir C vitamini kaynağı olan meyvedir. Portakal çiçekleri ile kabuğundan elde edilen portakal yağı, pek çok sağlı sorununa şifa dağıtmaktadır. Vücuttaki...

Kakaolu Portakallı Kek

Kakaolu Portakallı Kek; kış aylarında yapılan nefis bir tadı mis gibi kokusu olan bir kek'tir. Kesinlikle çok beğeneceğiniz bir tarif uygulamak için çok beklemeyin bence. Özellikle çocuklar bunu bayılacaktır. Bu lezzetli keki birl...

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz

Zeytinyağlı portakallı kereviz hem hafif hem de çok lezzetli, nefis bir tariftir. Yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Diyet yapan kişilerin menüsünde olması gereken bir öğündür. Zeytinyağlı tüm sebzeler her zaman Türk mutfağının va...

Kereviz Portakallı

Kereviz portakallı, Kereviz antioksidan özelliğinden dolayı insan vücudu için çok yararlı bir besindir. Ayrıca sindirim sisteminden, sinir sistemine, alerjik rahatsızlıklara ve kan dolaşımına faydalı bir besindir. Kerevizin insan...

Portakallı Pasta

Portakallı Pasta, özellikle kış aylarının şifa kaynağı olarak düşünülen ve C vitamini açısından zengin olan portakalı yediden yetmişe herke tarafından sevilerek tüketilen bir meyvedir. Portakal meyve olarak tüketilmesinin yanı sır...

Limonlu Portakallı Kek

Limonlu portakallı kek, aromasından dolayı çok lezzetli ve mis kokan bir kek olmaktadır. Mevsiminde portakal ve limon aromalı kek çayın yanında çok güzel bir pasta olduğunu düşünüyorum. Çay saatlerinde, misafirlerinize ve kabul gü...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

portakal, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017