Portakal Kabuğu
Portakal Kabuğu, Portakal kış ayların da tüketilen, çoğunluk olarak Doğu Karadeniz bölgesin de yetişen bir meyve türüdür. Portakalın birçok çeşidi vardır. Portakal tam bir şifa kaynağıdır. Özellikle içerdiği C vitamini soğuk algınlığı ve gribe çok iyi gelir. Bunun yanı sıra portakaldan pek çok şeyler yaparız. Başlıca portakaldan yapılanlar, partakal kabuğundan reçel, portakaldan kek ve portakal suyu ve daha bir çok şekilde portakaldan yaralanırız.
Portakalın kabuğu portakaldan daha faydalıdır. Ama acı tadı yüzünden fazla düketilmez. Portakal kabuğunun tüketme yolları vardır. Bunlardan bir kaçı, reçeli yapılır, kekler ve pastalar da kullanılır ve kabuğu rendelenerek çayı yapılır Portakal kabuğunun faydası oldukça çoktur.
Portakal kabuğunun faydaları - Kolesterollü düşürür.
- Portakal kabuğu zayıflamaya oldukça faydası vardır. Yağ yakımını kolaylaştırır.
- Hazmı kolaylaştırır ve kabızlığa, mide ve bağırsağı düzenler.
- Portakal kabuğunun iç beyaz kısmı sararmış dişlere sürülür ise dişleri beyazlatır ve cilde oldukça faydalıdır.
- Portakal kabuğu selülitlere karşı yardımcı olur.
- Yatağa girmeden önce portakal yerseniz uykunuz çabuk gelir.
- İçerisin A ve C vitamini vardır. Soğuk alğınlığı ve gribe karşı korur.
Yayınlanma Tarihi : 12.02.2016 17:58:47
Yorum Yapılmış "Portakal Kabuğu"
İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar
Portakal suyu, narenciye ürünü olan portakaldan elde edilir. Portakal suyu hem C vitamini bakımından zengin, hem de bağışıklı sistemini güçlendirici etkiye sahiptir. Kan yapıcı etkisi bulunduğundan, kansızlık sorunu bulunan kişile...
Portakal yağı cilt için çok büyük faydalar sağlayan bir maddedir. Adından da anlaşıldığı gibi doğal olarak yetişen portakallar içerisinde bulunan ve portakalın farklı işlemlerden geçirilmesi ile elde edilen bu yağı, cilt üzerinde...
Portakal yağı faydaları, portakal kış aylarında tüketilebilecek oldukça etkili bir C vitamini kaynağı olan meyvedir. Portakal çiçekleri ile kabuğundan elde edilen portakal yağı, pek çok sağlı sorununa şifa dağıtmaktadır. Vücuttaki...
Vişne ve portakal, Vişne; Latince adı Prunus Cerasus olan gülgiller familyasından olan kiraza benzeyen ama tadı kirazdan daha ekşi olan bir meyve türüdür. İlkbaharda çıkan meyveler arasındadır. Hafif mayhoş ve ekşi olması nedeniyl...
Zeytinyağlı portakallı kereviz hem hafif hem de çok lezzetli, nefis bir tariftir. Yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Diyet yapan kişilerin menüsünde olması gereken bir öğündür. Zeytinyağlı tüm sebzeler her zaman Türk mutfağının va...
Portakallı Kereviz, Kereviz yemeği malesef herkes tarafından sevilen bir yemek değildir. Bunun nedeni ise pişirme tekniği yanlış kullanmaktan kaynaklanmaktadır. Halbuki portakallı Kereviz yada mandalinalı olarak Kereviz yemeği yap...
Hamilelikte portakal, İnsanların özellikle kış aylarında sıkça tükettiği vitamin deposudur. Portakalın büyük, küçük herkese önemli derecede büyük katkı sağlar. Sağlık açısından büyük önem teşkil eden portakal, vücudumuzun dinç kal...
Portakallı Kek, Kek,
hemen hemen tüm bayanların annelerinin eskiden tutulan tarif defterlerinden genç
kızken denedikleri ilk tariftir. Çoğumuz için beş çaylarının aniden
gelen misafirlerin çayının lezzetidir. Çikolatalısı, limo...
Portakallı zeytinyağlı kereviz: sağlık açısından oldukça faydalı bir yemektir. Kerevizin faydaları herkes tarafından bilinmektedir. Sofralarda fazla yer almayan bir yemek olan portakallı zeytinyağlı kereviz kişi sağlığı üzerindeki...
Limonlu portakallı kek, aromasından dolayı çok lezzetli ve mis kokan bir kek olmaktadır. Mevsiminde portakal ve limon aromalı kek çayın yanında çok güzel bir pasta olduğunu düşünüyorum. Çay saatlerinde, misafirlerinize ve kabul gü...
|
|