portakal.gen.tr
portakal

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Kan Portakalı

Kan portakalı: Adından da anlaşılacağı gibi içi kıpkırmızı bir narenciye çeşididir. Günümüzde en çok kan portakalı Hatay'ın Erzin ilçesinde yetiştirilmektedir. Kan portakalı bir çok hastalığı önlediği gibi bazı hastalıkların tedavisinde de etkili olmaktadır. İçerdiği vitaminler ve antioksidanlar sayesinde kanın pıhtılaşmasını sağlar ve mide ve pankreas kanserini engellemeye yardımcı olur diğer portakallara göre 4 kat fazla c vitaminine sahiptir. İçerdiği vitaminler sayesinde kan portakalı vücudumuzu birçok hastalıktan koruduğu gibi yaşlanmayı da geciktirmektedir. Kan portakalını tüketen kişiler daha kolay kilo vermektedirler. Üstelik diyet esnasında insan vücudu gereken besinleri alamadığı için halsiz ve yorgun kalır kan portakalı insan vücuduna gerekli enerjisi sağlamaktadır.

Kan portakalının içerisinde bulunan antioksidan sayesinde kalp hastalıkları riskini azaltır ve kolesterolü dengeler. Kansere karşı insan vücudunu korur, stresle savaşır ve insan vücudundaki olası iltihabı yok eder. Anne adayları hamilelik süreçlerinde tükettikleri taktirde gerek bebekleri gerekse kendileri için önemli miktarda c vitamini sağlamış olurlar. Üstelik hamilelik de riskli olan bir çok hastalıktan da korur. Kan portakalı içerdiği bol miktarda antioksidan sayesinde cildi gençlestirici özelliğe sahiptir. Uzun süre güneşe maruz kalan cildimizde lekeler oluşabileceği gibi cilt kanserine de yol açabilir.
Kan Portakalı

Kan portakalındaki antioksidan bu gibi rahatsızlıkların önüne geçmektedir.

Kan portakalı sayesinde kılı vermenizde hızlanmaktadır. Lifli meyveler arasında yer almaktadır. Diyet yapmakta olan bir kişi kan portakalını ara öğünlerde tükettiği sürece daha fazla tokluk hissine sahip olacaktır ve daha az yemek isteği oluşacaktır. Kan portakalında şeker oranı çok düşük olduğu gibi yağ oranında sıfırdır bu nedenle bütün diyet listelerinin arasında yer almaktadır. Üstelik te diyet nedeni ile zayıf düşen bünyeye gerekli enerjiyi sağlayacaktır. Diğer portakallarla kıyaslandığında kan portakalının asit oranı daha düşüktür. Arterlerde biriken yağ oranını dengeler ve kalp rahatsızlıklarının önüne geçer.

Kan portakalının faydaları oldukça fazladır başlı başına bir lezzet olduğu gibi farklı tatlarla da değerlendirilebilir. Örneğin kan portakalının suyunu sıkarak çeşitli muhallebiler veya tatlılar yapılabilinir. Kan portakalını mutfakta renklendirici olarak da kullanıla bilinir. Üstelik hem faydalı hemde diğer kimyasal karışımlı gıda bayanlarından daha sağlıklıdır. Kan portakalından hazırladığınız marmelatlarla çeşitli pastalar ve meşrubatlar yapabilirsiniz. Unutmamak gerekli doğada sağlığınız için her şey mevcuttur.

Yayınlanma Tarihi : 12.02.2016 17:23:16

Kan Portakalı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kan Portakalı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Portakal Suyu

Portakal suyu, narenciye ürünü olan portakaldan elde edilir. Portakal suyu hem C vitamini bakımından zengin, hem de bağışıklı sistemini güçlendirici etkiye sahiptir. Kan yapıcı etkisi bulunduğundan, kansızlık sorunu bulunan kişile...

Portakallı Kereviz

Portakallı Kereviz, Kereviz yemeği malesef herkes tarafından sevilen bir yemek değildir. Bunun nedeni ise pişirme tekniği yanlış kullanmaktan kaynaklanmaktadır. Halbuki portakallı Kereviz yada mandalinalı olarak Kereviz yemeği yap...

Portakallı Islak Kek

Portakallı Islak kek, ah şu kekler.. Ülke mutfaklarının olmazsa olmazı, çay saatlerimizin vazgeçilmezi, okuldan dönen çocuklarımızın aparatif yiyeceği ve misafir ikramlıklarının başrol oyuncusu kekler. Gerek meyveli kek, gerek tuz...

Portakal Yağı Faydaları

Portakal yağı faydaları, portakal kış aylarında tüketilebilecek oldukça etkili bir C vitamini kaynağı olan meyvedir. Portakal çiçekleri ile kabuğundan elde edilen portakal yağı, pek çok sağlı sorununa şifa dağıtmaktadır. Vücuttaki...

Portakallı Salata

Portakallı salata, mevsimine göre portakal konularak yapılan güzel bir salata çeşididir. Salata denilince insanların aklına marulludan tutun da mor lahanalı, domatesli, rokalı, cevizli gibi çeşit çeşit salata geliyor. Salata kişin...

Portakal Yağı Cilt

Portakal yağı cilt için çok büyük faydalar sağlayan bir maddedir. Adından da anlaşıldığı gibi doğal olarak yetişen portakallar içerisinde bulunan ve portakalın farklı işlemlerden geçirilmesi ile elde edilen bu yağı, cilt üzerinde...

Çikolatalı Portakallı Kek

Çikolatalı portakallı kek, bu kek türü genellikle kış mevsiminde taze portakallar ile yapıldığında daha güzel olmaktadır. Mevsiminde tüketilen meyvelerin kokusu ve lezzeti daha bir güzel olmaktadır. Soğuk kış gününde canınızın...

Portakallı İrmik Tatlısı

Portakallı irmik Tatlısı, Sütlü tatlılar içinden en kolay ve en lezzetlisi olan tatlıdan biriside irmik tatlısıdır. İçine konulan portakal suyu tatlıya hem daha güzel bir koku hemde daha güzel bir tat katmaktadır. İrmik helvasında...

Portakallı Tatlı

Portakallı Tatlı, İşte sizlerle paylaşacağım olağan üstü bir tatlı tarifi. Gerek görüntüsü gerekse tadı ile Osmanlı kültüründen günümüze yansıyan ve vezir parmağını andıran lezzetli bir tatlıdır. Bildiğiniz gibi Türk toplumu hamur...

Portakallı Üzümlü Kek

Portakallı Üzümlü kek, Kek denince akla portakallı üzümlü kek gelir. Çünkü portakallı üzümlü kek çay saatinde en çok aralan keklerin başında gelir. Keki yerken tattığımız portakal aromasını en güzel çay tamamlar. Genellikle hanıml...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

portakal, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ağustos - 2017