portakal.gen.tr
portakal

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Kurabiye Portakallı

Kurabiye Portakallı, Şimdiye kadar kurabiyenin bütün çeşitleri ile mutlaka karşılaşmış olmalısınız. Peki portakallı kurabiyeyi hiç denediniz mi ?
Bilindiği gibi portakal aroması limon ve nane gibi çok yoğun bir meyvedir. Bu nedenle içinde bulunduğu her gıdaya öz aramasını verir. Kurabiyeye hem aramasını hemde rengini veren bu meyveyi şimdide kurabiye ile buluşturduk. Ancak kurabiye içine koyacağınız portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi de ölçülü olmak zorundadır. Çünkü fazla koyduğunuz zaman aroması acır ve kurabiyeyi ağırlaştırır. Az koyduğunuz zaman ise kurabiyeyi yerken portakalın yoğun aroma tadını alamazsınız. Bu nedenle ölçüye çok dikkat etmek gerekir.

Kurabiye Portakallı Malzemeler:
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 125 gram oda sıcaklığında yumuşak margarin
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 su bardağı portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilya
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un
Üzeri için:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • Bir küçük kase de toz şeker
Kurabiye Portakallı Yapılışı: 

Kurabiyenin portakallı olması kurabiyeye bambaşka bir lezzet katar.
Kurabiye Portakallı

. Bu nedenle kurabiye içine hem portakalın suyunu hemde portakal kabuğu rendesi katmamız gerekir. Öncelikle geniş bir yoğurma kabına kabına margarin ve pudra şekerini koyup iyice krema gibi olana kadar yoğurun. Daha sonra bir yumurtanın beyazını hamurun içine, sarısını da üzerine sürmek için kaldırın. Daha sonra sıvı yağı ve yoğurdu ekleyip iyice yoğurun. Daha sonra portakal suyunu ve portakal kabuğu rendesini de ekleyerek iyice karıştırın. Son olarak unu, kabartma tozunu ve şekerli vanilyayı ekleyip iyice karıştırın ve yoğurun. Bütün malzemeler karıştırılıp yoğrulur ve hamur kulak memesi yumuşaklığında bir kıvama gelince küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayıp daire şekli verin ve önce yumurtaya daha sonra toz şekere batırın. Diğer hamurları da aynı işlemden geçirdikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 20 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin. Daha sonra ilk sıcağı geçtikten sonra servis tabağına alarak ister sıcak isterseniz soğuk olarak servis edin.

Yayınlanma Tarihi : 05.10.2016 11:06:41

Kurabiye Portakallı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kurabiye Portakallı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Portakallı Salata

Portakallı salata, mevsimine göre portakal konularak yapılan güzel bir salata çeşididir. Salata denilince insanların aklına marulludan tutun da mor lahanalı, domatesli, rokalı, cevizli gibi çeşit çeşit salata geliyor. Salata kişin...

Portakallı Kereviz

Portakallı Kereviz, Kereviz yemeği malesef herkes tarafından sevilen bir yemek değildir. Bunun nedeni ise pişirme tekniği yanlış kullanmaktan kaynaklanmaktadır. Halbuki portakallı Kereviz yada mandalinalı olarak Kereviz yemeği yap...

Portakal Suyu

Portakal suyu, narenciye ürünü olan portakaldan elde edilir. Portakal suyu hem C vitamini bakımından zengin, hem de bağışıklı sistemini güçlendirici etkiye sahiptir. Kan yapıcı etkisi bulunduğundan, kansızlık sorunu bulunan kişile...

Portakal Yağı Faydaları

Portakal yağı faydaları, portakal kış aylarında tüketilebilecek oldukça etkili bir C vitamini kaynağı olan meyvedir. Portakal çiçekleri ile kabuğundan elde edilen portakal yağı, pek çok sağlı sorununa şifa dağıtmaktadır. Vücuttaki...

Zeytinyağlı Portakallı Kereviz

Zeytinyağlı portakallı kereviz hem hafif hem de çok lezzetli, nefis bir tariftir. Yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Diyet yapan kişilerin menüsünde olması gereken bir öğündür. Zeytinyağlı tüm sebzeler her zaman Türk mutfağının va...

Kereviz Portakallı

Kereviz portakallı, Kereviz antioksidan özelliğinden dolayı insan vücudu için çok yararlı bir besindir. Ayrıca sindirim sisteminden, sinir sistemine, alerjik rahatsızlıklara ve kan dolaşımına faydalı bir besindir. Kerevizin insan...

Portakallı Kek

Portakallı Kek, Kek, hemen hemen tüm bayanların annelerinin eskiden tutulan tarif defterlerinden genç kızken denedikleri ilk tariftir. Çoğumuz için beş çaylarının aniden gelen misafirlerin çayının lezzetidir. Çikolatalısı, limo...

Portakallı Tart

Portakallı Tart, Tart alt tabanı ince olan bir hamurun üzerine koyulan meyvelerle tatlandırılmasıdır. Hamuru gayet az olduğundan hafif bir tatlıdır. Tart denilince aklımıza hemen üstü kafesli, kafeslerin arasından görünen meyve pa...

Limonlu Portakallı Kek

Limonlu portakallı kek, aromasından dolayı çok lezzetli ve mis kokan bir kek olmaktadır. Mevsiminde portakal ve limon aromalı kek çayın yanında çok güzel bir pasta olduğunu düşünüyorum. Çay saatlerinde, misafirlerinize ve kabul gü...

Haşhaşlı Portakallı Kek

Haşhaşlı Portakallı Kek, Kek, hemen hemen tüm bayanların annelerinin eskiden tutulan tarif defterlerinden genç kızken denedikleri ilk tariftir. Özellikle beş çaylarının ve aniden gelen misafirlerin çayının en harika lezzetidir....













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

portakal, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2017