portakal.gen.tr
portakal

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Portakal Kabuğu Reçeli

    Portakal Kabuğu Reçeli, Gerek Türk mutfağı kültürü gerekse dünya mutfağında önemli bir yere sahiptir reçeller, Oldukça çok çeşitleri ve oldukça çeşitli malzemelerden reçel yapılabilir, Kayısı, incir, çilek ten yapılabildiği gibi patlıcan gibi sebzelerinde reçeli yapılmaktadır ülkemizde, Bunlardan birisi hatta en ilginç olanlarından biriside portakal kabuğu reçelidir.

    Portakal Kabuğu Reçeli Malzeme Listesi
    • 4 - 5 Adet portakal.
    • 1,5 Kilogram toz şeker.
    • 2 Su bardağı su
    • 1 Adet limon veya limon tuzu.

    Portakal Kabuğu Reçeli Yapılışı,

    Öncelikle soyulmuş portakal kabuklarının içindeki beyaz kısımlar temizlenmeli bir bıçak veya benzeri aletle kazınıp çıkarılmalıdır, Temizlenmiş portakal kabukları parmak kalınlığında dilimlenir şerit halinde kesilir, Elde edilen bu şerit halindeki portakal kabukları uzun bir ip alınır iğne takılır ve bu elde ettiğimiz portakal kabukları r
    Portakal Kabuğu Reçeli

    lo haline getirilerek ipe dizilir, Bütün kabuklar dizildikten sonra dağılmaması için ipin her iki ucu da düğümlenir, Kabukların acı suyunun çıkması ve yumuşaması için bir gün süreyle suda bekletilir bu arada suyun ara sıra değiştirilmesi de gereklidir, Acı suyunun çıkması ve yumuşak bir kabuk elde etmek için yumuşayıncaya kadar kaynatılmalıdır bu işlem 3 kere tekrar edilmelidir, 

    Portakal Kabuğu Reçeli şerbeti,

    Malzeme listemizdeki 1,5 kilogramlık şeker 2 su bardağı suda kaynatılarak elde edilen şurup elde edilir, Bu şurup içerisin daha önce kaynatıp belli bir kıvama getirdiğimiz portakal kabukları bu şurubun içerisine atılır kısık ateşte köpüğü alınmak kaydıyla reçel kıvamına gelene kadar kaynatılır inmeye yakın bir zamanda içerisine limon veya limon tuzunu atıyoruz kıvamına gelince indirip bir çatal yardımı ile daha önce ipe dizdiğimiz portakal kabuklarını bir çatal vasıtası ile ipinden çıkarıyoruz ılıyınca kavanozlara alıyoruz.
    .Afiyet olsun. 

    Yayınlanma Tarihi : 12.02.2016 18:03:22

    Portakal Kabuğu Reçeli Yorumları
    İsminiz 
    Yorumunuz 
    Güvenlik 
     Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
       

    Yorum Yapılmış "Portakal Kabuğu Reçeli"


    İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

    Zeytinyağlı Portakallı Kereviz

    Zeytinyağlı portakallı kereviz hem hafif hem de çok lezzetli, nefis bir tariftir. Yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Diyet yapan kişilerin menüsünde olması gereken bir öğündür. Zeytinyağlı tüm sebzeler her zaman Türk mutfağının va...

    Çikolatalı Portakallı Kek

    Çikolatalı portakallı kek, bu kek türü genellikle kış mevsiminde taze portakallar ile yapıldığında daha güzel olmaktadır. Mevsiminde tüketilen meyvelerin kokusu ve lezzeti daha bir güzel olmaktadır. Soğuk kış gününde canınızın...

    Portakallı Salata

    Portakallı salata, mevsimine göre portakal konularak yapılan güzel bir salata çeşididir. Salata denilince insanların aklına marulludan tutun da mor lahanalı, domatesli, rokalı, cevizli gibi çeşit çeşit salata geliyor. Salata kişin...

    Hamilelikte Portakal

    Hamilelikte portakal, İnsanların özellikle kış aylarında sıkça tükettiği vitamin deposudur. Portakalın büyük, küçük herkese önemli derecede büyük katkı sağlar. Sağlık açısından büyük önem teşkil eden portakal, vücudumuzun dinç kal...

    Portakal Suyu

    Portakal suyu, narenciye ürünü olan portakaldan elde edilir. Portakal suyu hem C vitamini bakımından zengin, hem de bağışıklı sistemini güçlendirici etkiye sahiptir. Kan yapıcı etkisi bulunduğundan, kansızlık sorunu bulunan kişile...

    Portakal Yağı Cilt

    Portakal yağı cilt için çok büyük faydalar sağlayan bir maddedir. Adından da anlaşıldığı gibi doğal olarak yetişen portakallar içerisinde bulunan ve portakalın farklı işlemlerden geçirilmesi ile elde edilen bu yağı, cilt üzerinde...

    Portakallı Tavuk

    Portakallı tavuk; Tavuk günümüzde en çok tüketilen beyaz et ürünüdür. O yüzdende her mutfağın kesesine uyan bir besindir. Özellikle bin bir çeşit yemeklerinin içerisinde misafirlerinize ikram edebileceğiniz bu yemek her kadının ye...

    Portakallı Pasta

    Portakallı Pasta, özellikle kış aylarının şifa kaynağı olarak düşünülen ve C vitamini açısından zengin olan portakalı yediden yetmişe herke tarafından sevilerek tüketilen bir meyvedir. Portakal meyve olarak tüketilmesinin yanı sır...

    Haşhaşlı Portakallı Kek

    Haşhaşlı Portakallı Kek, Kek, hemen hemen tüm bayanların annelerinin eskiden tutulan tarif defterlerinden genç kızken denedikleri ilk tariftir. Özellikle beş çaylarının ve aniden gelen misafirlerin çayının en harika lezzetidir....

    Portakal Yağı Faydaları

    Portakal yağı faydaları, portakal kış aylarında tüketilebilecek oldukça etkili bir C vitamini kaynağı olan meyvedir. Portakal çiçekleri ile kabuğundan elde edilen portakal yağı, pek çok sağlı sorununa şifa dağıtmaktadır. Vücuttaki...













    Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

    portakal, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

    Ekim - 2017